Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με κόκκινη κολοκύθα

Λαζάνια με κόκκινη κολοκύθα

0
lazania-kolokitha

-1 πακέτο λαζάνια πλατιά

-1 κιλό κολοκύθα σε κύβους

-½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 πράσο ψιλοκομμένο

-3-4 φύλλα φασκόμηλο

-2-3 κλαδάκια δυόσμο

-1 φλιτζάνι φέτα, σε κυβάκια

-2 αβγά

-λίγο ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Για τη μπεσαμέλ

-½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική

-500ml γάλα

-2 κουτ. σούπας βούτυρο

-2 κουτ. σούπα αλεύρι

-2 αβγά

-λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

-½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

-αλάτι, πιπέρι

Απλώνετε τους κύβους της κολοκύθας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και κανέλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα και ανακατεύετε εκτός φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε ψιλοκομμένα το φασκόμηλο και το δυόσμο. Μόλις κρυώσει προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας και τη φέτα.

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ψήνετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτετε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και, αφού ανακατέψετε, ρίχνετε και τα αβγά και χτυπάτε ζωηρά την κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ και κάνετε μια στρώση με λαζάνια. Χωρίζετε τη γέμιση στη μέση και στρώνετε τη μισή πάνω από τα λαζάνια. Σκεπάζετε με δεύτερη στρώση από λαζάνια, στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση, μια στρώση ακόμα με λαζάνια και τέλος σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού. Ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσει λίγο το φαγητό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…