Σχόλια 07/11/15

0
tzitzikostas-xanthi2
Τρεις επιθέσεις φασιστών και αναρχικών σε τρεις μέρες. Σε Πανεπιστήμιο, σε Βιβλιοπωλείο και έξω από τη Βουλή. Η χώρα νοσεί και διολισθαίνει διαρκώς στο σκοτάδι…


Εθνική κατάθλιψη
Στην αρχή είπαμε Μπράβο στους Έλληνες που παρά τα όσα δεινά περνούν, θα πιουν ένα κρασί με φίλους, θα βγουν και τη βόλτα τους, θα γελάσουν με την κατάντια μας, θα καλαμπουρίσουν με την κακή μας τη μοίρα και τον παλιοχαρακτήρα μας.
Γιατί μπορεί να έχουμε έναν κακό, άτιμο και αυτοκαταστροφικό εαυτό ως «φάρα», αρνούμενοι να αλλάξουμε οτιδήποτε και σκεπτόμενοι μόνο τη δική μας «τσέπη», αλλά διακατεχόμαστε και από μια αισιοδοξία, που κάνει τους τουρίστες να απορούν όταν το αντικρίζουν στην Ελλάδα.
Το παρατηρείς παντού αυτό, σε παρέες νέων και μεγαλύτερων, μέσα σε οικογένειες και ζευγάρια. Όμως αυτός ο πάτος που δεν φαίνεται ούτε και σήμερα μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης, κάνει και τους πιο αισιόδοξους να εγκαταλείψουν τις δυνάμεις τους, να παραμερίσουν την ψυχική δύναμη και τη δημιουργικότητά τους. Δεν υπάρχουν άλλα αποθέματα και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε βλέμμα στο δρόμο, σε κάθε συζήτηση, ακόμη και σύντομη. Και αυτό γιατί χάθηκε και η τελευταία ελπίδα.
Ε.Δ.


Το πρόσωπο της βίας
Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καταδίκασαν τον βίαιο προπηλακισμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου από μέλη της Χρυσής Αυγής στο πανποντιακό συλλαλητήριο. Η αστυνομία δηλώνει πέραν πάσης αμφιβολίας, μέσα από εικόνες και βίντεο ότι οι δράστες βρήκαν από το μπλοκ της ΧΑ.
Να λοιπόν, το πρόσωπο της βίας της ΧΑ που αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά, όσο τα στελέχη της συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι για «λάσπη» και «συκοφαντίες». Είναι αυτό το πρόσωπο που δεν επιτίθεται πια μόνο στο μετανάστη ή τον ομοφυλόφιλο, είναι η αληθινή ταυτότητα της Χρυσής Αυγής που παίρνει το νόμο στα χέρια της, βιαιοπραγεί τρομοκρατώντας οτιδήποτε διαφορετικό.
Ε.Δ.


Επιχειρείν στη Θράκη
Σε όλους τους τόνους και σε όλες τις επισκέψεις κατά την περιοδεία του στη Θράκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη να κινητροδοτηθούν οι επενδύσεις στη Θράκη και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας που πλήττεται ισχυρά από τους μακράν ευνοϊκότερους όρους επιχειρείν στη γειτονική Βουλγαρία.
Η ενίσχυση μιας αποδεδειγμένα μειονεκτικής και φτωχής περιοχής με κίνητρα, προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά της δεν αποτελεί απαραίτητα ρήτρα αθέμιτου ανταγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προτάσσει ισόρροπη ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες.
Αυτό για την «καραμέλα» κάποιων που φοβούνται να διεκδικήσουν όσα μπορεί να κατακτήσει η Περιφέρειά μας.
Ε.Δ.


Με ενθουσιασμό
Κλίμα ενθουσιασμού και προσμονής επικράτησε στην αίθουσα που πραγματοποίησε την ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Παλιά μέλη και νέοι (γυναίκες λίγες όπως πάντα) επέλεξαν να ακούσουν και να ακολουθήσουν το νέο, άφθαρτο, ανανεωτικό και ενωτικό προφίλ του Τζιτζικώστα, πιστεύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αλλαγή εκ βάθους, μια αναδιάρθρωση ικανή να πείσει ξανά όχι μόνο τον παλιό κόσμο της παράταξης αλλά και τους νέους που ψάχνουν πολιτική έκφραση και ελπίζουν σε μια νέα προοπτική, όσο γίνεται πιο μακριά από τα κατεστημένα εντός της γαλάζιας παράταξης.
Ε.Δ.


Δώρα με το πλαστικό χρήμα!
Τελικά τα capital controls και η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής θα φέρουν στην Ελλάδα την ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλες της υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε εκδήλωση του ΣΕΒ όχι μόνο θα είναι υποχρεωτική σε ορισμένες περιπτώσεις η ηλεκτρονική πληρωμή, αλλά θα κληρώνονται και δώρα ανά 1.000 ή 2.000 ευρώ συναλλαγών με πλαστικό χρήμα!
Ε.Δ.


Το θέμα της ευθύνης
Πολλοί αποφασισμένοι όπως μαθαίνω, είναι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Κοινωνίας των Δημοτών» να ασκήσουν αντιπολίτευση και διατεθειμένοι να «ανάψουν τα αίματα», προκειμένου να δουν να δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την καθημερινότητα και τους δημότες της Ξάνθης.
Αυτό δε που χρεώνουν στην παράταξη του δημάρχου στη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και που θέλουν να θέσουν ως αιχμή του δόρατος το επόμενο διάστημα είναι την ανάληψη της ευθύνης από την πλευρά του ίδιου του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για να δρομολογηθούν θέματα προτεραιότητας και να φέρουν λύσεις.
Ε.Δ.


Θα γίνει το ντιμπέιτ;
Τι θα γίνει τελικά με το ντιμπέιτ στη Νέα Δημοκρατία; Συμφώνησαν; Ή συμφώνησαν ότι διαφώνησαν και το άφησαν να πάει…
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν αυτός που πρόβαλε τις πιο πολλές ενστάσεις, αλλά πλέον η συζήτηση έχει απομακρυνθεί από την πραγματοποίησή του παρόλο που το θέμα δεν έχει λήξει.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως μια τέτοια δημόσια και ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ, προκειμένου να φανεί το ήθος και η στάση του καθενός, οι προθέσεις βέβαια, αλλά κυρίως ο τρόπος που θα επιχειρήσει να διασφαλίσει την ενότητα αμέσως μετά τις εκλογές.
Ε.Δ.


Αιέν αριστεύειν (πάντα να αριστεύεις)
Και μια και αναφερθήκαμε χθες στο θέμα της αριστείας, με την περικοπή των υποτροφιών για φέτος, και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά μοιάζει να διώκεται, ας πούμε και κάτι ευχάριστο. Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών και η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015 που έγινε στο Λονδίνο μεταξύ 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου. Οι Έλληνες φοιτητές κέρδισαν και ξεπέρασαν πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Georgetown, το King’s College London και πολλά άλλα διεθνούς ακτινοβολίας Πανεπιστήμια. Ο διαγωνισμός αφορούσε την προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών. Στο εφετινό διαγωνισμό έλαβαν συνολικά μέρος 83 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Οι έξι φοιτητές κρίθηκαν από εγνωσμένης φήμης ακαδημαϊκούς και ανώτατα στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών. Συνολικά, η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κέρδισε οκτώ βραβεία-διακρίσεις του φετινού διαγωνισμού FDI Moot. Οι φοιτητές της Ομάδας αποφάσισαν το χρηματικό έπαθλο που έλαβαν για την εξαιρετική απόδοση της ομάδας να διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της συμμετοχής της νέας ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών στο διαγωνισμό FDI Moot 2016 στο Μπουένος Άιρες. Παρήγορα νέα, όπως και αυτό της ‘’χρυσής’’ Καβαλιώτισσας, Σταυρούλας Τσολακίδου, που πήρε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκάκι για δεύτερη φορά (2013, 2015) και αργυρό το 2014. Όπως και της δικής μας ομάδας Ρομποτικής, που αγωνίζεται σήμερα στο Κατάρ απέναντι σε ομάδες από 55 χώρες.
Χ.Δ.


Μοντάζ σε… live μετάδοση στο ΕΒΕ
Η σύσκεψη που έγινε στο ΕΒΕ Ξάνθης την Τετάρτη το βράδυ με την συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της ΠΑΜ-Θ, έκλεισε επεισοδιακά. Παραβρέθηκαν πολλοί φορείς από τις γειτονικές πόλεις, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις, λήφθηκε απόφαση για καταγραφή των απόψεων και επίδοση στον πρωθυπουργό καθώς και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη. Προς το τέλος της σύσκεψης, έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος Στ. Γιαλάογλου, καλεσμένος να παρουσιάσει τις δυνατότητες νομικής παρέμβασης και διεκδίκησης με ένδικα μέσα της περίφημης επιδότησης του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης. Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, που ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με την ένδικη διεκδίκηση, παρουσιάζοντας τις ‘’παγίδες’’ που κρύβονται στην υπόθεση και τις πιθανές αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να έχει. Μάλιστα, ζήτησε δύο φορές να κλείσει η κάμερα πριν μιλήσει, γιατί δεν επιθυμούσε τα όσα θα αναφέρει να βγουν προς τα έξω. Μετά τις διαβεβαιώσεις αρχικά ότι η κάμερα θα κλείσει και κατόπιν ότι το σημείο αυτό θα… κοπεί μετά, ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε στην τοποθέτησή του. Όταν πληροφορήθηκε ότι η σύσκεψη μεταδίδεται ζωντανά, εξανέστη, μέμφθηκε τον πρόεδρο, Στ. Μωραΐτη, που δεν σεβάστηκε την επιθυμία του και εξήλθε ακολουθούμενος από τον κ. Πατσατζή, που επίσης είχε μιλήσει ‘’έξω από τα δόντια’’, θεωρώντας ότι η κάμερα δεν ‘’γράφει’’. Το γεγονός προκάλεσε εκνευρισμό και ταραχή με τον κ. Μωραΐτη να προσπαθεί να το ‘’μπαλώσει’’, λέγοντας ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
Χ.Δ.


Με αέρα νικητή στην Ξάνθη ο Τζiτζικώστας – Κατάμεστη η αίθουσα του «Ελισσώ»
Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Ξάνθη. Άνετος και με τον αέρα του νικητή χαιρέτησε τους πάντες και απεύθυνε μια ενδιαφέρουσα ομιλία χτυπώντας την «φλέβα» του Νεοδημοκράτη που επιζητεί την ανανέωση του κόμματος και μια ΝΔ μεγάλη. Εξήγγειλε αλλαγές στην δομή και την οργάνωση του κόμματος και κατήγγειλε τα συστήματα που δρουν μέσα στο κόμμα και το έχουν απομακρύνει από τον κόσμο του. Χειροκροτήθηκε πάρα πολλές φορές από το ακροατήριο που κυριολεκτικά γέμισε σχεδόν ασφυκτικά την αίθουσα του «Ελισσώ» κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε πολιτική εκδήλωση της ΝΔ. κι αυτό είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε καταγράψει σε ρεπορτάζ μας, ότι δηλαδή στην Ξάνθη υπάρχει τάση υπέρ του Τζιτζικώστα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…