Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια γιορτή… τεσσάρων γενεών όλο κέφι και αγάπη για την ζωή

Μια γιορτή… τεσσάρων γενεών όλο κέφι και αγάπη για την ζωή

0
girokomeio-giorti151

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η καλοκαιρινή γιορτή του Γηροκομείου Ξάνθης

Με μεγάλο ενθουσιασμό από διοργανωτές, εθελοντές και συμπολίτες μας, που τίμησαν την εκδήλωση, δημιουργήθηκε μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη τραγούδι και χορό

Καλοκαιρινή γιορτή και Γηροκομείο μπορεί να ηχούν παράταιρα στα αυτιά κάποιων. Αυτό δεν ισχύει, όμως, για το Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος», που έχει μετατρέψει σε θεσμό την φιλανθρωπική βραδιά στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου. Μια βραδιά ηθικής συνδρομής και ενίσχυσης προς τους γέροντες, αλλά και όσους στηρίζουν την λειτουργία του ιδρύματος με την συνοδεία μουσικής, χορού, τραγουδιού και φαγητού. Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχε το συγκρότημα «οι Ταξιδιώτες της Παράδοσης», που ιδρύθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια από μουσικούς που διαμένουν στην Ξάνθη και ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της Π.Ε. Ξάνθης και του δήμου Ξάνθης, καθώς και την ευγενική υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές» και της επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης.

4 γενιές με δίψα για την ζωή και αγάπη για τον συνάνθρωπο

Με τον καιρό συμπαραστάτη φέτος, οι τρόφιμοι, μαζί με τους εθελοντές και τους Ξανθιώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση γιόρτασαν με φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική, τραγουδώντας μαζί αγαπημένα τραγούδια και ανταλλάσσοντας χαμόγελα. Για άλλη μια χρονιά «ψυχή» της φιλανθρωπικής βραδιάς ήταν οι εθελοντές, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές», που έκαναν μια… ‘’πρόβα’’ για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, προσφέροντας αφειδώλευτα την εμπειρία τους στο ψήσιμο. Μαζί με τις «Γυναίκες της Αγάπης», του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, ανέλαβαν το φαγητό, με μια πλούσια ποικιλία από κρέατα, σαλάτες και γαρνιρίσματα. Ενεργά συνέδραμαν και επιχειρήσεις της Ξάνθης (κρεοπώλες, κάβες), που συνέδραμαν στον εφοδιασμό για την γιορτή. Και οι ίδιοι οι τρόφιμοι, όμως, παππούδες και γιαγιάδες, έδειξαν να ευχαριστιούνται ιδιαίτερα και την μεγάλη παρέα, αλλά και την μουσική. Επίκεντρο των ευχών και των αφιερώσεων η κ. Κρυστάλλω, 99 ετών, που δεν δέχεται πλέον ευχές να… τα εκατοστίσει, αλλά διασκεδάζει με τις φίλες της.

Έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας της Ξάνθης

Η εκδήλωση σκοπό είχε την οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη της κοινωνικής δομής για την Τρίτη Ηλικία, που δίνει μάχη για την επιβίωσή της, μέσα από πολλές οικονομικές και πρακτικές δυσκολίες. Παρόλα αυτά, ο κόσμος, οι επαγγελματίες και οι πολίτες, αγκαλιάζουν το Γηροκομείο και αυτό ενδυναμώνει ηθικά το Δ.Σ., τους εργαζομένους και τους εθελοντές, που βρίσκονται δίπλα στους τροφίμους σε καθημερινή βάση. «Είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος μας στηρίζει και αντικρίζουμε καθημερινά με πολύ μεγάλη χαρά χριστιανούς και μουσουλμάνους που βρίσκονται δίπλα στο Γηροκομείο. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος μας στηρίζει από το υστέρημά του, αλλά πάντα οι μη έχοντες ήταν οι πιο συνεπείς στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη», σημείωσε ο πρόεδρος, Γιάννης Παπαχρόνης.

Μνημόσυνο του ιδρυτή του Γηροκομείου, Χάρη Ατματζίδη

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα τελέστηκε την Κυριακή, 23 Αυγούστου, το τριετές μνημόσυνο του ιδρυτή του Γηροκομείου Ξάνθης, Χάρη Ατματζίδη, στον Ιερό Ναό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης. Στην τελετή που πραγματοποίησε η ‘’οικογένεια’’ του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», τίμησαν τον εκλιπόντα με την παρουσία τους οι γέροντες, οι εργαζόμενοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, καθώς και οι Ξανθιώτες φίλοι του αείμνηστου Χάρη Ατματζίδη. Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Παπαχρόνης, αναφέρθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητα του εκλιπόντος και ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα πως οι εκδηλώσεις μνήμης αυτές θα λαμβάνουν χώρα στον Ιερό Ναό του Ιδρύματος κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.

 

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…