Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μας… αλλάζει τα φώτα το συνεργείο του δήμου Ξάνθης

Μας… αλλάζει τα φώτα το συνεργείο του δήμου Ξάνθης

0
synergeio allagi

Αλλαγές λαμπτήρων στο κέντρο της πόλης – Έκπληξη των κατοίκων της οδού Αγ. Ελευθερίου που είδαν αναμμένα τα φώτα στις 11 το πρωί

Συνεχίζονται οι ανάγκες φωτισμού στα Κιμμέρια – Συζήτηση την Δευτέρα στην Δημοτική Κοινότητα

Τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα το τμήμα Ηλεκτρολόγων φαίνεται να έχει πάρει ‘’’ζεστά’’ το θέμα του φωτισμού της πόλης, μετά και από τα αλλεπάλληλα παράπονα των δημοτών για ελλιπή φωτισμό σε πολλά σημεία της πόλης. Μας… αλλάζουν, λοιπόν, τα φώτα κυριολεκτικά και με την καλή έννοια. Αυτό διαπίστωσαν χθες το πρωί και οι κάτοικοι της οδού Αγίου Ελευθερίου, όταν αντίκρισαν τους λαμπτήρες στα πεζοδρόμια της γειτονιάς τους να είναι αναμμένα στις 11 το πρωί. Αρχικά θεωρήθηκε ότι έγινε λάθος στις ρυθμίσεις διακοπής λειτουργίας του φωτισμού, αλλά εν τέλει διαπίστωσαν ότι οφειλόταν στο γενικότερο σχέδιο που υπάρχει στον δήμο για έλεγχο του φωτισμού στους δρόμους του κέντρου της Ξάνθης. Σε όσες περιπτώσεις εντοπίστηκαν λαμπτήρες με βλάβη, αντικαταστάθηκαν άμεσα. Όπως δήλωσαν στο «Ε», οι βλάβες οφείλονται είτε στην φυσική φθορά των λαμπτήρων, είτε στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων, αλλά κάποιες φορές ακόμη και σε βραχυκυκλώματα από τις βροχοπτώσεις, είτε σε ‘’άτακτα’’ τρωκτικά που καταστρέφουν τα καλώδια.

Όσο απλό και αν φαίνεται το θέμα του φωτισμού, χρειάζεται προγραμματισμός και συνεχής παρακολούθηση, αφού οι λαμπτήρες φωτισμού στους δρόμους είναι και πολλοί αλλά και διεσπαρμένοι σε όλες τις οδούς, κάτι που δυσχεραίνει τον εντοπισμό πιθανών βλαβών. Παρόμοιο θέμα θα συζητηθεί και στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Κιμμερίων το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το αίτημα αλλαγής λαμπτήρων και τοποθέτησης νέου φωτιστικού στην περιοχή των Κιμμερίων, με τον πλημμελή φωτισμό του οικισμού να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…