Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έχασε έδαφος η Skoda Ξάνθη με το 0-0 κόντρα στον Αστέρα

Έχασε έδαφος η Skoda Ξάνθη με το 0-0 κόντρα στον Αστέρα

0
skoda-asteras16

Φτωχό θέαμα στην αναμέτρηση που έριξε την «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής

Βλέπει το επόμενο ματς και το γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό η ξανθιώτικη ομάδα

 

Η αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, έριξε την «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ (0-0) και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.

Σε ένα παιχνίδι με φτωχό θέαμα, οι δύο αντίπαλοι έδειξαν εξ αρχής τις προθέσεις τους καθώς είχαν παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς σε μία προσπάθεια να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και προσπαθώντας να βγάλουν κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις, μόνο που αυτές ήταν ελάχιστες κι έτσι το 0-0 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας την εικόνα και την ποιότητα του ματς.

Έτσι μπορεί ο Αστέρας να νιώθει κερδισμένος καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην φορμαρισμένη Ξάνθη, που αντίθετα παρά τον ένα βαθμό, απομακρύνθηκε από την πρώτη 5άδα της βαθμολογίας που έχει θέσει ως στόχο.

Η συνέχεια βέβαια δίνει κάποιες ελπίδες και αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για μεγαλύτερη συγκομιδή, όμως για να καταφέρει η ξανθιώτικη ομάδα να φτάσει και να «πλασαριστεί» στην πρώτη 5άδα, θα πρέπει να σημειώσουν αρκετές βαθμολογικές απώλειες οι τωρινοί διεκδικητές που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις.

Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Μετρημένες στα δάχτυλα ήταν οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες από τις δύο ομάδες στο δευτεριάτικο ματς, καθώς κυριάρχησαν οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου με το 0-0 να κρίνεται δίκαιο, αντικατοπτρίζοντας την εικόνα του αγώνα.

Στις αξιοσημείωτες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με το ξεκίνημα (2’) όταν ο Μούκαμ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ξάνθη ήρθε στο 26’ όταν ο Σκούρτης σούταρε όμως ο Μπαντής Μπλόκαρε σταθερά. Στο 44’ το φάουλ του Μάσα μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.

Στο 51’ το σουτ του Γιάννου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και στο 53’Μπέρτος – Βασιλακάκης συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να «σπάει» την μπάλα στον Ορφανίδη, ο οποίος αστόχησε στο τετ α τετ, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νιέτο στο 73’ βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα, τσίμπησε την μπάλα και βρέθηκε στο έδαφος σε μία φάση που ξεσήκωσε τους Ξανθιώτες που διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση στο όριο της περιοχής, ενώ στην τελευταία φάση στις καθυστερήσεις το σουτ του Μπαξεβανίδη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Μπαντής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) με βοηθούς τους κ.κ. Γεωργαράκο (1ος – ΕΠΣ Αθηνών) – Σταυρουλάκη (2ος – ΕΠΣ Ρεθύμνου).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι, Νιέτο (74’ Κρίστοφερ), Ορφανίδης (55’ Παπαστεριανός), Σκούρτης (65’ Καπετάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Ζησόπουλος, Ντουντού (77’ Σανκαρέ), Κιτόκο, Αλόκο, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (88’ Λούι), Χαμντανί, Μουκάμ, Μάσα (72’ Ιωαννίδης), Γιάννου.

Συνέχεια με… «Ελ Θράκικο»

Το παιχνίδι με τον Αστέρα ανήκει στο παρελθόν κι έτσι στο ξανθιώτικο «στρατόπεδο» άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα, κόντρα στον Πανθρακικό, στο γειτονικό ντέρμπι (Ελ Θράκικο) που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (21/02) στο γήπεδο των Πηγαδίων. Η Skoda Ξάνθη που θέλει να κάνει το «ντεμαράζ» στις 8 αγωνιστικές που απομένουν ώστε να πιάσει – και να ξεπεράσει – ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα απ’ αυτήν στη βαθμολογία έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη, απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής που παρουσιάζει ένα πολύ κακό πρόσωπο, ωστόσο και αυτή από την πλευρά της θα παίξει ένα από τα τελευταία της «χαρτιά» στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Για τον αγώνα της Κυριακής ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του τους Σολτάνι και Μπαξεβανίδη που είναι τιμωρημένοι (κίτρινες κάρτες) και έχουν δηλωθεί για να εκτίσουν στο συγκεκριμένο ματς τις τιμωρίες τους.

SUPER LEAGUE

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ατρόμητος Αθ. – Βέροια 0-0

Πανθρακικός – Πλατανιάς 0-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-3

ΑΕΛ Καλλονής – Πανιώνιος 1-1

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-0

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1

Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπ. 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61

2. Α.Ε.Κ. 45

3. Παναθηναϊκός 41

4. Πανιώνιος 35

5. Π.Α.Ο.Κ. 34

6. Αστέρας Τρίπ. 32

7. Παναιτωλικός 29

8. Ηρακλής 29

9. Πλατανιάς 27

10. Skoda Ξάνθη 26

11. Λεβαδειακός 24*

12. ΠΑΣ Γιάννινα 24

13. Ατρόμητος Αθ. 23*

14. Βέροια 23

15. Πανθρακικός 14

16. ΑΕΛ Καλλονής 11

* Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα.

ΕΠΟΜΕΝΗ (23η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής

17.15: Αστέρας Τρίπ. – ΠΑΣ Γιάννινα

19.30: Ηρακλής – Α.Ε.Κ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθ.

17.15: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός

17.15: Πλατανιάς – Παναιτωλικός

19.30: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: Βέροια – Πανιώνιος

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …