Σχόλια 01/12/15

0
karamanlis-xartia
Ο Αλέξης Τσίπρας, ναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε αναθέσει το ασφαλιστικό στον Χαϊκάλη, τώρα ζητάει υπευθυνότητα και συναίνεση από τους άλλους! Ας αξιοποιήσει τώρα τον Πάντζα…


Ιδιώτης στη ΔΕΗ
Στη ΔΕΗ, άντε στην ΑΔΜΗΕ, θα συμβεί αυτό που συνέβη στον ΟΤΕ. Θα ιδιωτικοποιηθεί ως ένα βαθμό και σιγά-σιγά θα υπάρξουν ιδιώτες πάροχοι. Όπως συνέβη με COSMOTE, VODAFONE και WIND. Όσο κι αν αντιδρά σήμερα η κρατικοδίαιτη ΔΕΗ, η κακομαθημένη αγελάδα του δημοσίου, δεν θ’αποφύγει τη μοίρα της.
Μπορεί να άργησε χρόνια, μπορεί να αντέδρασε περισσότερο από τον ΟΤΕ, όμως το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο παρά τις αντιρρήσεις. Και μακάρι αυτό να γίνει μια ώρα νωρίτερα.
Γ.Δ.


Συνεργασία με το παλιό;
Οφείλουμε να εκφράσουμε την απορία μας για την πρόσκληση του πρωθυπουργού – μέσω του προέδρου Πάκη – στους αρχηγούς των κομμάτων στο γνωστό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Είναι δε η απορία μας η εξής απλή: Ο Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε συναίνεση. Μα αυτός δεν ήταν που είχε πει ότι «τελειώσαμε με το παλιό;»
Γ.Δ.


Κάνουν κι αυτοί διαπιστώσεις
Στο φύλλο του Σαββάτου η Εφημερίδα μας δημοσίευσε κοινή ερώτηση των τριών τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς και Νοσηλευτικού πριν από λίγες ημέρες.
Εντάσσουν δε αυτή τους την ενέργεια στο Κοινοβουλευτικό τους έργο και αναμένουν μάλιστα τη σχετική απάντηση του υπουργείου. Ίδια μέθοδος και τακτική, χωρίς καμία αλλαγή στη μεθοδολογία. Κάνουν κι αυτοί διαπιστώσεις, όπως όλοι οι προηγούμενοι και ουσιαστικά μένουν εκεί. Αντιγραφή των μεθόδων που βέβαια ως αντιπολίτευση καταδίκαζαν ως παλαιοκομματικές.
Θα πρέπει όμως οι κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν διαπιστώσει πως προβλήματα του τόπου, κυρίως τα σοβαρά, δεν λύνονται. Απλά δημοσιοποιούνται για το θέατρο, για την ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας.
Αποτελέσματα θέλει ο Ξανθιώτης. Από διαπιστώσεις έχει χορτάσει χρόνια τώρα…
Γ.Δ.


Λεφτά υπάρχουν… στις λίστες!
Δεν θέλω παράπονα. Δεν θέλω γκρίνιες. Σταματήστε επιτέλους όλοι όσοι δεν έχετε λεφτά. Λεφτά, μας διαβεβαιώνει η κυβέρνησή μας υπάρχουν. Μόνο που να, βρίσκονται στις… λίστες ακόμη. Γι’ αυτό, υπομονή.
Έχουμε δουλειά ακόμη με τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα της Ελβετίας, τη λίστα της Γερμανίας, τη λίστα με τα ακίνητα στο Λονδίνο και άλλα.
-Υπομονή βρε Έλληνες, υπομονή. Αμάν πια, όλα όσα σας υποσχέθηκε η κυβέρνηση θέλετε αμέσως να τα κάνει. Αμάν πια με την ανυπομονησία σας…
Γ.Δ.


Έκλεισε και η καλτσοβιομηχανία
Μια φήμη κυκλοφόρησε περί τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για το κλείσιμο της καλτσοβιομηχανίας Venus Victoria που ίδρυσε ο Δωρόθεος Χατζηιωάννου.
Οι δυο γιοί του, Σάκης και Σάββας, παρά τις όποιες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να τη συνεχίσουν. Μάλιστα λέγεται πως πριν χρόνια τα δύο αδέρφια μοίρασαν τις δραστηριότητές τους και συνέχισαν χωριστά.
Όμως φαίνεται πως το τέλος της καλτσοβιομηχανίας πως ήταν αναπότρεπτο. Μέχρι πριν λίγο η μονάδα στη Γενισέα υπολειτουργούσε με 50-70 άτομα. Τελικά μάλλον ήταν το κύκνειο άσμα της.
Λυπηρό να χάνεται άλλη μία παραγωγική μονάδα εντάσεως εργασίας που επί σειρά αρκετών ετών, έδωσε ψωμί σε εκατοντάδες ανθρώπους.
Γ.Δ.


Σοβαρότης μηδέν
Η παρακμή του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι πλέον τόσο εμφανής που δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τους ανθρώπους που έχουμε εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας. Οι περιπτώσεις πολιτικών που είναι κατώτεροι των περιστάσεων είναι πλέον αναρίθμητες και δυστυχώς κλιμακώνονται με ανησυχητικό ρυθμό.
Η περίπτωση Λεβέντη για παράδειγμα. Το ότι ο άνθρωπος είναι γραφικός, το ξέραμε – τουλάχιστον οι περισσότεροι- αλλά δυστυχώς ένα μικρό μέρος του εκλογικού σώματος του έδωσε θέση στη βουλή και ρόλο ρυθμιστή. Ο κ. Λεβέντης λοιπόν, αμέσως μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το πρώτο που μετείχε, επέδειξε μία πολιτική κατινιά άνευ προηγουμένου, μεταφέροντας στους δημοσιογράφους λεπτομέρειες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μείνουν μεταξύ των αρχηγών. Διαφορετικά, θα είχαμε κάμερες ή θα δημοσιεύονταν τα πρακτικά. Αλλά ο κ. Λεβέντης δημοσιοποίησε, χωρίς ενδοιασμό, απόρρητους και κρίσιμους εθνικά διαλόγους, μειώνοντας τους συνομιλητές του, σαν κουτσομπόλα των μεσημεριανάδικων που σχολιάζει κάποιο κοινωνικό event.
Από την άλλη έχουμε και το νέο αστέρι της κυβέρνησης, τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος εμφανίστηκε να φιγουράρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου σε φωτογραφία όπου υπάρχει post it με ευδιάκριτο το username και τον κωδικό πρόσβαση στο δίκτυο της αστυνομίας και της ΕΥΠ!
Άνθρωποι επικίνδυνοι πλέον έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει όλους…


Αλέξης μόνος ψάχνει (για ηλίθιους)
Η αντιπολίτευση προσέφερε συναίνεση στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο. Ανοήτως, αλλά την προσέφερε. Ήταν συναίνεση στην πράξη και δίχως όρους. Η συνέχεια απέδειξε το άνισο της μάχης ανάμεσα σ’ αυτόν που έχει άγνοια κινδύνου και σε εκείνον που έχει έλλειψη ενδοιασμών. Αντί ο Αλέξης να αναγνωρίσει την καλή τους πρόθεση, την επομένη τούς έσυρε σε εκλογές ως κατηγορούμενους για τη στήριξη που του παρείχαν. Αυτός έκανε τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα προς το μνημόνιο, η αντιπολίτευση κατεσφάγη στις κάλπες ως ένοχη.
Τρεις μήνες μετά, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται. Έχοντας αποκτήσει την Καισαρική αλαζονεία αυτού που πιστεύει πως θα είναι αιώνιος νικητής, τους ξαναζητά συναίνεση. Για να ακριβολογώ, δεν τη ζητά, αλλά την απαιτεί, καθώς από θιασώτης της «ταξικά μεροληπτικής πολιτικής» (αγαπημένη φράση του Φίλη), μεταμορφώθηκε αίφνης σε μύστη της κοινωνικής συνεννόησης και θεματοφύλακα της εθνικής ενότητας. Μωρέ, μπράβο! Ο αριστοτέχνης της πόλωσης, ο ρήτορας του διχαστικού λόγου, ο θεωρητικός της κοινωνικής επιθετικότητας, σκάει μύτη από τη γωνιά του Προεδρικού φορώντας τη μουτσούνα τού ήπιου συναινετικού εθνάρχη. Τύφλα να ‘χει ο Οβίδιος. Και ως εθνάρχης, θαρρεί πως δικαιούται να ζητήσει από τα απομεινάρια της σφαγής του να ξανα-αυτοκτονήσουν, για να ξεμπερδέψει οριστικά μαζί τους.
Τα πράγματα είναι απλά: Όταν βοηθήσεις μια φορά αυτόν που υποπτεύεσαι ως αχάριστο, είσαι καλός άνθρωπος. Αν όμως τον βοηθήσεις και δεύτερη, τότε δεν είναι αυτός αχάριστος, αλλά εσύ ηλίθιος.
Δ.Κ.


Αυτούς ψηφίζουμε καλά να πάθουμε…
Ναυάγησε η έκτακτη σύνοδος των πολιτικών αρχηγών που συγκλήθηκε το Σάββατο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί αρχηγοί μετά από μαραθώνια συζήτηση συμφώνησαν ότι διαφωνούν πλήρως και ότι δεν πρόκειται να ρίξουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Λες και για τα χάλια του ασφαλιστικού ευθύνεται η κυβέρνηση Τσίπρα και όχι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβερνούσαν τόσα χρόνια! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε …Γιατί αν περνούσε ο νόμος Γιαννίτση που τον απέσυρε άρον άρον ο Σημίτης γιατί είχε πολιτικό κόστος ο οποίος είχε μέτρα «βαμβάκι» μπρος σ’ αυτά που θα ψηφίσουν τώρα δεν θα φτάναμε ως εδώ! Η κυβέρνηση πήρε το μάθημά της ότι δεν θα έχει στήριξη από κανένα και ότι θα πρέπει μόνη της ν’ αναλάβει την ευθύνη αλλά και να μην έχει διαρροές αν θέλει να συνεχίσει να κυβερνά. Κι ο ελληνικός λαός κατάλαβε για μια ακόμη φορά ότι όλοι κοιτούν το «μαγαζάκι» τους και παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο! Καιρός να καταλάβουμε ότι μ’ αυτούς που ψηφίζουμε αυτό το κράτος δεν έχει σωτηρία!
Μ.Ξ.


Υποδομές στην καθαριότητα
Με έργο 45.000 € θα προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης, με βάση την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει ποιοτικό εξοπλισμό και σύγχρονα μέσα και υλικά προστασίας. «Οι υπάλληλοι θα φαίνονται σαν εξωγήινοι με όλα αυτά», σχολίασε χαριτολογώντας ο δήμαρχος, που πάντως τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν χρήση του εξοπλισμού γιατί είναι για την προσωπική του προστασία. Είναι και κρίμα να δαπανώνται τόσα λεφτά και να μην αξιοποιούνται τα μέσα αυτά, λέμε εμείς.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν πρόσφατα εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών στην καθαριότητα ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον τουαλέτες και ντουζιέρες. Στη γειτονική Καβάλα θα γίνει προμήθεια και πλυντηρίου-στεγνωτηρίου για να μπορούν οι εργαζόμενοι να πλένουν εκεί τις στολές τους. Εδώ ακόμη είμαστε σε πιο αρχικό στάδιο…
Ε.Δ.


Με τα φώτα σβηστά
Συσκότιση συνάντησαν οι ξανθιώτες που περνούσαν από την επέκταση της οδού Σάρδεων, αφού σε κάποιο σημείο, μετά τον κόμβο της Περικλέους τα φωτιστικά δε λειτουργούσαν. Μάλιστα, αναγνώστες ζήτησαν να επιδιορθωθεί άμεσα η βλάβη, αφού από το σημείο διέρχονται καθημερινά πολλοί περιπατητές και συμπολίτες με τα κατοικίδιά τους και η έλλειψη φωτισμού μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.
Ε.Δ.


Για την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου
Απάντηση για την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείο Ξάνθης έλαβαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές της Ξάνθης που κατέθεσαν σχετική ερώτηση. Η απάντηση στην πράξη βέβαια δεν περιλάμβανε ουσιαστική απάντηση αφού ο Νίκος Παρασκευόπουλος απλά έκανε απαρίθμηση των οργανικών θέσεων και του προσωπικού του Ειρηνοδικείου, σημειώνοντας ότι είναι όλες καλυμμένες. Προσωπικό αναμένεται μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ. για τρεις θέσεις διοικητικών γραμματέων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για πρόσληψη νέων Ειρηνοδικών ανά τη χώρα. Εν αναμονή λοιπόν, ενώ με αμείωτο ρυθμό επιφορτίζεται με επιπλέον έργο το τοπικό Ειρηνοδικείο.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…