Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σήμερα (16:30) ο αγώνας Ηρακλής Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης

Σήμερα (16:30) ο αγώνας Ηρακλής Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης

0
iraklis-zygou2

«Μετακομίζει» στο γήπεδο της Φελώνης για το σημερινό ματς η ομάδα του Ζυγού λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των φιλάθλων

Συνέχεια σήμερα για τον Ηρακλή Ν. Ζυγού στην «περιπέτεια» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, με τον φετινό κυπελλούχο της ΕΠΣ Ξάνθης να υποδέχεται τον αντίστοιχο της ΕΠΣ Καβάλας, Νέστο Χρυσούπολης.

Η σημερινή αναμέτρηση αφορά τη Β’ φάση της διοργάνωσης καθώς στον πρώτο γύρο οι δύο αντίπαλοι, Ηρακλής Ζυγού και Νέστος Χρυσούπολης προκρίθηκαν στον 1ο γύρο με εκτός έδρας νίκες σε Δόξα Προσκυνητών (1-2) και Άρη Φωτολίβους (1-3) αντίστοιχα, ενώ ο νικητής του σημερινού αγώνα θα προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.

«Μετακομίζει» στη Φελώνη για τη σημερινή αναμέτρηση ο Ζυγός

Ο αγώνας που είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 16:30 δεν θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ζυγού, αλλά σε αυτό της Φελώνης, καθώς η δυναμική της ομάδας του Νέστου όπως και το έντονο ενδιαφέρον αρκετού κόσμου τόσο από την γειτονική πόλη της Χρυσούπολης όσο και από την Ξάνθη για να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι «ανάγκασε» τους ιθύνοντες της ομάδας του Ζυγού να προχωρήσουν σε αλλαγή έδρας.

Εξάλλου το γήπεδο της Φελώνης (έδρα του ΑΟ Βιστονίδας) έχει τη μεγάλη κερκίδα που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο ενώ σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και ο εξαιρετικός χλοοτάπητας που διαθέτει, αντίθετα με το γήπεδο του Ζυγού που δεν έχει τις υποδομές για να υποδεχτεί μεγάλο αριθμό φιλάθλων ενώ και ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Έτσι μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη (ιδιοκτήτη του ΑΟ Βιστονίδας) η ομάδα του Ζυγού πήρε την απόφαση να υποδεχτεί τον Νέστο όχι στο γήπεδο του Ζυγού, αλλά σε αυτό της Φελώνης ενώ θα υπάρχει γενική είσοδος για τους φιλάθλους στα 5 Ευρώ.

Γ. Δημητριάδης: «Χωρίς πίεση για το καλύτερο»

Στη σημερινή αναμέτρηση υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το – θεωρητικό – πλεονέκτημα λόγω ρόστερ, όμως το Ζυγό να είναι αποφασισμένος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ως γνωστόν η ομάδα της Χρυσούπολης διαθέτει ένα πολύ δυνατό έμψυχο δυναμικό με έμπειρους παίκτες που έχουν περάσει από Β’ – Γ’ Εθνική, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παίκτες που έχουν περάσει από τα τμήματα της Skoda Ξάνθη όπως οι Λάζαρος Γκατσολάρι, Ντανιέλ Κούτεφ, Ρετζέπ Χασάνογλου, Τάσος Δεσύλλας, Γιάννης Μπουλγούρας κ.α. Εξάλλου και ο «Νέστος» πρόπερσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής απ’ όπου υποβιβάστηκε και επέστρεψε την περσινή σεζόν στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας, στην οποία μέχρι στιγμής είναι αήττητος κι έχει δεχτεί μονοψήφιο αριθμό γκολ!

Για τις… διαθέσεις του Ηρακλή Ν. Ζυγού και το που σκοπεύει να «χτυπήσει» το ματς μίλησε στο «Ε» ο προπονητής του Ζυγού, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε:

Γ.Δ.: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο καθώς έχουμε απέναντι μας μία από τις καλύτερες ομάδες της ευρύτερης περιφέρειας. Η ομάδα της Χρυσούπολης έχει ένα ρόστερ με έμπειρους και πολύ καλούς παίκτες και απ’ ότι ξέρω έχει ως στόχο την πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών.

Εμείς από την πλευρά μας ήδη έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα με την κατάκτηση του κυπέλλου Ξάνθης και την γενικότερη πορεία και εικόνα μας κι έτσι και τώρα θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες μας για να διεκδικήσουμε τη νίκη – πρόκριση μέσα στο γήπεδο. Όλοι στην ομάδα περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι ενώ στα υπέρ μας είναι το ότι δεν έχουμε πίεση για το αποτέλεσμα και το άγχος μεταφέρεται αυτόματα στους φιλοξενούμενους. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα απουσιών με τραυματίες ή τιμωρημένους παίκτες. Στο κρίσιμο σημερινό ματς προσκαλούμε όλους τους Ξανθιώτες φιλάθλους να παρευρεθούν στο γήπεδο της Φελώνης για να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα τους αποζημιώσει».

Διαιτητές

Έγιναν γνωστοί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια του Β’ Γύρου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Στην σπουδαία αναμέτρηση του Κυπελλούχου της ΕΠΣ Ξάνθης με τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Καβάλας τον ισχυρό Νέστο Χρυσούπολης ορίστηκε ο Χρήστος Παρχαρίδης από την Δράμα, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Τσακίρη και Ευάγγελο Χασιώτη όλοι τους από την ΕΠΣ Δράμας. Παρατηρητής αγώνα θα είναι ο Εβρίτης Χρήστος Ανδρούτσος.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο κύπελλο ερασιτεχνών και τα «ζευγάρια» που θα αναμετρηθούν σήμερα:

Ηρακλής Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης

ΑΟ Αμπελωνιακός – Απόλλων Παραλιμνίου

Ερμής Αμύνταιου – Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας

Σούλι Παραμυθιάς – Φλόγα Παλαιομανίνας

ΑΕ Καμμένα Βούρλα – ΑΟ Θήβας

ΠΟ Δάφνη Δαφνώνα Χίου – Θύελλα Ραφήνας

ΑΟ Πυλού Ολυμπιονίκης – ΑΟ Διλινάτα

ΑΟ Ζευγολάτιου – Αστήρ Περάματος

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…