Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κόπηκε στα δυο το εμπορικό κέντρο της Ξάνθης

Κόπηκε στα δυο το εμπορικό κέντρο της Ξάνθης

0
erga-plateia

Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του πεζοδρομίου στη Ν/Α πλευρά της κεντρικής πλατείας

Μ. Τσέπελης: «Το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών»

Από το πρωί της Τρίτης, 26 Μαΐου, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο τέλος της οδού 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος της οδού Τσιμισκή μέχρι και την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, λόγω προγραμματισμένων εργασιών. Οι εργασίες, που αναφέρονται ως ‘’Σημειακές παρεμβάσεις στην πλατεία Δημοκρατίας’’ ύψους 50.000 ευρώ, αφορούν την διαμόρφωση και αναμόρφωση του πεζοδρομίου της ανατολικής πλευράς της κεντρικής πλατείας, μπροστά από τον χώρο όπου στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα.

Προσπάθεια κυκλοφοριακής ρύθμισης

Όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο των εργασιών διακόπηκε, μετατρέποντας τμήμα του πλέον εμπορικού δρόμου της πόλης σε έναν άτυπο πεζόδρομο. Τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης στην διασταύρωση με την οδό Τσιμισκή, ώστε να εκτρέπεται η κυκλοφορία και οι διερχόμενοι οδηγοί να κατευθύνονται προς την πρώην οδό Ηρώων. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε, τις πρωινές κυρίως ώρες, μία κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο, καθώς σχηματίζονταν ουρές οχημάτων επί της 28ης Οκτωβρίου, της Τσιμισκή, αλλά και της Ηρώων. Η καθυστέρηση επιτεινόταν, όταν πολλοί οδηγοί σταματούσαν για να εξακριβώσουν μέσα από το αυτοκίνητό τους, τι ακριβώς συμβαίνει στην πλατεία. Με προειδοποιητική κορδέλα έχει κλείσει και μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, αναγκάζοντας τους πεζούς να διέρχονται γύρω από τον χώρο των εργασιών. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας: «Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή οχημάτων και πεζών». Μάλιστα, από το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε μέριμνα για την μεταφορά της πιάτσας των οδηγών ταξί. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τσέπελης: «Σε συνεννόηση με τους οδηγούς ταξί, το τμήμα Τροχαίας και την Λέσχη Αξιωματικών έχει διατεθεί ο χώρος μπροστά από την ‘’Λευκοθέα’’, καθώς και μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών -μόνο για ολιγόλεπτη αναμονή στη δεύτερη περίπτωση- για την εξυπηρέτηση των ταξί».

Μ. Τσέπελης: «Το έργο θα ολοκληρωθεί εξαιρετικά σύντομα και ζητούμε την κατανόηση των δημοτών»

Οι εργασίες διαμόρφωσης του πεζοδρομίου ανατολικά της κεντρικής πλατείας ξεκίνησαν με αφαίρεση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου στην στροφή ανάμεσα στους δύο φωτεινούς σηματοδότες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου προβλέπουν ράμπα ατόμων με ειδικές ανάγκες, γραμμή διέλευσης τυφλών, καινούριο φωτισμό, κολωνάκια για αποτροπή παράνομης στάθμευσης οχημάτων και ασφαλτόστρωση του δρόμου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης τόνισε το σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και την θετική έκβαση που θα έχει αυτή η αναμόρφωση στον χώρο της πλατείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εκτιμούμε ότι αν τα συνεργεία δεν συναντήσουν απρόβλεπτες καταστάσεις κατά την διάρκεια των εργασιών, π.χ. τυχόν βλάβες ή ανάγκη συντήρησης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ, το οποίο θα ελεγχθεί, ή ακόμη αιφνίδιες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, το έργο θα ολοκληρωθεί εξαιρετικά σύντομα». Δεδομένου ότι το σημείο είναι από τα πλέον κεντρικά, ο κ. Τσέπελης μας διαβεβαίωσε ότι έχουν ενημερωθεί ήδη υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο και η Αστυνομία, για αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος.

Δυσπιστία στους καταστηματάρχες για την άμεση ολοκλήρωση του έργου

Παρότι ο κ. Τσέπελης ζήτησε την κατανόηση των δημοτών, λόγω της εκτέλεσης των εργασιών σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης, αλλά και την προσοχή οδηγών και πεζών κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπάρχει ήδη μια δυσαρέσκεια και δυσπιστία στους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο. Όπως μας ανέφεραν, δεν θεωρούν εφικτό να ολοκληρωθούν τόσες εργασίες μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τα υπεσχημένα, αφού πέρα από την κατασκευή του πεζοδρομίου, θα πρέπει να ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν λανθασμένη την έναρξη των εργασιών από την αφαίρεση του οδοστρώματος και όχι από την αφαίρεση του πεζοδρομίου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…