Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Έρχεται σήμερα στη βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων

Έρχεται σήμερα στη βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων

0
vouli 1-empros

Προβλέπει φόρο 40 λεπτά στο κρασί – Ανατροπές στις 100 δόσεις και τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ειδικό φόρο κατανάλωσης 40 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στο εμφιαλωμένο και χύμα κρασί και ειδικό τέλος 5 λεπτά του ευρώ ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ επιβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να καταργηθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων που θα πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή μέχρι αύριο το βράδυ περιλαμβάνει τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά και την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο και ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των φορολογούμενων με ανείσπρακτα ενοίκια ενώ η διάταξη με τις ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016 αναμένεται να κατατεθεί σήμερα με τη μορφή τροπολογίας.

Οι φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν μεταξύ άλλων:

1. Ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια. Καθιέρωση ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ σε κάθε στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Με την επιβολή του τέλους υπολογίζεται να εισπραχθούν έσοδα ύψους 350 – 450 εκατ. ευρώ ετησίως.

2. Ειδικός φόρος στο κρασί. Επιβολή ειδικού φόρου 40 λεπτών του ευρώ σε κάθε λίτρο κρασιού, εμφιαλωμένου ή μη με στόχο πρόσθετα έσοδα 110 εκατ. ώστε να κλείσει η «τρύπα» για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

3. Ρύθμιση 100 δόσεων. Καθιερώνονται αυστηρότεροι όροι για την αποβολή των οφειλετών του Δημοσίου από τη ρύθμιση. Σήμερα στην περίπτωση που εξοφληθεί ή δεν ρυθμισθεί οφειλή σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που θα κοινοποιηθεί η σχετική ειδοποίηση ο φορολογούμενος χάνει την ρύθμιση.

4. Ανείσπρακτα ενοίκια. Τα εισοδήματα από ανείσπρακτα ενοίκια δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσής του έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή δικαστική απόφαση έξωσης ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα συγκεκριμένα εισοδήματα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν και τα ανείσπρακτα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό της δήλωσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…