Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης κοντά στους πρόσφυγες

Ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης κοντά στους πρόσφυγες

0
eidomeni-esvavros

Μετέβησαν στην Ειδομένη Κιλκίς, στον χώρο υποδοχής προσφύγων και παρέδωσαν τα είδη που συνέλεξαν από τις προσφορές των συμπολιτών και των φορέων της πόλης μας

6.000 – 7.000 πρόσφυγες περνούν καθημερινά στα Σκόπια – Πρόχειρος ο καταυλισμός στην Ειδομένη

Κοντά στους πρόσφυγες βρέθηκε ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε μια προσπάθεια να στηρίξει και να απαλύνει το δράμα των ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά. Έτσι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, αντιπροσωπεία του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος, τον Αρχηγό και Εθελοντές του Τμήματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης, μετέβη στην Ειδομένη Κιλκίς, στον χώρο υποδοχής προσφύγων, όπου παρέδωσε στο εκεί κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα είδη που συνέλεξε από τις προσφορές των συμπολιτών και των φορέων της πόλης μας ώστε να διανεμηθούν στους πρόσφυγες.

6.000 – 7.000 πρόσφυγες περνούν καθημερινά στα Σκόπια

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου που συμμετείχε στην αποστολή μετέφερε στο «Ε» την εικόνα και τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής της Ειδομένης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καταυλισμό προσφύγων πρόχειρα στημένο με 2 – 3 κοντέινερς και σκηνές όπου οι πρόσφυγες που έρχονται κατά χιλιάδες την ημέρα – κατά μέσο όρο κάθε μέρα περνούν από τα σύνορα της Ειδομένης 6.000 – 7.000 πρόσφυγες – φιλοξενούνται σε πρόχειρες σκηνές από 2 – 8 ώρες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα αποφασίσουν οι αστυνομικές αρχές των Σκοπίων να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν στο καταυλισμό του Γευγελή στα Σκόπια και από εκεί για τις χώρες της Ευρώπης. Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία περιλαμβάνει καταγραφή και αριθμό σειράς από το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που βρίσκεται εκεί και στη συνέχεια οι πρόσφυγες αναμένουν ν’ ακούσουν το όνομά τους για να περάσουν. Στο διάστημα αυτό τους προσφέρεται ένα γεύμα.   Η κα Μαργαριτοπούλου είπε πως είδε ανθρώπους ταλαιπωρημένους αλλά ευγενικούς, καλόκαρδους. Ιδιαίτερα οι νέοι είναι αισιόδοξοι και χαμογελαστοί γιατί οραματίζονται μια νέα ζωή μακριά από τον πόλεμο και τον θάνατο που βιώσαν στην χώρα τους αλλά και γιατί επέζησαν από την οδύσσεια της μετάβασής τους στην χώρα μας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, τις φίλες και τους φίλους του Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ξάνθης, που προσέφεραν τα ακόλουθα είδη.

1. Εμφιαλωμένο νερό – 480 τεμάχια των 0,50 lt

2. Πετσέτες προσώπου – 200 τεμάχια

3. Συμπυκνωμένο γάλα – 96 τεμάχια

4. Σιρόπι ANTIS – 12 τεμάχια

5. Σιρόπι AMBROXOL – 12 τεμάχια

6. Υδρόφιλες γάζες – 40 τεμάχια

7. Αλοιφή EMFUCIN – 10 τεμάχια

8. Γάντια μιας χρήσης – 10 συσκευασίες των 100 τεμαχίων

9. Αυτοκόλλητα επιθέματα – 22 συσκευασίες των 10 τεμαχίων

10. Χυμοί – 131 τεμάχια των 0,50 lt

11. Φρυγανιές – 50 συσκευασίες

12. Σερβιέτες – 75 συσκευασίες

13. Υγρά μαντηλάκια – 12 συσκευασίες

14. Σαπούνια – 20 τεμάχια

15. Κρουασάν – 100 τεμάχια

16. Τσάι – 1000 τεμάχια

17. Γκοφρέτες – 1000 τεμάχια

18. Μπισκότα – 90 συσκευασίες

19. Μπλούζες πόλο – 75 τεμάχια

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Δήμος Ξάνθης τιμά την Μητέρα

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και Σταυρούπολης Μ…