Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουλουράκια με γέμιση παστέλι

Κουλουράκια με γέμιση παστέλι

0

4 κανονικά αυγά (κρατείστε ένα ασπράδι για τη γέμιση)

250 γρ. βούτυρο (γάλακτος ακόμα καλύτερα)

250 γρ. ζάχαρη

Χυμός 1 πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός μικρού λεμονιού (ακέρωτο παρακαλώ)

1/2 κουταλάκι κανέλλα

1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

1/2 κουταλιά σούπας σόδα στο κονιάκ

1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

750 γρ. αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση

1/4 κιλό σουσάμι αλεσμένο

1/2 κιλό μέλι

75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλα σε σκόνη

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 απράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα (αυτό που έχετε κρατήσει)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν . Προσθετουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις κανέλες, τα γαρύφαλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και το μπέκιν με το μισό αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα να γίνουν ένα λείο μείγμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει μια αφράτη και απαλή ζύμη) ζυμώνοντας συνεχώς. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ησυχάσει λίγο.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης να ενωθούν καλά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια της ζύμης σαν ένα μικρό αυγό, τα πλάθουμε λίγο μακρόστενα και μετά τα πατάμε να πλατύνουν. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κατά μήκος της ζύμης και πιάνουμε από τις άκρες για να κλείσει γύρω από τη γέμιση. Αυτό το γεμισμένο κορδόνι που έχουμε σχηματίσει το στρίβουμε σα σαλιγκάρι και κολλάμε τις δύο άκρες του να ενώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 22-25 λεπτά.

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Κουλουράκια με γέμιση παστέλι

 

4 κανονικά αυγά (κρατείστε ένα ασπράδι για τη γέμιση)

250 γρ. βούτυρο (γάλακτος ακόμα καλύτερα)

250 γρ. ζάχαρη

Χυμός 1 πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός μικρού λεμονιού (ακέρωτο παρακαλώ)

1/2 κουταλάκι κανέλλα

1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

1/2 κουταλιά σούπας σόδα στο κονιάκ

1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

750 γρ. αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση

1/4 κιλό σουσάμι αλεσμένο

1/2 κιλό μέλι

75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλα σε σκόνη

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 απράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα (αυτό που έχετε κρατήσει)

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν . Προσθετουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις κανέλες, τα γαρύφαλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και το μπέκιν με το μισό αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα να γίνουν ένα λείο μείγμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει μια αφράτη και απαλή ζύμη) ζυμώνοντας συνεχώς. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ησυχάσει λίγο.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης να ενωθούν καλά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια της ζύμης σαν ένα μικρό αυγό, τα πλάθουμε λίγο μακρόστενα και μετά τα πατάμε να πλατύνουν. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κατά μήκος της ζύμης και πιάνουμε από τις άκρες για να κλείσει γύρω από τη γέμιση. Αυτό το γεμισμένο κορδόνι που έχουμε σχηματίσει το στρίβουμε σα σαλιγκάρι και κολλάμε τις δύο άκρες του να ενώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 22-25 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …