Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην ΝΟΔΕ Ξάνθης

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην ΝΟΔΕ Ξάνθης

0
nea dimokratia-web

Δηλώσεις Ζαγναφέρη – Ιγνατιάδη για την απώλεια της έδρας και για τις εκλογές προέδρου στην ΝΔ

Αντίθετος με τις εκλογές προέδρου από την βάση ο Ζαγναφέρης

 

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει την ΝΔ σε διαδικασία εκλογής προέδρου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ν’ ανοίξει την κούρσα της διαδοχής. Την ίδια στιγμή στην ΝΟΔΕ Ξάνθης προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που τους επεφύλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα μια ειδική περίπτωση του εκλογικού νόμου για τις τριεδρικές που έγινε αιτία να χάσει την έδρα του ο Αλέξανδρος Κοντός.

Βαριά ήττα ….

«Ηττηθήκαμε βαριά από τα τερτίπια του νόμου», αναγνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Γιώργος Ιγνατιάδης εκφράζοντας και την προσωπική του στενοχώρια που έμεινε εκτός βουλής ο Α. Κοντός: «Είμαι σίγουρος ότι το κενό που αφήνει ο Α. Κοντός θα φανεί σύντομα στο νομό μας», λέει με εμφανή προβληματισμό. Ωστόσο δεν παραλείπει να εκφράσει ευχαριστίες για όλους «τους φίλους και τους συναγωνιστές που συστρατευτήκατε και δώσατε την δύσκολη και όμορφη μάχη των εκλογών ενάντια στον λαϊκισμό και την πλάνη… Δεν μας πτοεί η ήττα… θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», όπως σημειώνει εμφατικά.  

Ισχυρό πλήγμα, ο Κοντός εκτός βουλής

«Πλήγμα» για την ΝΔ της Ξάνθης καθώς και το νομό μας χαρακτηρίζει την απώλεια της έδρας του Α. Κοντού ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, σημειώνοντας πως ήταν κάτι αναπάντεχο και πως χάθηκε ένας ισχυρός πόλος αναφοράς και εξουσίας που θα κοστίσει στο νομό, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως αυτό θ’ ανοίξει την όρεξη πολλών και πως υπάρχουν πολλοί δελφίνοι αλλά κανείς δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ο Α. Κοντός.    

Ζητούμενο η ανανέωση

Αναφορικά με την διαδοχή στην ΝΔ και τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει ο κ. Ιγνατιάδης ανέφερε πως ακόμη δεν είναι γνωστό αν οι εκλογές θα γίνουν από τη βάση ή αντιπροσωπευτικά και πως αυτό θα αποφασιστεί από τα κεντρικά. Ωστόσο επιφυλάχθηκε για οποιαδήποτε πρόβλεψη αφού ακόμη δεν έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες εξέφρασε όμως την άποψη πως η ανανέωση σε επίπεδο ηγεσίας θα αποτελέσει ζητούμενο που τέθηκε και στις εκλογές δεδομένου ότι το δίλημμα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ «παλιού και νέου» λειτούργησε υπέρ του και εις βάρος της ΝΔ.

Αντίθετος με τις εκλογές προέδρου από την βάση ο Ζαγναφέρης

Διαφορετική άποψη περί παλιού και νέου εκφράζει ο κ. Ζαγναφερης επίσης χαρακτηρίζοντας «ρατσιστικό» το διακύβευμα όταν αφορά το ηλικιακό, τονίζονται δε πως «η ανανέωση είναι μια καραμέλα χωρίς ουσία». Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία τάσσεται υπέρ της αντιπροσωπευτικής εκλογής του νέου προέδρου: «Δεν μπορεί κάθε τυχάρπαστος με 2 ευρώ να ψηφίζει για πρόεδρο στη ΝΔ. Τα μέλη πρέπει να τον εκλέξουν. Αυτό είναι ελληνική εφεύρεση… Αν υπερισχύσει η άμεση εκλογή θα το σκεφτώ αν θα ψηφίσω» καταλήγει ο κ. Ζαγναφέρης.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Από σήμερα Πέμπτη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή πιάνει δουλειά που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα διαδικαστικά μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου προκειμένου να οριστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών οι οποίες τοποθετούνται μέσα στο Νοέμβριο. Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή τις υπογραφές του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4450 μέλη. Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες εγγραφών των μελών της ΝΔ με την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων που είναι ανέπαφοι από το 2009 με αποτέλεσμα να είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΝΔ στελέχη άλλων κομμάτων σήμερα. Πάντως, αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο ποια άλλα στελέχη θα θέσουν υποψηφιότητα. Είναι πολύ πιθανό ότι το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο, ίσως και νωρίτερα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει ως προς αυτό το σημείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…