Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 96α Ελευθέρια της Ξάνθης με ξεχωριστή λαμπρότητα

96α Ελευθέρια της Ξάνθης με ξεχωριστή λαμπρότητα

0
eleftheria 151

Πλήθος αρχών και πολιτών στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Αντάλλαξε χειραψίες με τους ανάπηρους πολέμου ο Π. Παυλόπουλος, συνομίλησε με πολίτες

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα 96α Ελευθέρια της πόλης. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε ξεχωριστή τη φετινή επέτειο, ενώ ο καλός καιρός βοήθησε συγγενείς και φίλους να παραστούν για να χειροκροτήσουν τους μαθητές και στρατιώτες που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Εξέχουσα θέση είχε προφανώς στην εξέδρα ο Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με το στρατηγό του Δ’ ΣΣ και το δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ξάνθης, Κoμοτηνής, Σερβίων και Κοζάνης, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρύτανης Θανάσης Καραμπίνης, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακριβώς απέναντι από την εξέδρα υπήρχε προσδιορισμένος χώρος για τους ανάπηρους πολέμου και τους σχετικούς κοινωνικούς φορείς που καταχειροκρότησαν τους παρελαύνοντες με θέρμη και χαμόγελο.

Η παρέλαση «άνοιξε» με τη φιλαρμονική μπάντα του δήμου και έλαβαν μέρος ο Ερυθρός Σταυρός, οι πρόσκοποι, πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία του νομού και αγήματα του στρατού.

Πριν την έναρξη της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε δίπλα σε πολίτες, τους χαιρέτησε και συνομίλησε για λίγο μαζί τους, ενώ με τη λήξη της παρέλασης βρέθηκε δίπλα στους ανάπηρους πολέμου ανταλλάσσοντας μαζί τους θερμή χειραψία.

Ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πολυδιάστατα ιστορικά μηνύματα της επετείου των Ελευθερίων, που τιμά όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και συνέδεσε το μέλλον μιας επομένης Ευρώπης με τα θεμέλια που κληροδότησε ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης μίλησε για μια σημαντική επέτειο σε μία Ελλάδα, που βιώνει δύσκολες συνθήκες, αλλά προσανατολισμένη στην Ευρώπη πρέπει να βγει μπροστά. «Η Ξάνθη, η Περιφέρειά μας έχουν όλες εκείνες τις δυνατότητες να έχουν μια δυναμική πορεία, εάν προσβλέψουν στους ανθρώπους τους, αν αξιοποιήσουν δυνατότητές τους», σημείωσε ο κ. Παυλίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν, αυτοί να μας οδηγούν».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…