Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρευνες για θησαυρό στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Έρευνες για θησαυρό στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

0
amygdalewnas

Έξι ιδιώτες από Ξάνθη και Νέστο υπέβαλαν την αίτηση για έναρξη εργασιών

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης εξέδωσε άδεια ανεύρεσης κρυμμένου θησαυρού, μαζί με συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εποπτεύσει τις έρευνες, στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Πρώτη ίσως φορά ιδιώτες θα ψάξουν για θησαυρό μέσα στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, σε έναν χώρο που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις.

Έξι ιδιώτες από την Ξάνθη και το Νέστο κατέθεσαν την αρχική αίτηση στη κτηματική υπηρεσία Καβάλας, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου του 2014. Γνωμοδότησαν θετικά για το αίτημα, το γενικό επιτελείο αεροπορίας, η εφορία αρχαιοτήτων και η περιφερειακή διεύθυνση δημόσιας περιουσίας Μακεδονίας Θράκης. Η απόφαση της αποκεντρωμένης θέτει και τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους θα γίνουν οι έρευνες, που θα διαρκέσουν τρεις εργάσιμες ημέρες. Δε θα χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά. Θα είναι παρούσα η επιτροπή, που  συγκροτείται για να εποπτεύει τις έρευνες, αλλά κι εκπρόσωπος του αεροπορικού αποσπάσματος της Χρυσούπολης.

Για τις έρευνες οι ιδιώτες, που ενδιαφέρονται, θα πρέπει προκαταβολικά να καταθέσουν στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ποσό 600 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή που θα ερευνηθεί βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, μέσα στο περιφραγμένο χώρο, που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…