Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεχίζονται οι «περιπέτειες» του κάμπινγκ Μυρωδάτου

Συνεχίζονται οι «περιπέτειες» του κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Προσφυγή του Ιατράκη στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης

Διατεθειμένος να το διεκδικήσει μέχρι τέλους – Μετά 3 μήνες η απόφαση

Συνεχίζονται οι «περιπέτειες» της μίσθωσης του κάμπινγκ Μυρωδάτου με τον παρ’’ όλίγον μισθωτή κ. Ιατράκη να προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε την δημοπρασία ως «κακώς εκτελεσθείσα» επιρρίπτοντας ευθύνες στον δήμο Αβδήρων. Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε ο κ. Ιατράκης στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής , στο οποίο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της δημοπρασίας και των όσων ακολούθησαν του δόθηκε ο λόγος. Έτσι τουλάχιστον για 3 μήνες έως ότου εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 παύει κάθε διαδικασία επαναδημοπράτησης όπως είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης.

Προσφυγή του ιδιώτη μισθωτή ενώ άμεσα θίγεται ο δήμος …

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης αφορά το δήμο και ως εκ τούτου ο δήμος ως άμεσα θιγόμενος θα μπορούσε να αποφύγει στο άρθρο 152, ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης παρότι προσκλήθηκε από τον κ. Ιατράκη να καταθέσει την προσφυγή δεν έδειξε διατιθεμένος για κάτι τέτοιο επικαλούμενος την γραφειοκρατία και επιχείρηση να κλείσει τη συζήτηση επί του θέματος. Να σημειώσουμε ότι για το θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδης ο οποίος εξέτασε το ζήτημα από την πολιτική του διάσταση, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή για προχειρότητα που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει έσοδα από μισθώματα ο δήμος.

Διατιθέμενος να το διεκδικήσει μέχρι τέλους ο Ιατράκης

Σ’ ότι αφορά τον κ. Ιατράκη όπως ανέφερε στο «Ε» είναι διατιθεμένος να διεκδικήσει σε πρώτη φάση από την επιτροπή του άρθρου 152 αλλά και δικαστικά αν χρειαστεί την κατακύρωση της δημοπρασίας σημειώνοντας ότι ουσιαστικά τώρα πληρώνει το λάθος του δήμου και αυτό του κοστίζει χρήμα καθώς έχει ξοδέψει πάνω από 5.000 ευρώ με την εγγυητική και τα δικηγορικά έξοδα αλλά και χρόνο από την παρελκυστικότητα υλοποίησης της επένδυση που αναγκάζεται να υποστεί: «Κατά την γνώμη μου ο δήμος ή πρέπει ν αποδεχτεί το λάθος που έκαναν οι υπηρεσίες του στον έλεγχο των δικαιολογητικών και φυσικά να επιρρίψει τις ευθύνες που αναλογούν στους υπευθύνους ή έπρεπε να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 αφού θίγεται . Όμως τίποτε απ’ αυτά δεν κάνει και αυτό προκαλεί εντύπωση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα την δημοπρασία που μας κατακυρώθηκε», επισημαίνει ο κ. Ιατράκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…