Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 234 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

234 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

0

Σε προσλήψεις-εξπρές 906 μόνιμων νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η κατανομή (βλ. πίνακα) των 906 θέσεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας περιλαμβάνει 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα τις παραϊατρικές ειδικότητες.

Όλες οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό, αλλά ως επί το πλείστον η 1η ΥΠΕ, που αντιμετωπίζει τα περισσότερα περιστατικά. Στα νοσοκομεία με τις περισσότερες η προκήρυξη προσλήψεις ανήκουν το Θριάσιο, το Νίκαιας, το Τζάνειο, το Γ. Γεννήματος, η Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός.

Όσο για τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, δεν είναι άλλες από τις ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Ραδιολογίας, ΔΕ νοσηλευτών και Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων και ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό. Θα ακολουθήσουν από το υπουργείο Υγείας:

η προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών του ΕΣΥ που θα ενισχύσουν άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

η πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

η κατανομή 622 θέσεων επικουρικών διαφόρων ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται πως η κατανομή των 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις Υγειονομικές Περιφέρειες, καθώς και τα υπομνήματα φο-ρέων και σωματείων εργαζομένων.

234 προσλήψεις στην ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Ειδικότητα Θέσεις

ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

35

ΥΕ Πλυντών

2

ΥΕ Τραπεζοκόμων

8

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

10

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

1

ΔΕ Ηλεκτρονικών

4

ΔΕ Θερμαστρών

6

ΔΕ Νοσηλευτών

141

ΔΕ Υδραυλικών

5

ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας

3

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού

3

ΤΕ Πληροφορικής

5

ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού

6

ΠΕ Πληροφορικής

5

Σύνολο

234

2.852 προσλήψεις σε νοσοκομεία μέσω Κοινωφελούς Εργασίας

Λύση ανάγκης στα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας συνίστατο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που φιλοδοξεί να ενισχύσει με 2.852 νέους υπαλλήλους τον πολύπαθο τομέα της Υγείας, με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι 2.852 άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες, σε ειδικότητες χαμηλών προσόντων που κυρίως αφορούν νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ανάγκες των νοσοκομείων.

Η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττική), η οποία θα καλύψει 680 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Σε 616 ανέρχονται οι θέσεις που αντιστοιχούν στη 2η Υγειονομική

Περιφέρεια, ενώ στην 3η ΥΠΕ θα πληρωθούν 280 θέσεις, στην 4η ΥΠΕ 244 θέσεις, στην 5η ΥΠΕ 130 θέσεις, στην 6η ΥΠΕ430 θέσεις και, τέλος, στην 7η ΥΠΕ 197 θέσεις.

Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά Βοηθούς Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (860 θέσεις), Υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (360 θέσεις) και Διοικητικό Προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (680 θέσεις). Σε 167 ανέρχονται οι θέσεις για Νοσηλευτές ΔΕ και ΤΕ, ενώ περίπου 140 θέσεις αφορούν προσωπικό με ειδικότητα Πληροφορικής.

Οι αποδοχές των ωφελουμένων θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για όσους είναι κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ τον μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για 25 ετών και άνω).

280 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ

150 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης. Δείτε αναλυτικά όλες τις ειδικότητες

Καθυστερούν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης – Σε αναμονή χιλιάδες άνεργοι

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Θέσεις και φορείς

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας αναμένεται ως εξής:

• 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

• 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

• 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στο μεταξύ ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος, με αποτέλεσμα να τελούν σε αναμονή χιλιάδες άνεργοι.

Θέσεις και ειδικότητες στην ΑΜΘ

ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΜΘ

ΥΕ

ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

69

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

3

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

63

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

4

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΚΛΗΤΗΡΩΝ- ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β)

13

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΣ με άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ

1

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

10

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΦΥΛΑΚΕΣ

2

ΠΑΜΘ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ

55

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΓΕΩΠΟΝΩΝ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

2

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

6

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

1

ΠΑΜΘ

ΤΕ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ – ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ

4

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΓΕΩΛΟΓΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΓΕΩΠΟΝΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

2

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

2

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

3

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΙΑΤΡΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

2

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

1

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

4

ΠΑΜΘ

ΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

3

150 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης

ΑΔΜΘ

ΥΕ

ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

9

ΑΔΜΘ

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

2

ΑΔΜΘ

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

5

ΑΔΜΘ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ(με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ’)

2

ΑΔΜΘ

ΔΕ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

4

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1

ΑΔΜΘ

ΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ – ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ

4

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΓΕΩΛΟΓΩΝ

6

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΓΕΩΠΟΝΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

5

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

10

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

2

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

9

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΧΗΜΙΚΩΝ

2

ΑΔΜΘ

ΠΕ

ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1

ΑΔΜΘ

ΣΥΝΟΛΟ:

70

150

Προσλήψεις 49 εργαζομένων στη Θάσο

Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου για το έτος 2015, συνολικά σαράντα εννέα (49) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Θάσου «ΘΑΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.», που εδρεύει στην Παναγία Θάσου.

52 σπάνιες θέσεις για νέους νομικούς

Ζητά η EPSO

52 γλωσσομαθείς νομικούς θα προλάβει η EPSO για την μετάφραση νομικών κειμένων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 10 άτομα για την Βουλγαρική γλώσσα, 15 για την ισπανική, 15 για τη γαλλική και 12 για την ιταλική. Ο μισθός τους ξεκινά από 5.612 ευρώ. Αιτήσεις έως τις 23 Ιουνίου.

9 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

2.587 θέσεις για κοινωφελή εργασία στον Πολιτισμό

Φύλακες, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργάτες και καθαριστές οι δημοφιλέστερες ειδικότητες για κοινωφελή εργασία στο υπουργείο Πολιτισμού Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων. Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 2.587 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, στην πλειονότητά τους φύλακες / νυχτοφύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.129 θέσεις).

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας πρόκειται να ενισχυθούν με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές. Συνολικά τα υπουργεία θα απορροφήσουν 16.145 υπαλλήλους, οι περιφέρειες 3.500, ενώ 470 θα κατευθυνθούν σε εποπτευόμενους φορείς.

Στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης θα προσληφθούν 9 άτομα.

9 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ξάνθης

Ειδικότητα

θέσεις

Αρχαιολόγοι

4

Αρχαιολόγοι Μουσειολόγοι

1

Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

1

Πληροφορικής

1

Πολιτικοί Μηχανικοί

1

Τοπογράφοι Μηχανικοί

1

3 θέσεις Εφοριακών στην Ξάνθη

Από 3 έως 17 Ιουνίου οι αιτήσεις

Από τις 3έως τις 17 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των υποψηφίων στην 2Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ειδικότητας ΠΕ Εφοριακών ) στην 1.480 θέσεις τακτικού προσωπικού που περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 329 πτυχιούχοι Οικονομικού και 116 πτυχιούχοι Νομικής, που να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής, ή γαλλικής, ή γερμανικής γλώσσας, γνώση χειρισμού Η/Υ και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ή εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Η κατοχή διδακτορικού στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμοι παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων. Μετά την ηλεκτρονική αποστολή των αιτήσεων, ακολουθεί συστημένη επιστολή προς το ΑΣΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 22 Ιουνίου.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…