Σχόλια 13-06-15

0
akrivopulos
Η Ελληνική Οικονομία υποβαθμίστηκε σε CCC+. Ακόμα λίγο σύντροφοι και φτάνουμε το στόχο. Το CCCP (ΕΣΣΔ) είναι κοντά!


Πώς αλλάζουν οι καιροί
Στην αρχή ήταν «μαντάμ», μετά «δυνάστρια» και αργότερα «ναζί». Αυτά τότε για την κυρία Μέρκελ από τους Συριζαίους. Σήμερα όπως δείχνουν τα πράγματα θα ανακηρυχθεί σε εθνική ηρωίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια το επίθετο Μερκελιστής, με το οποίο «έλουζαν» τους αντιφρονούντες, θα σημαίνει τον μέγα εθνικό ευεργέτη.
Πώς αλλάζουν οι καιροί αλήθεια…
«Ε»


Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ
Την Κυριακή προσέρχονται τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν και εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Υποψήφιοι ως γνωστόν είναι η κυρία Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Κάλπες θα στηθούν και στους 4 δήμους, ενώ για την πόλη της Ξάνθης η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πλατεία από το πρωί της 9:00 έως το απόγευμα στις 19:00.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι 3 ξεχωριστά, ένα για κάθε υποψήφιο, συν 1 λευκό. Λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Κινήματος κάθε μέλος και φίλος στην ψηφοφορία θα καταβάλλει υποχρεωτικά το ποσό του 1 ευρώ για την συμμετοχή του. Η συμμετοχή προϋποθέτει υποχρεωτικά την επίδειξη σχετικών επίσημων εγγράφων ταυτοπροσωπίας. (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, βιβλιάριο υγείας).
«Ε»


Η χώρα στο ναδίρ

Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 36 δις ευρώ, οι αξίες στο χρηματιστήριο κατά 30 δις ευρώ, επιστρέψαμε στην ύφεση και στα ελλείμματα, τα διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν σχεδόν μηδενιστεί – και όλα αυτά συνέβησαν λόγω μιας πολυδιαφημισμένης μακρόσυρτης διαπραγμάτευσης που, τελικά, οδήγησε τη χώρα στο ναδίρ.
Η κριτική στους εταίρους-πιστωτές, η επίκληση κόκκινων γραμμών και η ανάδειξη των εικαζόμενων επιπτώσεων που θα είχε μια Grexit για την ευρωζώνη δεν ωφελούν.
Αυτό που επείγει είναι η συμφωνία και η διαμόρφωση ενός ισχυρού πολιτικού μετώπου για την εφαρμογή της. Ο,τιδήποτε άλλο οδηγεί τη χώρα σε ένα ατύχημα με άγνωστο αριθμό θυμάτων και απρόβλεπτες υλικές ζημιές
ΜΕΤ.


Διάσπαση στο Ε.ΣΥ.
Αποχώρησε η κυρία Ελένη Κίτσου και ζητεί τη διαγραφή της από τακτικό Ιδρυτικό μέλος της Ελλήνων Συνέλευσης (Ε.ΣΥ.) του Αρτέμη Σώρρα.
Η κα Κίτσου αιτιολογεί την απόφασή της αυτή διότι «επιθυμεί να δημιουργηθεί μία καινούρια Ε.ΣΥ. έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα και πληρέστερα με γνώμονα την ορθή πληροφόρηση και αφύπνιση περισσότερων συνελλήνων για τον κοινό αγώνα».
Η αίτηση αποχώρησης υπεβλήθη στις 17 Μαρτίου και μάλλον αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έρχεται ο κ. Σώρρας στην πόλη μας την Κυριακή 28 Ιουνίου.
«Ε»


Πέθανε ο Γρηγόρης Ακριβόπουλος
Οι ξανθιώτες θα θυμούνται ίσως το Γρηγόρη Ακριβόπουλο. Ο οποίος έζησε και έδρασε στην Ξάνθη επί σειρά ετών. Υπήρξε μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για ένα διάστημα ήταν και Γραμματέας της Οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια, ο Γρηγόρης ζούσε αποτραβηγμένος στην Χαλκιδική. Εκεί τον βρήκε και ο θάνατος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή.
Στάθηκε άτυχος γιατί μετά το θάνατο της γυναίκας του, τον χτύπησε ο καρκίνος που τον ταλαιπώρησε αρκετά. Ήταν 69 χρόνων.
Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του, τα παιδιά του.


Τερατογέννηση;
Kαθώς ακούω αυτή την εννεάμηνη παράταση του μνημονίου που ζητάει η Κυβέρνηση από τους δανειστές, ο νους μου πάει στον Βενιζέλο που ρωτούσε τον Τσίπρα πότε σχεδιάζει να βγούμε από το μνημόνιο. Ναι, αυτό που παρατάθηκε κατά δύο μήνες από την προηγούμενη Κυβέρνηση και στη συνέχεια κατά τέσσερις μήνες από την σημερινή. Είναι το ίδιο μνημόνιο που σκόπευε να καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο, μέσα σε μια μέρα και σε μια ώρα ο κ. Τσίπρας. Ελπίζω μετά από εννέα ακόμη μήνες κύησης, να επέλθει το ευτυχές γεγονός της συμφωνίας, αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα γλυτώσουμε την τερατογέννηση.
Γ.Λ.


Χωρίς πολλές αλλαγές οι διευθυντές των Δημοτικών
Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 10 Ιουνίου οι εκλογές για τους διευθυντές στα δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερες αλλαγές. Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα, αφού δόθηκε παράταση υποβολής στοιχείων για την μοριοδότηση και δεν παρήλθε το διάστημα που προβλέπεται για την κατάθεση ενστάσεων, η εικόνα είναι σχεδόν ξεκάθαρη. Όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, σημειώθηκαν αλλαγές διευθυντών σε τρεις μόνον σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ξάνθης, με τα αποτελέσματα να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Παρότι ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου, της εκλογής δηλαδή των διευθυντών από τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες αλλαγές, και παρέμειναν σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι διευθυντές. Στις αρχές Ιουλίου, αφού εκλεγούν οι διευθυντές, θα διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής του νέου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Χ.Δ.


Είναι πολλά τα λεφτά στα φάρμακα
Μεγάλος ντόρος ξέσπασε στον χώρο των φαρμακοποιών μετά την απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων μας να διατίθενται τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και σε άλλους χώρους εκτός των φαρμακείων. Για τον λόγο αυτό παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη την χώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Από πλευράς τζίρου αποδεικνύεται ότι η κατηγορία αυτή, όπου συμπεριλαμβάνονται βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, μαζί με τα παραφαρμακευτικά προϊόντα και τα καλλυντικά, αποφέρει μεγάλα κέρδη στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αφορά μάλιστα ‘’ζεστό’’ χρήμα, αφού δεν μεσολαβούν οι καθυστερήσεις πληρωμών των συνταγογραφούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παυσίπονα και αντιπυρετικά είναι ο κύριος όγκος των ΜΥΣΥΦΑ. Οι φαρμακοποιοί, ασφαλώς, κάνουν λόγο για θέμα δημόσιας υγείας, καθώς δεν θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και για άνοδο των τιμών, παρά την πρόθεση μείωσης που επιδιώκεται με την απόφαση χάρη στον ανταγωνισμό που θα δημιουργηθεί. Γιατροί πάντως αναφέρουν ότι στην χώρα μας πολλά υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα πωλούνται από τα φαρμακεία χωρίς προηγούμενη ιατρική εξέταση και συνταγή ιατρού. Όποια και να είναι η αλήθεια, είναι πολλά τα λεφτά που ‘’παίζονται’’.
Χ.Δ.


Άνοιξαν λογαριασμό αλλά τα λεφτά δεν τα έβαλαν…
Απρόθυμοι είναι οι δήμοι και μεταξύ των οποίων και ο δικός μας να υπακούσουν στην απόφαση της κυβέρνησης και να εφαρμόσουν την ΠΝΟ μεταφέροντας τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να είναι διαθέσιμα για την …δόση τέλος Ιουνίου του ΔΝΤ που εκκρεμεί. Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης προχθές πήρε απόφαση να εξουσιοδοτήσει το Ταμείο του δήμου να ανοίξει ένα λογαριασμό στην ΤτΕ. Αλλά για την μεταφορά των αποθεματικών του δήμου ούτε λόγος… Απλά να υπάρχει ο λογαριασμός και η μεταφορά θα γίνει   – όπως είπε ο δήμαρχος – αν διασφαλιστεί από την κυβέρνηση ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα και σε ποιο ύψος θα είναι στη διάθεσή τους όταν το χρειαστούν. Αυτό κάνουν και οι περισσότεροι δήμοι – μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ και γι αυτό αγρίεψε ο Βούτσης και τους στέλνει τελεσίγραφο βάλτε τα λεφτά ΑΜΕΛΛΗΤΙ! Σαν να τους λέει μη σας πάρει και σας σηκώσει… Καιρό που διάλεξαν οι δήμοι να σηκώσουν μπαϊράκι τώρα που τους χρειάζεται η χώρα για να μην καταρρεύσει!
Μ.Ξ.


Ο Λοβέρδος στην Ξάνθη
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήρθε χθες στην Ξάνθη για να μιλήσει με τα στελέχη και προφανώς να ζητήσει τη ψήφο τους για τις εκλογές της Κυριακής που ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Ευ. Βενιζέλου. Οι δικοί μας σύνεδροι δεν τάχθηκαν με κανέναν από τους τρεις υποψήφιους στο συνέδριο όμως άκουσα στέλεχος της Ξάνθης με θεσμικό ρόλο να τάσσεται σαφώς υπέρ της υποψηφιότητας Λοβέρδου λέγοντας ότι η μεν κα Γεννηματά είναι συναισθηματική επιλογή λόγω του αείμνηστου πατέρα της και ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που χρειάζεται κάποιος για να ‘ναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια ο κ. Λοβέρδος είναι ο πιο κατάλληλος που έχει και την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα και τις ικανότητες να συσπειρώσει το χώρο. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο κ. Λοβέρδος έχει το πολιτικό εκτόπισμα αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το παλαιό κραταιό κόμμα. Κινδυνεύει να μην μπει στην Βουλή. Χρειάζεται πολλή δουλειά και σωστές επιλογές για να μπορέσει να κρατηθεί και να ανακτήσει δυνάμεις. Έχει ταυτιστεί τόσο με την μνημονιακή πολιτική και όλο αυτό το χάλι της χώρας που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανακάμψει ως κόμμα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…