Σχόλια 18/02/16

0
Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο, με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές, σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα… για νέες περιπέτειες εθνικές


Κινείται ο Μελισσόπουλος
Παρότι ακόμη για τις δημοτικές εκλογές έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, υπάρχει από τώρα, μαθαίνω, ενδιαφέρον από τον Σάββα Μελισσόπουλο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Μελισσόπουλος βρέθηκε στα δημοτικά έδρανα του δήμου Ξάνθης με την παράταξη του Χρ. Πούλιου, έδειξε ενδιαφέρον και δούλεψε αρκετά ως δημοτικός σύμβουλος είναι η αλήθεια. Το γεγονός της αποχώρησης του Πούλιου που άφησε ορφανή τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, είναι η αιτία της δικής του προσπάθειας για τη δημιουργία νέας ίσως δημοτικής παράταξης.


Ενδιαφέρον και από τον Βασιλούδη
Όμως, ενδιαφέρον δείχνει από την πλευρά του και ο Ηλίας Βασιλούδης, νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πούλιου. Έχει επαφές και συζητήσεις με διάφορους συμπολίτες όπως έμαθα, εκθέτει τις απόψεις του για έναν δήμο με διαφορετική αντιμετώπιση των θεμάτων έχοντας ως επίκεντρο τους δημότες και τα καθημερινά τους προβλήματα.
Είναι γεγονός πάντως πως χρόνος υπάρχει αρκετός, οι ζυμώσεις θα διαρκέσουν αρκετά και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για όλους.
Γ.Δ.


Κανείς δε γλιτώνει από τη Δημούδη!
Τάδε έφη ο Ιπποκράτης Καμαρίδης που ζήτησε να αποφεύγονται οι προχειρότητες και να υπάρχει από τις υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή πιο μεγάλη σχολαστικότητα και προσοχή στην προετοιμασία εισηγήσεων και λοιπών υπηρεσιακών εγγράφων.
Σχολίασε δε ότι: «Εμένα μπορεί να με γελάσετε, αλλά από τη Δημούδη δε γλιτώνετε!», θέλοντας να τονίσει το έμπειρο «μάτι» της και την ικανότητά της να κατανοεί και όσα καταγράφονται και όσα… παραλείπονται!
Ε.Δ.


Συνέδριο στο Ποτάμι
Από 26-28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Συνέδριο του Ποταμιού. Στο Συνέδριο, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα συμμετέχουν όλα τα ενεργά στελέχη, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο τελευταίων αναμετρήσεων, τα μέλη των Επιτροπών Διαλόγου και Νεολαίας, καθώς και οι μετέχοντες στους τομείς πολιτικής. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου – με πλήρη δικαιώματα στο Συνέδριο- ενώ όλοι οι μετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο των 10 ευρώ.
Ερωτώμενος ο Γιάννης Ιατράκης, υποψήφιος στις πρώτες εκλογές, μας απάντησε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σ’ αυτό και πως έχει αποστασιοποιηθεί, διατηρώντας ουδέτερη στάση.
Γ.Δ.


Ψυχικές εμμονές και πολιτικές αναπηρίες
Από προχθές το βράδυ έχουν ειπωθεί σχεδόν όλα για το θέμα της δήλωσης του Λαζόπουλου. Για όσους δεν την πληροφορήθηκαν, ο εν λόγω ‘’μέγας κωμικός’’ στην προσπάθειά του να μεμφθεί για πολλοστή φορά τον Σόιμπλε κατέφυγε σε μια ποταπή έκφραση, μειώνοντας όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες. «Όσοι είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκι αποκτούν ψυχικές εμμονές»! Αυτό σκέφτηκε να ξεστομίσει ο ανεκδιήγητος Λάκης, που έχει καταστεί η πιο εξόφθαλμη μονάδα προπαγάνδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί αντιδρούν με αυτούς που ασχολούνται με τον περί ού ο λόγος, που δυστυχώς παραμένει ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης. Δυστυχώς η άποψη ενός χυδαίου και ατάλαντου κατά πολλούς ηθοποιού λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψη από ότι ενός διπλωμάτη ή ενός οικονομολόγου. Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, παρότι τον κάλεσε με δήλωσή του να ζητήσει συγγνώμη και ξεκαθάρισε ότι η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης, απογοήτευσε με την τοποθέτησή του: «Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει ‘’Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας;’’». Ως ερώτημα για τον Λαζόπουλο μένει αυτό που είπε ένας φίλος: «Να μιλήσω αφού δεν έχω κάτι ωραίο να πω ή να κλείσω το στόμα μου για πάντα;».
Χ.Δ.


Χωρίς δόλο και με συμπόνια
Η σημερινή κυβέρνηση, με όποια σύνθεσή της από την αποφράδα 25η Ιανουαρίου του 2015, προσπαθεί να πείσει ότι προσπαθεί για το καλό μας. Μπορεί να κάνει λάθη, να τρώει τα μούτρα της, να σπάζει μαζί και τα δικά μας, αλλά δεν το κάνει με δόλο. Δεν είναι το ‘’κακό παλιό’’. Γι’ αυτό και συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στην Βουλή ο κ. Τσίπρας προς τον Ευ. Βενιζέλο για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για την ευθύνη των δικών του υπουργών που μέσα σε ένα χρόνο έχουν καταφέρει τα ακατόρθωμα και έφεραν τα πάνω κάτω κουβέντα, ασφαλώς. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να δούμε τις πομπές αυτής της κυβέρνησης και δικαστικά. Γιατί υπάρχουν ευθύνες, έστω και αν αποδίδονται στην ρομαντική τους άγνοια. Ο Λαφαζάνης της πρώτης φοράς Αριστεράς έδωσε 30 εκατ. ευρώ που μας περίσσευαν σε τευτλοπαραγαγωγούς, μέσω της Βιομηχανίας Ζάχαρης, για να παραχθεί ένα προϊόν που πουλιέται 900 ευρώ ο τόνος, ενώ η τιμή του στην αγορά είναι 550 ευρώ. Συνέχισε την επιχορήγηση σε μια εταιρία με ζημιά 75 εκ. ευρώ και προχώρησε σε δεκάδες καλοπληρωμένες προσλήψεις που ακόμη πληρώνονται. Τώρα βέβαια η ΕΒΖ κατηγορεί τις προηγούμενες διοικήσεις ότι την ζημίωσαν και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Τα ποσά που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε για να υπηρετήσουν τις διάφορες ιδεοληψίες τους οι της κυβέρνησης προκαλούν τεράστιο κακό σε πολλούς τομείς. Οι εισαγγελείς από την άλλη φαίνεται ότι δεν έχουν χρόνο για τέτοια θέματα, αφού προέχει να τακτοποιήσουν τα αναδρομικά τους.
Χ.Δ.


Ανοιχτός ο Άγιος Κωνσταντίνος
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από το μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου, αφού οι αγρότες αποφάσισαν να μη συμπεριληφθεί στα μπλόκα που εγκατέστησαν στα σύνορα.
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μπλόκο στον Προμαχώνα με χιλιάδες νταλίκες καθηλωμένες και έντονα δυσαρεστημένη την βουλγαρική κυβέρνηση που ζητά επανειλημμένως την παρέμβαση της ΕΕ για την αδιατάραχτη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Μάλιστα, οι Βούλγαροι οδηγοί αποφάσισαν να κάνουν «αντι-μπλόκο», κλείνοντας το οδόστρωμα που οδηγεί από και προς την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η κίνηση στα δικά μας σύνορα δεν έχει επηρεαστεί πάντως, ούτε παρατηρήθηκε αύξηση της κυκλοφορίας και αυτό κυρίως εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών και λεωφορείων.
Ε.Δ.


Φταίει ο Οργανισμός
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Ηλίας Βασιλούδης αναρωτήθηκε γιατί στον προγραμματισμό των προσλήψεων δεν προβλέφθηκε έστω ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός που τον έχει τόση ανάγκη ο δήμος. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι μπορούν να συμπεριληφθούν έως 10 θέσεις και μόνο εφόσον καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις με βάση τον οργανισμό λειτουργίας.
Οπότε αποδεικνύεται ότι ο Οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του δήμου και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει στα σημεία εκείνα που είναι πιο επιτακτική η στελέχωση. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος είπε, πάντως, ότι γίνεται προσπάθεια για να αλλάξει.
Ε.Δ.


Την «τιμητική» του είχε ο κ. Χατζηευφραμίδης …
Ασθενής δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ κ. Ι. Χατζηευφραιμίδης και δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο! Και καλά που πρόλαβε να …αρρωστήσει γιατί αν ήταν εκεί σίγουρα θ’ αρρώσταινε γιατί θα δεχόταν ένα τέτοιο πυρ ομαδόν από Ξυνίδη και Μπένη που αμφιβάλλω αν μπορούσε να αποκρούσει!. Έτσι ανέθεσε τον υπάλληλο της υπηρεσίας να …γίνει ο σάκος του μποξ ο οποίος μας είπε ότι έγινε λάθος της υπηρεσίας και έβαλαν ενδεικτικές τιμές στις μπανάνες 8.5 ευρώ! Κι ούτε θυμάται και πέρσι τόσο τις είχαν προϋπολογίσει! Αυτά δεν είναι δικαιολογίες που μπορούν να πείσουν και γι αυτό και ο Θ. Ξυνίδης άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει σκοπιμότητα και κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ’ αυτά. Επίσης ο κ. Μπένης είπε ότι ο Χατζηυευφραιμίδης ψεύδεται για όσα ισχυρίστηκε στο προηγούμενο συμβούλιο για τα CD του Σαββιδάκη και αναφορικά με την ημερομηνία που λήφθηκε η απόφαση από το Κέντρο για τη συναυλία.
Που τον πονά και που τον σφάζει τον κ. Χατζηευφραιμίδη…
Μ.Ξ.


Να λέμε τα σύκα σύκα…
Αυτό πάλι! Να έχει ένα τέτοιο συγκριτικό πλεονέκτημα κάποιος δήμος όπως είναι η γεωθερμία και οι θερμές πηγές και τόσα χρόνια να μην μπορείς να βρεις ένα τρόπο να τα αξιοποιήσει τι άλλο από διαχρονική ανικανότητα όλων των δημοτικών αρχών είναι; Όταν γύρω σου υπάρχουν θετικά παραδείγματα όπως για τα Θερμά Λουτρά στο Άγκιστρο Σερρών ή στο Πόζαρ Αριδαίας που έχουν καταστεί τουριστικοί προορισμοί και πέφτει χρήμα στην περιοχή; Και να θυμίσω ότι και στις δύο περιπτώσεις οι δήμοι είναι συνδιαχειριστές με ιδιώτες. Τόσα χρόνια, τόσοι δήμαρχοι στα Λουτρά της Ποταμιάς δεν μπόρεσαν να τα αξιοποιήσουν! Είναι γεγονός και δεν χωρά καμιά δικαιολογία!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …