Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξεχνάει την ήττα (1-3) από τον Ολυμπιακό και βλέπει Ηρακλή η Skoda Ξάνθη

Ξεχνάει την ήττα (1-3) από τον Ολυμπιακό και βλέπει Ηρακλή η Skoda Ξάνθη

0
skoda-olymbiakos152

Tο Σάββατο (18:15) η αναμέτρηση με τον «Γηραιό» στο Καυτανζόγλειο στάδιο

Παρά τη σθεναρή αντίσταση, η Skoda Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο οποίος επικράτησε με σκορ 1-3, στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Πηγάδια.

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν οι Ντουρμάζ (42’) – Φορτούνης (65’ πέναλτι, 68’) με τη Skoda Ξάνθη να ισοφαρίζει προσωρινά στο 50’ σε 1-1 με τον Ντιμιτρόφ.

Στο 40ό λεπτό είχαμε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Καπετάνου. Ο διαιτητής κ. Μήτσιος δεν υπέδειξε κάτι με τους φιλάθλους να διαμαρτύρονται.

Όσον αφορά την αναμέτρηση, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Το πρέσινγκ των παικτών της Ξάνθης στα 3/4 του γηπέδου δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε “διαβάσει” εξαιρετικά το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”, κλείνοντας τους χώρους, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καρίμ Σολτάνι.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Τζίμι Ντουρμάζ. Στο 44′ ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή θέση, αιφνιδιάζοντας τον Τσέναμο, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ιντέγε δεν κατάφερε να πλασάρει τον 35χρονο γκολκίπερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη μπήκε δυνατά και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μποτία, γύρισε στον Καπετάνο, ο οποίος έστρωσε στον Ντιμιτρόφ κι αυτός με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο για το 1-1.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως σε δύο περιπτώσεις οι Ιντέγε και Φορτούνης δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ. Τελικά, η πίεση των Πειραιωτών “απέδωσε καρπούς”, αφού στο 65′ ο Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Μπαξεβανίδη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το «μομέντουμ» και τριπλασίασε τα τέρματά του, με όμορφο πλασέ του Φορτούνη μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η Ξάνθη προσπάθησε να επανέλθει στη διεκδίκηση του αγώνα, έχασε δύο καλές στιγμές, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να κάνει το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα και τα πρώτα γκολ που δέχθηκε, καθώς στα τρία προηγούμενα ματς είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Μήτσιος της ΕΠΣ Ηπείρου με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Ιωάννη Τουμπακάρη (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Κύζας της ΕΠΣ Δράμας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54’ Φορτούνης, 54’ Παπαστεριανός, 64’ Μπαξεβανίδης, 64’ Καπετάνος, 92’ Ντουρμάζ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΟΚΑΡΙ: –

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (76’ Νιέτο), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ (62’ Ερέα), Καπετάνος (79’ Ράνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα (38’ λ.τρ. Μποτία), Καμπιάσο (68’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (71’ Ερνάνι), Ιντέγε, Ντουρμάζ.

Βλέπει Ηρακλή

Η επόμενη μέρα του αγώνα της Τρίτης με τον Ολυμπιακό και την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για την Skoda Ξάνθη, περιλάμβανε ασκήσεις σε δύο γκρουπ. Στη χθεσινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του προχθεσινού αγώνα ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι ανταποκρίθηκαν στις ασκήσεις υψηλής έντασης που αφορούσαν passing game, κατοχή μπάλας, πρέσινγκ και αμυντική/επιθετική τακτική.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του μαζί με τους ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν να δουλεύουν για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, με τον Μπέρτο να συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού του (διάστρεμμα).

Η προετοιμασία για το ματς με τον «Γηραιό» θα συνεχιστεί σήμερα με ακόμη μία πρωινή προπόνηση ενώ το πρωί της Παρασκευής θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα κι έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσει ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

Χωρίς οπαδούς η Ξάνθη στο «Καυτανζόγλειο»

Χωρίς την στήριξη των φίλων της, θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» η Ξάνθη, που δεν πήρε εισιτήρια για το ματς του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, για την 5η αγωνιστική της Superleague.

Η ξανθιώτικη ομάδα ενημέρωσε τους ανθρώπους των «κυανόλευκων», ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος να έχει οπαδούς της στο γήπεδο και γνωστοποίησε για το λόγο αυτό πως δεν θα παραλάβει εισιτήρια.

Ως εκ τούτου, στο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο, θα βρίσκονται αποκλειστικά φίλοι του «γηραιού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του σαββατιάτικου αγώνα του Ηρακλή με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη. Το «παρών», εκτός του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής, Μάκη Σαρλή, έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο εκπρόσωπος της Super League.

Εκπρόσωπος της Skoda Ξάνθη και της Δ.Ε.Α.Β δεν παρέστησαν στη συνάντηση.

Να σημειωθεί, πως από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, απεστάλη σχετικό έγγραφο, το οποίο ενημέρωνε ότι οι φιλοξενούμενοι δεν αιτούνται εισιτηρίων για τις ανάγκες των φιλάθλων τους. Έτσι, στον αγώνα της 26ης Σεπτεμβρίου (18:15), στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο οι οπαδοί του Ηρακλή».

SUPER LEAGUE

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

16.00: ΑΕΛ Καλλονής – Παναιτωλικός (NS2)

18.15: Ηρακλής – Skoda Ξάνθη (NS1)

20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

16.00: Παναθηναϊκός – Πλατανιάς (NS2)

18.15: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρ. (NS2)

18.15: Πανιώνιος – Πανθρακικός (NS3)

20.30: Ατρόμητος Αθ. – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19.30: Βέροια – Α.Ε.Κ. (NS1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…