Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μήλον της έριδος και πάλι η εξέδρα του Κυβερνείου

Μήλον της έριδος και πάλι η εξέδρα του Κυβερνείου

0
kyverneio

Δικαιοσύνη και ελεγκτές δημόσιας Διοίκησης στο τμήμα πρωτοκόλλου του δήμου ζητά η Κοινωνία των Δημοτών με δήλωση που κατέθεσε στην Επιτροπή Τραπεζοκαθισμάτων

Καταγγέλλει για «μεθοδεύσεις» τον Αγκόρτσα – «Μπερδέματα» με τους αριθμούς πρωτοκόλλου – «Καρφώνει»τον Λάμπρου ο Αγκόρτσας

Το θέμα της μίσθωσης του χώρου νοτίως της οδού Πινδάρεως, γνωστού και ως «εξέδρας του Κυβερνείου» απασχολεί και πάλι τα δημοτικά όργανα και μάλιστα δημιουργώντας προστριβές μεταξύ τους και εγείροντας ερωτηματικά ως προς το σύννομο της λειτουργίας τους. Το νέο «επεισόδιο» του ίδιου σίριαλ έρχεται στο φως μετά από μια διαρροή (;) σε μερίδα του Τύπου της δήλωσης της παράταξης «Κοινωνία των Δημοτών» που φέρει την υπογραφή των κυρίων Θανάση Ξυνίδη και Καρά Αχμέτ οι οποίοι ως μέλη της Επιτροπής Ταπεζοκαθισμάτων του Δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε στις 2 Ιουλίου ζήτησαν να συμπεριληφθεί εκ των υστέρων η δήλωσή τους στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Να σημειώσουμε ότι η δημοσιοποίηση του κειμένου είναι προϊόν διαρροής και όχι από την Κοινωνία των Δημοτών όπως ρητά μας διαβεβαίωσε ο κ. Καρά Αχμέτ αλλά ούτε από τον και κ. Αγκόρτσα όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Δικαιοσύνη και ελεγκτές δημόσιας Διοίκησης στο τμήμα πρωτοκόλλου του δήμου

Αναφορικά δε με το περιεχόμενο της δήλωσης η Κοινωνία Δημοτών εγκαλεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζοκαθισμάτων κ. Απόστολο Αγκόρτσα για πρακτικές και μεθοδεύσεις με εμπλοκή της νομικής υπηρεσίας αλλά και του τμήματος πρωτοκόλλου που «καταργεί τον αμερόληπτο ρόλο που πρέπει να έχει ως μέλος της επιτροπής», όπως αναφέρει ενώ αφήνονται αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής. Γνωστοποιεί δε ότι θα απευθυνθούν στην δικαιοσύνη αλλά και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για να ελεγχθεί ο τρόπος τήρησης του πρωτοκόλλου του δήμους Ξάνθης .

Το «μπέρδεμα» με τον αριθμό πρωτοκόλλου

Η εμπλοκή του τμήματος του πρωτόκολλου προκλήθηκε από το γεγονός ότι στην Κοινωνία Δημοτών μετά από αίτηση της δόθηκαν στις 15/7 δύο διαφορετικές γνωμοδοτήσεις με ημερομηνία έκδοσης στις 30/6 και διαφορετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου – 28910 η πρώτη και 27357 η δεύτερη – και μάλιστα κατά 1.553 νούμερα μικρότερη η δεύτερη για την οποία δεν είχε γνώση η Κοινωνία των Δημοτών καθώς δεν κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής αλλά στις 15/7 με ημερομηνία έκδοση όμως 30/6. Σημειωτέον δε ότι η δεύτερη γνωμοδότηση απαντά σε ερωτήματα του κ. Αγκόρτσα με έγγραφό τους στις 23/6/2015 το οποίο είναι άνευ αριθμού πρωτοκόλλου!

Ο Αγκόρτσας «δείχνει» ως υπεύθυνο τον Λάμπρου

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αγκόρτσας στην πρώτη γνωμοδότηση ο νομικός σύμβουλος κ. Λάμπρου ανέφερε ότι ο χώρος ήταν καταγεγραμμένος στο κτηματολόγιο ως Τουριστικό ακίνητο και όχι ως δημοτικό και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο δήμος να μισθώνει ένα ακίνητο το οποίο δεν του ανήκει ενώ στην δεύτερη τα άλλαξε κάπως επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε ο δήμος να το εκμισθώσει μόνο με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου. Επίσης σ’ ότι αφορά τη στάση του κ. Ξυνίδης και του κ. Καρά είπε: «Κατανοώ τη στάση τους αφού υπάρχει ενδιαφερόμενος που είναι συνυποψήφιός τους », θέλοντας ο ίδιος να αφήσει αιχμές για τον Μανώλη Φανουράκη και υποστήριξε ότι: «πίσω από το θέμα κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα». Σ’ ότι αφορά τις γνωμοδοτήσεις ο κ. Αγκόρτσας πρόσθεσε ότι ο ίδιος έλαβε γνώση του δεύτερου εγγράφου στις 8 Ιουλίου όταν πήγε να υπογράψει και ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται ούτε για το πώς χειρίστηκε ο κ. Λάμπρου το θέμα, ούτε για το τι έγγραφα κατατέθηκαν στην γραμματεία της Επιτροπής, ούτε για τους αριθμούς πρωτοκόλλου που πήραν. Η Διευθύντρια του τμήματος πρωτοκόλλου κ. Πανταζόγλου πιστοποίησε ότι η κατάθεση του δεύτερου εγγράφου έγινε από τον κ. Λάμπρου στις 8/7, επεσήμανε δε πως: «ο νομικός σύμβουλος δεν ζήτησε την ημέρα που κατέθεσε το έγγραφο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά χρησιμοποίησε τον αριθμό του ερωτήματος της 23/6. Το «Ε» απευθύνθηκε στον κ. Λάμπρου όμως δεν κατέστη δυνατό να πάρει απαντήσεις καθότι ο κ. Λάμπρου όπως είπε «είναι σε διακοπές» και δεν δέχτηκε να μιλήσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…