Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Βγάζει την ουρά του απ’ έξω» ο δήμος για τα χρέη της ΕΑΠΑΞ

«Βγάζει την ουρά του απ’ έξω» ο δήμος για τα χρέη της ΕΑΠΑΞ

0
eapax-empros

Βάσει νόμου όπως υποστηρίζει η αντιδήμαρχος Δ. Παρτσαλίδου – Υπολογίζονται σε 2 εκ. ευρώ και άνω τα χρέη της «αμαρτωλής»

Εκκαθάριση μετ΄ εμποδίων – Ούτε καν αναγγελία δανειστών έχει γίνει

«Στοιχειώνει» το «φάντασμα» της ΕΑΠΑΞ και την νυν δημοτική αρχή καθώς με ρυθμούς απελπιστικά αργούς και μετά «κόπων και βασάνων» προχωρά η εκκαθάριση της πρώην δημοτικής επιχείρησης που αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» της προηγούμενης δημοτικής αρχής καθώς σύρθηκαν στα δικαστήρια πρώην διοικήσεις και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας στην οποία ο δήμος Ξάνθης κατέχει το 48% και η ΔΕΥΑΞ το 10% και τα «έργα και οι ημέρες» της αποτέλεσαν «κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση που την βάφτισε «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ!

Εκκαθάριση μετ΄ εμποδίων – Ούτε καν αναγγελία δανειστών έχει γίνει

Μεγάλη παρελκυστικότητα παρατηρείται στο θέμα της εκκαθάρισης καθώς τέσσερα και πλέον χρόνια κρατά η διαδικασία από τότε που το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την λύση και την εκκαθάρισή της και ακόμη δεν …ξεκαθάρισε! Όλα αυτά τα χρόνια δεν προχώρησε η διαδικασία επειδή οι εκκαθαριστές που ορίζονταν λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους παραιτούνταν και κάθε τόσο ορίζονταν από το δημοτικό συμβούλιο νέοι με αποτέλεσμα η υπόθεση να γίνει ιλαροτραγωδία. Τελευταία πράξη η παραίτηση του κ. Τριανταφυλιδη Κώστα ο οποίος είχε οριστεί και όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επικαλέστηκε το ασυμβίβαστο και δικαιώθηκε πριν δύο μήνες. Έτσι ορίστηκε νέος εκκαθαριστής ο οικονομολόγος Α. Τερζίδης ενώ παραμένει ό δικηγόρος κ. Ξεφτέρης. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος στο ζήτημα της εκκαθάρισης, ούτε καν αναγγελία δανειστών – σύμφωνα με πληροφορίες μας – με αποτέλεσμα οι 4 εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί να περιμένουν τα δεδουλευμένα , το ΙΚΑ και η Εφορία τις εισφορές και τους φόρους και ο δήμος να πληροφορηθεί σε ποιο ποσό ανέρχεται η «μαύρη» τρύπα και αν και πόσο θα επιβαρυνθεί ως κύριος μέτοχος.

«Καθαρός» ο δήμος για τα χρέη της ΕΑΠΑΞ – Υπολογίζονται σε 2 εκ. ευρώ και άνω…

Ως προς αυτό φαίνεται ότι ο δήμος την «σκαπουλάρει» και δεν θα κληθεί να πληρώσει τα χρέη της ΕΑΠΑΞ κάτι που αποτελούσε πάντα «εφιάλτη» για την πρώην και νυν δημοτική αρχή. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού κα Δέσποινα Παρτσαλίδου η οποία έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του δήμου στην Γ.Σ. της ΕΑΠΑΞ. Η κα Παρτσαλίδου ως εξ επαγγέλματος (δικηγόρος) επικαλείται ένα νόμο που ψηφίστηκε προ διετίας ο οποίος αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των μετόχων μια εταιρεία υπό εκκαθάριση και πτώχευση να καλύψουν τα χρέη της. Συγκεκριμένα αναφέρει την λέξη «δύναται» που δεν έχει δεσμευτική έννοια. Όπως επίσης παραδέχεται ότι υπάρχει κωλυσιεργία στην διαδικασία της εκκαθάρισης και αυτό στερεί από τον δήμο να έχει μια σαφή εικόνα για τα χρέη της εταιρείας ωστόσο η ίδια τα υπολογίζει σε πάνω από 2 εκ. ευρώ! Να σημειώσουμε ότι για να καλυφθούν μέρος των απαιτήσεων των δανειστών θα εκποιηθεί το ακίνητο της ΕΑΠΑΞ στην Π. Πόλης και όπως σημειώνει η κα Παρτσαλίδου και ακόμη και απ’ αυτή δεν καλυφθούν τα χρέη τότε ισχύει ότι στην πτωχευτική διαδικασία δηλαδή απαλλαγή λόγω πτώχευσης. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε ο δήμος να κληθεί να πληρώσει είναι αν ήταν ένα μικρό ποσό και ήθελε να συνεχίσει να την λειτουργεί και η περίπτωση αυτή δεν υφίσταται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…