Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα ίδια εκλογικά τμήματα θα συναντηθούμε….

Στα ίδια εκλογικά τμήματα θα συναντηθούμε….

0
psifodeltia 2-empros

Την Πέμπτη η προκήρυξη εκλογών – Ξεκίνησε άτυπα η προετοιμασία στο τμήμα εκλογών

216 τα εκλογικά τμήματα στην Ξάνθη – Περιμένουν διευκρινιστικές εγκυκλίους για το τμήμα Ετεροδημοτών – 3 εκλογές με κόστος 120 εκ. στο 2015

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Γραφείο εκλογών της Π.Ε. Ξάνθης. Για τρίτη φορά μέσα σε 8 μήνες του 2015 η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού κα Δερμενούδη Παναγιώτα έχει θέσει επί ποδός τον υπηρεσιακό μηχανισμό προκειμένου να γίνει η προετοιμασία όλων των προαπαιτούμενων για την διεξαγωγή εκλογών.

Εν αναμονή της προκήρυξης εκλογών

Και μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να παραιτήθηκαν 4 μέρες πριν όμως εκλογές δεν προκηρύχθηκαν ακόμη καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και αν τα τρία πρώτα κόμματα αποτύχουν στην σύσταση κυβερνητικού σχήματος τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα γίνεται η προκήρυξη εκλογών. Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη λήγει η προθεσμία και της τρίτης εντολής που δόθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και έτσι κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη 28 Αυγούστου θα προκηρυχθούν εκλογές με πιθανές ημερομηνίες την 27η Σεπτεμβρίου ή την 4η Οκτωβρίου.

216 τα εκλογικά τμήματα

Όπως αναφέρει η κα Δερμενούδη άτυπα στην υπηρεσία έχει αρχίσει προετοιμασία από τους πίνακες για τα ψηφοδέλτια, τις σφραγίδες και τα άλλα διαδικαστικά προαπαιτούμενα και βρίσκονται σε αναμονή των διευκρινιστικών εγκυκλίων ώστε να ξεκινήσουν σε εντατικό ρυθμό δεδομένου και ότι ο χρόνος πιέζει. Ωστόσο επειδή ο χρόνος που μεσολάβησε από το Δημοψήφισμα είναι λίγος (μόλις 3 μήνες) δεν αναμένοντα αλλαγές στα εκλογικά τμήματα τα οποία και παραμένουν 216, παρά μόνο στο αν θα δημιουργηθεί ξεχωριστό τμήμα για τους ετεροδημότες που δεν υπήρχε στο Δημοψήφισμα.

120 εκ. για εκλογές… μέσα στο 2015

Αξιοσημείωτο είναι ότι μπορεί να αποτελούν την αμεσότερη λαική έκφραση και συστατικό της δημοκρατίας ωστόσο κοστίζουν ακριβά στο κράτος. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι εκλογές του Γενάρη κόστισαν περίπου 50 εκ. ευρώ και τόσο περίπου αναμένεται να κοστίσουν και οι εκλογές του Σεπτέμβρη. Παρότι είναι με λίστα το κόστος τους θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των κομμάτων που θα συμμετέχουν. Αν σ’ αυτά προστεθούν τα 20 εκ. που κόστισε το Δημοψήφισμα η χώρα μας μέσα στο 2015 ξόδεψε 120 εκ. για εκλογές!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …