Σχόλια 10/12/15

0
Οι λεονταρισμοί Τσίπρα με το ΔΝΤ και το Σόμπλε προϊδεάζουν για ηρωική έξοδο και επιστροφή στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο…


Αδικαιολόγητη ατολμία. Γιατί;
Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και ιδιαίτερα υποτιμητικό και προσβλητικό για τον πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας. Η αναφορά μας έχει να κάνει με το πολύχρονο και μονίμως επαναλαμβανόμενο θέμα του σκουπιδότοπου που αφήνουν πίσω τους οι διάφοροι μικροπωλητές των παζαριών σε πόλη και χωριά.
Μάλιστα δεν εξαιρείται κανένα παζάρι. Ούτε αυτό του Πόρτο Λάγος που την ευθύνη έχει το Λιμενικό Ταμείο του λιμανιού. Στο οποίο Λάγος, εκτός των σκουπιδιών υπάρχει θέμα με το ζήτημα της αφόδευσης, τόσο των πωλητών όσο και των επισκεπτών!
Κατάσταση τραγική. Την οποία θα διορθώσει – υπόσχεται – η κυρία Ζουρνατζίδου, τοποθετημένη από το δήμο! Και τι προτίθεται να κάνει; Ν’απασχολήσει περισσότερους δημοτικούς υπαλλήλους, στο να καθαρίζουν τις βρωμιές που αφήνουν πίσω οι μικροπωλητές!!
Προφανώς δεν έχουν ακούσει εκεί στο Λιμενικό Ταμείο για σακούλες μαύρες μεγάλες, να βάζουν οι μικροπωλητές τα σκουπίδια τους και να τα πετούν στους κάδους.
Γ.Δ.


Εννοούμε το αυτονόητο
Έχει επικρατήσει μια λανθασμένη αντίληψη στην κοινή γνώμη αλλά και στα δημοτικά συμβούλια ότι οι μικροπωλητές είναι αναξιοπαθούντες, ότι είναι φτωχοί, ότι δεν βγάζουν τίποτε, ότι, ότι και διάφορα τέτοια.
Η αλήθεια είναι στη μέση. Οι μικροπωλητές κάνουν εμπόριο. Και μάλιστα έξι ημέρες την εβδομάδα. Και βέβαια πληρώνουν το χώρο που «νοικιάζουν» καμία αντίρρηση. Μόνο που το ποσό αυτό είναι ασήμαντο για τα περιφερειακά παζάρια και κάπως πιο αυξημένο στην πόλη.
Οι «παζαρτζήδες» είναι προφανές πως έχουν κάποια δικαιώματα. Έχουν όμως και υποχρεώσεις. Και μία από αυτές θα πρέπει να είναι να διατηρούν το χώρο καθαρό όπως τον βρήκαν κι όχι ένα σκουπιδότοπο για τον οποίο για να καθαριστεί πληρώνουν οι δήμοι αρκετά χρήματα. Έτσι το όποιο κέρδος για τους δήμους μειώνεται σημαντικά.
Οφείλουν ως εκ τούτου οι δήμοι, ΟΛΟΙ, επί ποινή αφαιρέσεως της άδειας μικροπωλητού, να υποχρεώσουν αυτούς να μαζεύουν τα σκουπίδια τους σε σακούλες. Το αυτονόητο δηλαδή.
Γ.Δ.


Ανοχή και αφέλεια μαζί
Τι κράτος είναι αυτό που οι πρόσφυγες γενικώς, μένουν επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές εμποδίζοντας την κίνηση των τρένων; Μπορεί να το θεωρήσει κανείς αυτό το κράτος, την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα;
Μένουν άναυδοι οι επιχειρηματίες που θέλουν να στείλουν προϊόντα έξω, να πάρουν πρώτες ύλες και δεν μπορούν γιατί κάποιοι, βρήκαν και τα κάνουν. Εκμεταλλεύονται την ανοχή των αρχών και την αντίληψη των κυβερνώντων «θα κουραστούν, θα κρυώσουν, θα φύγουν μόνοι τους».
-Ελλάδα το μεγαλείο σου στην ανοχή και την αφέλειά σου.
Γ.Δ.


Συνταξιοδοτικό
Το συνταξιοδοτικό είναι γεγονός ότι απασχολεί πάρα πολλούς Έλληνες, πολλώ δε μάλλον με τις επικείμενες μειώσεις. Σημειώνεται ότι για το 2016 στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τη Βουλή εγγράφονται έσοδα που προκαλούν εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη του κράτους της τάξης του 1,112 δισ. ευρώ, σωρευτικά για τη διετία 2015-2016. Το ποσό αυτό προκύπτει από:
■ Αύξηση εισφοράς υγείας στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6% (532,5 εκατ. ευρώ).
■ Επιβολή εισφοράς υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις (178 εκατ. ευρώ).
■ Επίδραση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα εφάπαξ (77,9 εκατ. ευρώ).
■ Εφαρμογή συντελεστή προσαρμογής στα εφάπαξ (86,9 εκατ:. ευρώ).
■ Σταδιακή αύξηση εισφορών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (102 εκατ. ευρώ).
■ Μείωση δικαιούχων παροχής ΕΚΑΣ, μέσω αναπροσαρμογής ετήσιων εισοδηματικών κριτηρίων (223 εκατ. ευρώ).
■ Εναρμόνιση του ποσοστού εισφοράς υπέρ κλάδου σύνταξης, με αυτές του 1ΚΑ (-25,8 εκατ. ευρώ).
Με δυο λόγια: Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν (και οι ασφαλισμένοι βέβαια) το ποσό του ενός δις και κάτι αντί για το κράτος που το πλήρωνε μέχρι τώρα. Τόσο απλά και τόσο έξυπνα θα μειωθούν οι συντάξεις από τη μία και θα αυξηθούν οι εισφορές, ενώ το γνωστό ΕΚΑΣ θα μειώνεται μέχρι εξαφανίσεως. Τέλεια δηλαδή, τρομάρα μας.
Γ.Δ.


Αισιοδοξία
Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τονωτικές ενέσεις για να ενισχύσει το τρωθέν φιλολαϊκό προφίλ της και εκτιμούν ότι δεν πρέπει να ταυτιστεί μόνο με την ψήφιση σκληρών μέτρων. Σταδιακά επομένως, όπως επισημάνθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει τη στήριξη των κοινωνικά πιο αδύναμων ομάδων.
Οι σχεδιασμοί είναι καλοί, στην πράξη κολλάνε τα πράγματα ως συνήθως. Πάντως κακό δεν κάνει η αισιοδοξία.
Γ.Δ.


Καταστροφή παντού
Ήταν το καλοκαίρι του 2014 όταν η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας Hewlett Packard, αποφάσιζε να μεταφέρει τα εμπορεύματά της στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά, καθιστώντας επίσημα τη χώρα διαμετακομιστικό κόμβο της Ευρώπης, εκτινάσσοντας την αξία του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα αναλάμβανε την χερσαία προώθηση προς την κεντρική Ευρώπη.
Σήμερα, λίγους μήνες μετά, η μεγάλη αυτή εταιρεία, μπροστά στην ανικανότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή ροή των εμπορευμάτων της, έχει βρει άλλους εμπορικούς δρόμους, από τη Σλοβενία, ενώ ο διοικητής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραιτήθηκε αγανακτισμένος από την κατάσταση.
Κι όλα αυτά γιατί μερικές εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, με το έτσι θέλω διέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας με το εξωτερικό. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα άραγε, μπορεί να έρχεται όποιος θέλει και του επιτρέπεται να καταστρέφει την οικονομία της, να παρεμποδίζει το εμπόριό της, χωρίς καμία συνέπεια; Μόνο στην Ελλάδα δυστυχώς!
Η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της ΗΡ, κατόπιν εορτής, έστειλε τα ΜΑΤ να διώξουν τους μετανάστες από τις ράγες του ΟΣΕ. Η ζημιά όμως έχει γίνει και είναι ανυπολόγιστη και στην εικόνα και στην οικονομία της χώρας. Μετά απ’ αυτά, πιστεύουμε άραγε ότι υπάρχει σοβαρός επιχειρηματίας που θα φέρει να επενδύσει τα χρήματά του σ’ αυτή την μπαχαλοχώρα;


Το …γέλιο για τις εκλογές της ΝΔ!
Στο ψιλό έχουν πάρει τις εκλογές της ΝΔ! Το τι γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε λέγεται! Αλιεύσαμε μερικά και σας τα παρουσιάζουμε γιατί έχουν πολύ γέλιο: «Ελπίζω η Vodafone να καταφέρει να κάνει τις εκλογές στην ΝΔ και να μη χρειαστεί να πάμε σε κοινοπραξία apple – Microsoft – google και εκλεγεί πρόεδρος ΝΔ η dell! Βάλε και την Tesla μέσα μήπως πέσει το ρεύμα»! «Νομίζω ότι μόνο η ΝΑΣΑ έχει την απαιτούμενη τεχνολογία για ένα τέτοιο εγχείρημα όπως η εκλογή του προέδρου της ΝΔ», « Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ (σ.σ. ιδρυτής του facebook) υποσχέθηκε να δημιουργήσει το νέο ΝουδουBook!», «Όταν οι εξελίξεις στην ΝΔ τρέχουν πιο γρήγορα από τις εξελίξεις στην τεχνολογία…»!
Καλά που γίνονται κάτι τέτοια όπως οι εκλογές της ΝΔ και γελάμε λίγο βρε αδερφέ γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει μαύρο δάκρυ!!!
Μ.Ξ.


Έρχονται Χριστούγεννα αλλά…
Κοντοζυγώνουμε στα Χριστούγεννα, η Ξάνθη φωταγωγήθηκε τουλάχιστον στο κέντρο, οι βιτρίνες των μαγαζιών έβαλαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, σε λίγο θα φωταγωγηθεί και το δέντρο στην κεντρική πλατεία άνοιξε η Γειτονικά του Αη Βασίλη. Φιλότιμες προσπάθειες δεν λέω του δήμου, του λυκείου Ελληνίδων και της αγοράς να μας κάνουν να νιώσουμε Χριστούγεννα. Όμως υπάρχουν άλλα που διαλύουν την χριστουγεννιάτικη μαγεία και μας στερούν την διάθεση αλλά και την δυνατότητα να χαρούμε, να ψωνίσουμε δώρα, να σκορπίσουμε χαρά, να γιορτάσουμε! Είναι οι φόροι που θα πληρώσουμε, είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε, είναι οι χίλιες άλλες υποχρεώσεις που έχουμε κι ο μισθός που δεν φτάνει…
Μ.Ξ.


Ανάγκη διαλόγου και αναζήτηση λύσεων για την ΡΟΔΟΠΗ
Μετά την πρώτη κλήση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε η εργοδοσία της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, ακολούθησε δεύτερη κλήση των εμπλεκομένων για τριμερή συνάντηση και πάλι στο υπουργείο. Το θέμα που απασχόλησε ήταν οι απολύσεις στην γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, και αυτή την φορά παρέστησαν όλες οι πλευρές. Στην τριμερή συνάντηση, που έγινε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γ. Νεφελούδης, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΥΡΑΣ κος Σαράντης με τον νομικό του σύμβουλο, καθώς και η πλευρά των εργαζομένων, που εκπροσωπήθηκε από την εργατολόγο Χ. Υφαντή. Στη συνάντηση έγιναν σοβαρές συστάσεις από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για εργασιακή ειρήνη και διάλογο. Όπως είπε ο κ. Νεφελούδης, δεν είναι δυνατό μια επιχείρηση με αυτή την κερδοφορία να προχωρά σε απολύσεις με αυτό τον ρυθμό. Από την πλευρά της η επιχείρηση ισχυρίστηκε ότι το εργοστάσιο στην Ξάνθη είναι προβληματικό και ζημιογόνο, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στους εργαζόμενους. Αυτό που επισημάνθηκε στην συνάντηση ήταν ότι δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση πριν τις οκτώ απολύσεις και καμία επικοινωνία με τους εργαζόμενους. Για τον λόγο αυτό, η προτροπή μετά την συνάντηση είναι να υπάρξει διάλογος και να αναζητηθούν λύσεις, και να αποφευχθούν αν είναι δυνατόν οι απολύσεις, που δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση.
Χ.Δ.


Νέα αναβολή στην δίκη των αντιεξουσιαστών της Καβάλας
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, για την εκδίκαση της υπόθεσης των δύο αντιεξουσιαστών από την Καβάλα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου, για την νυχτερινή συμπλοκή που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2014 με μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στο κεφάλι δύο νεαρά άτομα-μέλη της Κίνησης. Η είσοδος στο κτίριο ήταν απολύτως ελεγχόμενη, ενώ πραγματοποιούνταν και σωματικός έλεγχος από τους αστυνομικούς με ανιχνευτή μετάλλων. Στον χώρο, εντός και εκτός του κτιρίου, βρέθηκαν αντιεξουσιαστές από την Καβάλα, προκειμένου να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους δύο κατηγορουμένους. Λόγω της αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας η υπόθεση δεν εκδικάστηκε, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης δίκης. Η νέα ημερομηνία θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης. Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν ειρηνικά, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…