Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ‘’ανοίξει’’ το κέντρο της πόλης

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ‘’ανοίξει’’ το κέντρο της πόλης

0
erga-plateia2

Απομένει η ασφαλτόστρωση για να δοθούν στην κυκλοφορία 28ης Οκτωβρίου και Μ. Καραολή

Παραδίδεται με ράμπα, διάβαση τυφλών και κολωνάκια το πεζοδρόμιο που εκκρεμούσε από πέρυσι

Από το πρωί της Τρίτης, 26 Μαΐου, είχε διακοπεί κατά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο τέλος της οδού 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος της οδού Τσιμισκή μέχρι και την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, λόγω προγραμματισμένων εργασιών. Οι εργασίες, που αναφέρονται ως ‘’Σημειακές παρεμβάσεις στην πλατεία Δημοκρατίας’’ ύψους 50.000 ευρώ, εντάσσονται στο ευρύτερο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην φάση αυτή αφορούσαν στην διαμόρφωση και αναμόρφωση του πεζοδρομίου της ανατολικής πλευράς της κεντρικής πλατείας, μπροστά από τον χώρο όπου στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα, δημιουργώντας αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

Για άλλη μια μέρα ‘’κλειστό’’ το κέντρο της πόλης

Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στα βορειοανατολικά της πλατείας είχε ξεκινήσει πέρυσι τον χειμώνα με αυτό μπροστά από το εμπορικό κέντρο «Άστρον». Δεν ολοκληρώθηκε, όμως, το σύνολο των εργασιών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που δεν επέτρεπαν την ασφαλτόστρωση του δρόμου γύρω από την κεντρική πλατεία. Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου είναι κλειστές οι οδοί 28ης Οκτωβρίου και Μιχ. Καραολή από το ύψος της οδού Τσιμισκή έως την Κεντρική Πλατεία και η κυκλοφορία των οχημάτων και στις δύο οδούς εκτρέπεται στο ύψος της οδού Τσιμισκή προς την οδό Ηρώων. Επίσης η οδός Βασ. Κωνσταντίνου παρέμεινε κλειστή στο ύψος της οδού Βενιζέλου, με την κυκλοφορία των οχημάτων προς την Κεντρική Πλατεία να εκτρέπεται προς την οδό Βενιζέλου. Σε ανακοίνωσή της η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ενημέρωσε του δημότες ότι η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει και για σήμερα μέχρι και τις 15:30, ώστε να πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου πέριξ της κεντρικής πλατείας, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Παραδίδεται το πεζοδρόμιο που θα ολοκληρωνόταν πέρυσι

Οι εργασίες διαμόρφωσης του πεζοδρομίου ανατολικά της κεντρικής πλατείας ξεκίνησαν με αφαίρεση της ασφάλτου στο τέλος της οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι και το σημείο που διασταυρώνεται με την προέκταση της οδού Μιχ. Καραολή. Από την Δευτέρα, και για δύο μέρες, μηχανήματα αφαιρούσαν την παλιά ασφαλτόστρωση, ώστε να τοποθετηθεί η νέα συγκολλητική άσφαλτος και να διορθωθούν τα προβλήματα που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η δημιουργία ράμπας αναπήρων στο ανατολικό πεζοδρόμιο, η επίστρωση πλακιδίων για την διάβαση τυφλών, η τοποθέτηση μεταλλικών κολώνων για την αποτροπή στάθμευσης πάνω στο πεζοδρόμιο και νέος φωτισμός. Μετά το στρώσιμο της ασφάλτου θα είναι δυνατή η χρήση της ράμπας και η διάβαση ατόμων με αναπηρία προς και από την κεντρική πλατεία, κάτι που δεν ήταν δυνατόν πριν, καθώς υπήρχε υψομετρική διαφορά οδοστρώματος και πεζοδρομίου. Ευελπιστούμε, λοιπόν, καιρού επιτρέποντος, να ολοκληρωθεί σήμερα το έργο και να δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης για την ευχερή κίνηση των οχημάτων.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…