Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Μονόδρομος η νίκη σήμερα (15:00) στη Λάρισα για την Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Μονόδρομος η νίκη σήμερα (15:00) στη Λάρισα για την Ξάνθη

0
skoda-ael

«Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες» – αποκλειστικές δηλώσεις στο «Ε» του team manager των «βυσσινί», Θωμά Κυπαρίσση

Ώρα κυπέλλου για τη Skoda Ξάνθη, που δίνει σήμερα έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για το θεσμό, στη Λάρισα, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα της ΑΕΛ. Μπορεί η διοργάνωση να βρίσκεται μόλις στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όμως η ξανθιώτικη ομάδα παίζει με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς θέλει τη νίκη για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης έναντι των «βυσσινί», που με τη σειρά τους βολεύονται και με πιθανή ισοπαλία, ενώ με δική τους νίκη οι Θεσσαλοί εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16».

Στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Ξάνθη ηττήθηκε από την ΑΕΚ 0-1 και η Λάρισα νίκησε στην έδρα του Πανελευσινιακού 1-4. Έτσι, η «Ένωση» και η θεσσαλική ομάδα έχουν από τρεις βαθμούς ενώ Ξάνθη και Ελευσίνα έμειναν χωρίς βαθμό. Πλέον, καθώς οι αγώνες στην παρούσα φάση είναι μονοί, η Ξάνθη θέλει το «διπλό» στο σημερινό (15:00 – Otesport) ματς στο «ΑΕΛ FC Arena», για να ισοβαθμήσει στους 3 βαθμούς και να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό (17/12), με τη Λάρισα να έχει στο φινάλε της φάσης των ομίλων το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Σε ενδεχόμενη ισοπαλία σήμερα στο Λάρισα – Ξάνθη θα υπάρξει πιθανότητα ισοβαθμίας στη συνέχεια (καθώς Λάρισα θα πάει στους 4 βαθμούς και Ξάνθη θα έχει 1), όμως και πάλι η θεσσαλική ομάδα θα έχει πλεονέκτημα λόγω του 1-4 του πρώτου ματς στην Ελευσίνα.

Η αποστολή της Skoda Ξάνθη

Η ξανθιώτικη αποστολή που βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα (μεταφέρθηκε εκεί από τη Λιβαδειά όπου την Κυριακή έπαιξε αγώνα πρωταθλήματος), ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της ενόψει του σημερινού αγώνα με προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Α.Ο. Ελευθερών στη θεσσαλική πόλη. Η αποστολή απαρτίζεται από τους Γκαραβέλη, Τσέναμο, Μπέρτο, Φλίσκα, Καρυπίδη, Φάρκας, Μπαξεβανίδη, Παπαστεριανό, Λουσέρο, Τόμιτς, Καπετάνο, Ερέα, Ντιμιτρόφ, Ορφανίδη, Σολτάνι, Φασίδη, Τριάδη και Κρίστοφερ, από τους οποίους ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιλέξει τους πιο «ετοιμοπόλεμους» για την αναμέτρηση.

Θ. Κυπαρίσσης: «Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Ένας παίκτης «θρύλος» της ομάδας της Ξάνθης και των ελληνικών γηπέδων, ο Θωμάς Κυπαρίσσης, θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με τη Skoda. Όχι βέβαια ως παίκτης, αφού ο 45χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποσύρθηκε εδώ και μία επταετία, αλλά ως μέλος του τεχνικού τιμ της θεσσαλικής ομάδας, μιας και ο Κυπαρίσσης έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες γενικός αρχηγός της ΑΕΛ.

Ο Θωμάς Κυπαρίσσης αγωνίστηκε για μία 4ετία στην Ξάνθη (1996-2000) σημειώνοντας 32 γκολ σε 106 εμφανίσεις, ενώ μεταξύ άλλων έπαιξε και στη Λάρισα το διάστημα 2003-2007 με 33 γκολ σε 87 εμφανίσεις. Πέρα βέβαια από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, ο παλαίμαχος στράικερ είχε κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όσων ανθρώπων συνεργάστηκε μαζί τους λόγω του χαρακτήρα του και της προσωπικότητας του. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο «Ε» για τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες των οποίων υπήρξε παίκτης και όχι μόνο. Αναλυτικά ο Θωμάς Κυπαρίσσης δήλωσε:

Για τη φετινή εντυπωσιακή πορεία της Λάρισας:

Θ.Κ.: «Από το ξεκίνημα της χρονιάς έγινε μία μεγάλη προσπάθεια με το νέο ιδιοκτήτη (σ.σ. Αλέξης Κούγιας) που με εμπιστεύθηκε για το αγωνιστικό τμήμα και προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο. Άλλαξαν πολλά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που αρχικά ο κόσμος της Λάρισας είδε με επιφύλαξη, καθώς έχει ζήσει πολλές καταστάσεις – θετικές και αρνητικές – με την ομάδα, όμως καθώς είδε ότι γίνεται μία έντιμη προσπάθεια όπου υπάρχει πλάνο, όρεξη και θέληση για επιτυχίες ήρθε κοντά μας και συμπαραστέκεται στην προσπάθεια, κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε».

Για το αν παρακολουθεί την Skoda Ξάνθη:

Θ.Κ.: «Παρακολουθώ την Ξάνθη όχι μόνο λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης αλλά κι επειδή είναι μία ομάδα που έχω συνδεθεί συναισθηματικά μαζί της. Εξάλλου μπορεί να έφυγα από την πόλη πριν περίπου 15 χρόνια όμως έχω ακόμη πολλούς φίλους εκεί με τους οποίους μιλάω και όταν την επισκέπτομαι νιώθω ότι υπάρχει μία εκτίμηση από τον φίλαθλο κόσμο προς το πρόσωπο μου. Όσο για την ομάδα, έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες με εξόδους στην Ευρώπη και την περσινή συμμετοχή στον τελικό και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ανταμειφτούν οι προσπάθειες των ανθρώπων της και ειδικότερα του ιδιοκτήτη της κ. Πανόπουλου ο οποίος έχει προσφέρει τόσα πολλά και καταφέρνει μέσα σε πολλές δυσκολίες να την κρατάει σε υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια. Αυτό που μου προκαλεί αρνητική εντύπωση στην Ξάνθη είναι το ότι ενώ οι επιτυχίες της ομάδας αυξάνονται, χρόνο με το χρόνο η εικόνα στο γήπεδο είναι αντίθετη με τους φιλάθλους να μειώνονται. Δεν μπορώ να εξηγήσω που οφείλεται καθώς ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, ίσως υπάρχει κορεσμός στους Ξανθιώτες φιλάθλους και να χρειάζεται το «κλικ» που θα τους φέρει πάλι πίσω στο γήπεδο».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί ο σημερινός αγώνας Λάρισα – Ξάνθη:

Θ.Κ.: «Πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ξάνθη είναι πολύ δυνατή ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Κυριακή έκανε μόλις την 1η εκτός έδρας ήττα της στη Λιβαδειά. Κι εμείς όμως από την πλευρά μας έχουμε πολύ καλούς παίκτες και καλή ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου που πιστεύω θα γεμίσει για μία ακόμη φορά το γήπεδο (15.000 θέσεων) θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Μπορεί φέτος να έχουμε ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και άνοδο στη Super League, όμως η Λάρισα κουβαλάει μία ιστορία στο θεσμό του κυπέλλου και πάντα προσπαθεί να έχει μία καλή πορεία στη διοργάνωση. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και καθαρό παιχνίδι που θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους».

* Μπορεί να βρίσκεται στη Β’ Εθνική, όμως η Λάρισα φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή κι έχει βάλει… πλώρη για τη Super League, καθώς στα πρώτα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος παραμένει αήττητη με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, απολογισμός που την φέρνει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 24 έναντι 20 που έχει η ομάδα των Τρικάλων στη 2η θέση. Προπονητής της είναι ο Ράτκο Ντόστανιτς ενώ μεταξύ άλλων στο ρόστερ της έχει τους Ξενοδόχοφ (τερματοφύλακας), Μονιάκη (αμυντικός), Ναγιάρ (μέσος), Κουτσιανικούλη (μεσοεπιθετικός), Μπόγιοβιτς (επιθετικός), αλλά και τον αμυντικό Δημήτρη Κομεσίδη που υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης της Skoda Ξάνθη. Πρόεδρος/ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …