Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Θύμα σπείρας ληστών 64χρονος Ξανθιώτης

Θύμα σπείρας ληστών 64χρονος Ξανθιώτης

0
silipsi-empros

Οι τρεις δράστες είχαν «βοηθό» την 18χρονη οικιακή βοηθό του! Τον χτύπησαν άγρια με λοστό στο κεφάλι για να μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά

Του πήραν 800 ευρώ. Άμεση εξιχνίαση απ την Αστυνομία Ξάνθης – Σεσημασμένοι οι δράστες – Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Στα δίχτυα μιας σπείρας ληστών έπεσε 64χρονος άνδρας στον συνοικισμό Καλλιθέα της Ξάνθης και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Η υπόθεση της ληστείας, συνέργειας σε ληστεία, παράβασης του νόμου περί όπλων και επικίνδυνης σωματικής βλάβης εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης καθώς συνελήφθησαν την ίδια μέρα καθώς και την μεθεπόμενη με την διάπραξη των αδικημάτων και ταυτοποιήθηκαν οι 3 δράστες και η συνεργός τους που δεν ήταν άλλη από την 18χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθό του 64χρονου μετά από ομολογία της!

Τον χτύπησαν άγρια με λοστό στο κεφάλι για να μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών το πρωί της 7-6-2015, οι τρεις δράστες οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής 32, 31 και 25 ετών, φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι του 64χορνου στο οποίο βρισκόταν και η 18χρονη. Είχαν πληροφορηθεί από την ίδια καθώς με τον ένα διατηρεί ερωτικές σχέσεις όπως αποκαλύφθηκε, ότι ο 64χρονος έχει ένα γερό κομπόδεμα στο σπίτι αφού την προηγούμενη μέρα είχε βγάλει από την Τράπεζα κάποιο ποσό. Όμως ερωτικές σχέσεις διατηρούσε η 18χρονη και με τον 64χρονο ο οποίος είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του και γι αυτό ήταν ενήμερη για την οικονομική του κατάσταση. Έτσι οι 3 δράστες άρχισαν να τον χτυπούν δυνατά με λοστό και ρόπαλα στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του για να τους αποκαλύψει πού τα είχε κρυμμένα. Τελικά βρήκαν και του πήραν 800 ευρώ περίπου και 3 ηλεκτρικές συσκευές τράπηκαν σε φυγή ενώ ο64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Σεσημασμένοι οι δράστες

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο 2 δραστών, ηλικίας 32 και 25 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 29 εκατοστών και μία σιδερογροθιά. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις. Επισημαίνεται επίσης ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…