Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

0
clafoutis-cherry

-200 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος)

-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-100 γρ. ζάχαρη

-150 γρ. αυγά (περίπου 3)

-30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα

-300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

-1 κλωναράκι φυσική βανίλια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά . Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Σκίζουμε με ένα μαχαιράκι το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού το γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρεται καλύτερα χλιαρό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Το είχαμε γράψει Στην στήλη του Σαββάτου σχολιάζαμε «πως είναι λάθος η καλοσύνη» αναφέροντ…