Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 40 εποχικές θέσεις στον Δήμο Αβδήρων για Μάιο και Ιούνιο

40 εποχικές θέσεις στον Δήμο Αβδήρων για Μάιο και Ιούνιο

0

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Ο Δήμος ΑΒΔΗΡΩΝ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 40 άτομα εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο έτους 2015 για εργασίες που απαιτούνται λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και τον καθαρισμό παραλιών και ακτών, καθώς επίσης και κλάδεμα δέντρων, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 134/2015, ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας με τα

απαιτούμενα δικαιολογητικά, Έως την Τετάρτη 13/05/ 2015, λόγω της άμεσης

ανάγκης για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα ειδικά τυπικά προσόντα και τα

δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτήν.

3 υδρονομείς θα προσλάβει ο δήμος Αβδήρων

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Στην πρόσληψη 3 υδορνομέων προχωρά ο δήμος Αβδήρων και προσκαλεί

όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 06/05/2015 έως την 13/05/2015 στο Γραφείο προσωπικού του δήμου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

Απαιτούμενα Θετικά Προσόντα

Για να επιλεγεί κάποιος υδρονομέας πρέπει:

α. Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια.

β. Να έχει συμπληρώσει το 23ον έτος της ηλικίας του και να μη υπερβαίνει το 60ο.

4. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Στην αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση που υποβάλλεται για τον διορισμό, δηλώνεται ότι: Είναι Έλληνες Πολίτες, ότι έχουν συμπληρώσει το 23ον έτος της ηλικίας και δεν υπερβαίνουν το 60ο.και ότι είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών απολυτηρίου Δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 ή απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου για τους αποφοιτήσαντες από το 1981 και μετά Και ότι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα όταν επιλεγούν για μία από τις παραπάνω θέσεις.

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες και έντυπα παρέχονται από το Γραφείο .προσωπικού, τις εργάσιμες ημέρες. και ώρες στη ΓΕΝΙΣΕΑ Ξάνθης Τηλέφωνο 2541352517 ή 16 FAX2541352519 ή από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου και το διαύγεια.

Αντίγραφο της πρόσκλησης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

10 προσλήψεις ζητά το κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Στο στάδιο της επεξεργασίας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται τα δεκάδες αιτήματα των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού τα οποία απεστάλλησαν σε αυτό για το έτος 2015. Οι φορείς επιθυμούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, αλλά και με προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα »Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Άθληση για όλους». Να σημειώσουμε ότι οι προσλήψεις που ζητούν οι δήμοι ανέρχονται σε 5.4945 και αφορούν 1.037 εποχικά εργαζομένους, οι οποίοι θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΟΤΑ, και 4.458 οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών , αναπτυξιακών συμβολαίων, συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων. Ο Δήμος Ξάνθης και συγκεκριμένα το Κέντρο Πολιτισμού έχει ζητήσει έγκριση για 10- προσλήψεις εργατικού προσωπικού προκειμένου να καλύψει εποχικές του ανάγκες.

2 θέσεις στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης

2.587 θέσεις για κοινωφελή εργασία στον Πολιτισμό

Φύλακες, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργάτες και καθαριστές οι δημοφιλέστερες ειδικότητες για κοινωφελή εργασία στο υπουργείο Πολιτισμού Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων. Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 2.587 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, στην πλειονότητά τους φύλακες / νυχτοφύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.129 θέσεις).

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας πρόκειται να ενισχυθούν με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές. Συνολικά τα υπουργεία θα απορροφήσουν 16.145 υπαλλήλους, οι περιφέρειες 3.500, ενώ 470 θα κατευθυνθούν σε εποπτευόμενους φορείς.

Στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης θα προσληφθούν 2 άτομα.

Ανοιχτές θέσεις καθηγητών στο Δ.Π.Θ.

Το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Προκήρυξε μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κοινοτική Κοινωνική Εργασία».

Επίσης είναι ανοιχτές άλλες 5 θέσει καθηγητών.

9 θέσεις στην Εφορία Ξάνθης

Από τις 1.480 θέσεις τακτικού προσωπικού που περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη άμεσων αναγκών στο δημοσιονομικό και ελεγκτικό έργο που τελεί στην Ξάνθη αντιστοιχούν 9 θέσεις στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται για την έκδοση προκήρυξης για 450 μόνιμους Εφοριακούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προσληφθούν ως Ελεγκτές Εσόδων και θα διοριστούν στην αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αναφορικά με τις ευρύτερες ανάγκες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες καταγράφονται στο υποβληθέν αίτημα, αφορούν οκτώ εποπτευόμενοι φορείς του, από τους οποίους περισσότερες θέσεις συγκεντρώνουν οι εξής δύο:

Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, 1.140 θέσεις, και

Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας, 272 θέσεις.

Στη Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης κατανέμονται 33 θέσεις, στο Νομικό Συμβούλιο Κράτους και στη Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής από 13 θέσεις, οκτώ στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, τρεις στο ΣΔΟΕ και δύο θέσεις στη Γ. Γ. Οικονομικής Πολιτικής.

Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εκ των οποίων 1.183 για πτυχιούχοι ΑΕΙ, 149 για πτυχιούχοι ΤΕΙ, 88 για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 60 αποφοίτου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου είναι εξής δύο:

ΠΕ Εφοριακών, 908 θέσεις, και

ΠΕ Τελωνειακών, 157 θέσεις.

Aς σημειωθεί, ωστόσο, ότι η κάλυψη ενός μέρους των θέσεων στις δύο παραπάνω ειδικότητες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας μετάταξης από το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο προς το παρόν έχει καταργηθεί.

Αναφορικά με τις λοιπές ειδικότητες που χρειάζονται οι υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία τους είναι εξής: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (117 θέσεις), ΠΕ Μηχανικών (116 θέσεις ), ΤΕ Μηχανικών (52 θέσεις), Πληροφορικής (30 θέσεις), ΥΕ Φυλάκων (23 θέσεις), ΥΕ Εργατών (16 θέσεις) και ΥΕ Επιμελητών/Κλητήρων (13 θέσεις).

Το αίτημα περιλαμβάνει, επίσης την κάλυψη θέσεων της ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Εργατών, ΔΕ Κοπτών/Βιβλιοδετών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτροτεχνιτών, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Ηλεκτρολόγου, ΔΕ Υδραυλικών, ΠΕ Νομικών ΤΕ Γραφιστών, ΤΕ Μηχανολόγου κ ΥΕ Καθαριστών.

577 συμβασιούχοι σε μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ

Με 577 εποχικά εργαζομένους θα ενισχύσει τις υπηρεσίες της η ΔΕΗ. Οι θέσεις αφορούν κυρίως -500 συνολικά- το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και ακόμα έξι σταθμούς και Διευθύνσεις Παραγωγής. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας και θα επιλεγεί από τεχνικές και διοικητικές ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας, της Πανεπιστημιακής και της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ξεκινάει τον Ιούνιο το πρόγραμμα άσκησης για 3.600 άνεργους

Θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: «Στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα στηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τις εξαγωγές προσδοκούμε τη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία του προγράμματος, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα τεχνογνωσίας που συχνά καταγράφεται ως προς την εξαγωγική στρατηγική, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και να αυξηθεί η εξαγωγική της βάση».

Το Πρόγραμμα

Μέσω του προγράμματος, θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας, κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.  

Το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τις επιχειρήσεις σε δύο επίπεδα:  

Βραχυπρόθεσμο: Με πλήρη επιδότηση απασχόλησης νέων 18-24 ετών για περίπου 2,5 μήνες Μακροπρόθεσμο: Βελτίωση της προσφοράς εργασίας από ανθρώπινο δυναμικό που εισέρχεται στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η πρακτική άσκηση θα υλοποιείται από 4 έως 8 ώρες καθημερινά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων προσώπων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπονται τα παρακάτω στάδια:

Ιούνιος 2015: Εκκίνηση του Portal για την υποδοχή αιτήσεων εταιρειών και ανέργων και τη δημιουργία αντίστοιχου μητρώου επιχειρήσεων και μητρώου ανέργων

Σεπτέμβριος 2015: Εκκίνηση θεωρητικής κατάρτισης

Οκτώβριος 2015: Εκκίνηση πρακτικής άσκησης

Προβλεπόμενη ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης έως τέλος Μαΐου 2016

Κατά την έναρξη των δράσεων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής στην Πράξη, προκειµένου να κατανεµηθούν ορθολογικότερα οι προσφερόµενες θέσεις των ωφελούµενων ανά ειδικότητα.

Η αίτηση της επιχείρησης θα αναφέρει:

Τον αριθµό των ατόµων (ανά ειδικότητα) που προτίθεται να απασχολήσει

Τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκηση.

Τον αριθµό απασχολουµένων στην επιχείρηση

Ξεκινούν οι αιτήσεις του voucher τουρισμού για 8.000 ανέργους

Μέσα στον Μάιο ξεκινά και το πρόγραμμα voucher για τον τουρισμό, για 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης (προϋπολογισμού) θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές με το τέλος του προγράμματος θα κυμανθούν από 2.180 ευρώ έως 2.390 καθαρά.

Ειδικότερα, οι αποδοχές για τους ανέργους –ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

-Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά.

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

-Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …