Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οριστικά λύση και εκκαθάριση της Αναπτυξιακής

Οριστικά λύση και εκκαθάριση της Αναπτυξιακής

0
anaptixiaki-web

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου αυτόκλητη συνέλευση των μετόχων – Όρισαν 2 εκκαθαριστές

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο να καλύψει μέρος των χρεών της ο δήμος

Σε λύση και εκκαθάριση βρίσκεται πλέον η Αναπτυξιακή Α.Ε. Ξάνθης. Αυτή ήταν η απόφαση των εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων των μετόχων – για το δήμο Ξάνθης ορίστηκε ο Νίκος Λομβαρδέας – στην αυτόκλητη γενική συνέλευση που είχαν στις 29 Ιουνίου. Μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ως προϋπόθεση την λύση-εκκαθάριση των εταιρειών των ΟΤΑ και πιθανή απαλλαγή ευθυνών των διοικήσεων τους μόνο στην περίπτωση που οι ΟΤΑ-μέτοχοι της εταιρίας καλύψουν τα χρέη που υπάρχουν. Αυτό βέβαια για να γίνει απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα συγκληθεί αφού βγουν τα πορίσματα των εκκαθαριστών.

Ορίστηκαν 2 εκκαθαριστές για την Αναπτυξιακή

Να σημειώσουμε ότι είχε προκύψει νομικό κώλυμα καθώς οι μέτοχοι είχαν αρνηθεί να ορίσουν προσωρινό διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η λύση – εκκαθάριση της εταιρείας φοβούμενοι ποινικές ευθύνες . Έτσι μετά από παραπομπή του θέματος στην νομική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης επιλέχθηκε ως λύση για την Αναπτυξιακή η αυτόκλητη συνέλευση με μοναδικό θέμα την λύση – εκκαθάριση της εταιρείας. Συμμετείχαν όλοι οι μέτοχοι δια των εκπροσώπων τους και όρισαν 2 εκκαθαριστές οι οποίοι θα κληθούν να εξετάσουν την οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Το νομικό κώλυμα και η αυτόκλητη γενική συνέλευση

Να σημειώσουμε ότι όπως μας ανέφεραν νομικοί κύκλοι μόνο αν πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για κάλυψη του χρέους που αναλογεί στο δήμο ως μετόχου της Αναπτυξιακής,   από τα χρέη Αναπτυξιακής αν και όταν αυτά βεβαιωθούν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου τότε απαλλάσσεται από ευθύνες η διοίκηση όχι όμως και από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είτε αυτή είτε οι παλαιότερες οι οποίες επίσης θα ελεγχθούν.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο δήμαρχος…

Ερωτηθείς από το «Ε» ο δήμαρχος Ξάνθης αν δηλαδή προτίθεται ο δήμος Ξάνθης να καλύψει το ποσό που του αναλογεί από το χρέος της Αναπτυξιακής απέφυγε να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας. Να σημειώσουμε τέλος ότι ο δήμαρχος Ξάνθης βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς ο πρώην και τελευταίος πρόεδρο του Δ.Σ της Αναπτυξιακής είναι ο κ. Πασχάλης Λυρατζής ο οποίος είναι πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης. Ερωτηθείς και ο κ. Λύρατζης είπε ότι ο ίδιος έκανε από που έπρεπε δηλαδή και Μηνυτήρια Αναφορά και έστειλε επιστολές τώρα απομένει να γίνει η εκκαθάριση η οποία θεωρεί ότι θα τον δικαιώσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…