Σχόλια 23/03/15

0
varoufakis
5μερής συνάντηση με 7 μέρη !!!
Θωμάς Βουγιουκλής


Χιόνια ξανά
Ξύπνησαν οι ξανθιώτες την Παρασκευή 20 Μαρτίου και είδαν χιόνια στα βουνά για άλλη μια φορά! Συνήθισαν πλέον φέτος, δεν τους παραξένεψαν γιατί αρκετές φορές χιόνισε.
Με μια διαφορά. Τα χιόνια έφθασαν μέχρι έξω από την πόλη, στους λόφους.
Περιττό να πούμε βέβαια ότι το χιόνι στρώθηκε μια χαρά και αρκετό στην ορεινή περιοχή. Όπου βέβαια ακόμη υπάρχει αυτό της προηγούμενης χιονόπτωσης όπως στην περιοχή Λειβαδίτη και Δασικό Χωριό.
«Ε»


Υπομονή θα έρθει το καλοκαίρι
Ότι και να μας κάνει ο Μάρτης –γδάρτης, εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Διότι μπροστά μας είναι το καλοκαίρι. Το ελληνικό καλοκαιράκι με τα όμορφά του και τα ωραία του, όπως τη θάλασσα, τα μπανάκια, τις βραδινές βόλτες, τις καλές παρέες, τα τσιπουράκια με τους ωραιότατους μεζέδες.
Μπορεί να είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως το καλοκαίρι τα ξεχνάμε αυτά. Ο ήλιος, η διάθεση, ο καλός καιρός που σε βγάζει έξω, σου αλλάζουν και την ψυχική διάθεση.
Υπομονή, θα’ ρθει το καλοκαιράκι!
«Ε»


Σωστό
Το είπε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης και θεωρούμε πως είναι πολύ σωστό. Είπε:
«Ζητούμε να επιλέγουν οι μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις ως κατεξοχήν φορείς σύμπραξης για την εφαρμογή του μέτρου της σίτισης ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.»


Η Κύπρος και μεις

Σαν προχθές, πριν από δύο χρόνια, το κοινοβούλιο της Κύπρου απέρριπτε το σχέδιο κουρέματος καταθέσεων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Στο διάστημα εκείνο είδαμε μια εξέλιξη της κρίσης «αλά ελληνικά» αλλά σε fast forward.
Διαδηλώσεις, απόπειρα εύρεσης εναλλακτικών λύσεων (Ρωσία), άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, αποδοχή. Κι εδώ φάνηκε η δυναμική μιας χώρας, θεσμική και κοινωνική.
Οι Κύπριοι προσαρμόστηκαν ταχύτατα απορροφώντας τους κραδασμούς της κρίσης. Οι προβλέψεις για φέτος δείχνουν ανάκαμψη. Η Κύπρος παραμένει στην ευρωζώνη επουλώνοντας τις πληγές της και «πάει γι’ άλλα».
Αντιθέτως, τα εγχώρια κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας, ακόμα χτυπάν υστερικά τα κεφάλια τους στον ίδιο τοίχο, πέντε χρόνια μετά.
Ούνα ράτσα αλλά όχι ούνα φάτσα.
«Ε»


Εθνική συνεννόηση
Εθνική συνεννόηση γιατί το διακύβευμα δεν είναι απλά…οι επικουρικές συντάξεις αλλά η ύπαρξη της χώρας αυτή καθ’ αυτή.
VEN.KAR.


Περί πεζοδρομίων
Από εισήγηση κατά τη συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη δήμου (το όνομα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι είπε σ’ ένα απόσπασμά του ο εισηγητής, εκπρόσωπος του ΤΕΕ).
«…το πεζοδρόμιο δεν αποτελεί εν δυνάμει δημόσιο ενοικιαζόμενο χώρο αλλά κοινόχρηστο χώρο εξυπηρέτησης του πολίτη. Η συνήθης υπέρμετρη έως πλήρη κατάληψή του από επιχειρήσεις εστίασης κλπ οδηγεί στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πεζών».
Ωστόσο, η δικαιολογία, που έχει κουράσει και δεν πείθει πια, είναι ότι αφού μας πήραν την δημοτική αστυνομία, τι να κάνουμε; Είδαμε κι όταν είχατε δημοτική αστυνομία τι κάνατε….στην ίδια πόλη ζούμε.
Κ.Η.


Αστυνομικός στις γειτονιές
Ένα ανέκδοτο επαναλαμβανόμενο, χρόνια τώρα. Το υπόσχονται οι κατά καιρούς υπουργοί, γίνονται δηλώσεις στις τηλεοράσεις, λόγια πολλά και μεγάλα και όταν όλα τελειώσουν, για λίγες ημέρες θα δούμε κάποιες φωτογραφίες αστυνομικών σε κάποια γειτονιά. Κι αυτό είναι όλο. Εκεί τελειώνει το παραμύθι και το ψέμα.
Ο θεσμός αυτός του Αστυνομικού της γειτονιάς δεν πρόκειται να γίνει, να εφαρμοστεί ΠΟΤΕ στην Ελλάδα στην πράξη. Στα λόγια, ναι. Μόνον εκεί.
Το παραμύθι το ξέρουμε, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε….
«Ε»


Μας «τη λένε» και οι Βούλγαροι
Δηλώσεις υποτιμητικές για τη χώρα μας έκανε στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ λέγοντας ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τη Βουλγαρία.
Είπε συγκεκριμένα: «Έχει έρθει η ώρα οι γείτονές μας που θέλουν να είναι στην ευρωζώνη και στην (ζώνη) Σένγκεν, κάτι που ακόμη δεν συμβαίνει με τη Βουλγαρία, να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, να εφαρμόσουν τους κανόνες. Είναι δύσκολο και για εμάς, δυσκολευτήκαμε να αποπληρώσουμε τα παλιά δάνεια, όμως το κάναμε….»
Άλλη μία συνέπεια από την περήφανη στάση της κυβέρνησης στην Ευρώπη και η συμπεριφορά των βορείων γειτόνων. Οι οποίοι με δικές μας προσπάθειες μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα μας «τη λένε» με κάθε ευκαιρία…


Το δάχτυλο Βαρουφάκη
Το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη χάθηκε μετά τη φάρσα που του έστησαν οι Γερμανοί στο youtube και απ’ ότι φαίνεται το άστρο του θα δύσει πολύ γρήγορα, όπως σωστά προέβλεψαν ορισμένοι αναλυτές που τον θεώρησαν εξ’ αρχής αναλώσιμο και ξένο σώμα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Το γνωστό βίντεο με το σηκωμένο δάχτυλο στους Γερμανούς, την αυθεντικότητα του οποίου αμφισβήτησε έντονα ο ίδιος, το πήραν από μία Γερμανική σατυρική εκπομπή, τύπου Ράδιο Αρβύλα, και το παρουσίασαν ως δικό τους δημιούργημα. Ο υπουργός, με τη γνωστή αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει, έσπευσε να υιοθετήσει τη θεωρία των Γερμανών, ενώ ο ίδιος γνώριζε καλά την αλήθεια, απαιτώντας μάλιστα να του ζητήσουν συγγνώμη. Κι οι Γερμανοί, αφού περίμεναν την αντίδρασή του, στη συνέχεια αποκάλυψαν ότι έκαναν πλάκα και τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Το τι «πάρτυ» χλευασμού γίνεται στη Γερμανία- και παγκοσμίως – σε βάρος του είναι πρωτοφανές. Και στο εσωτερικό, αν και επίσημα γίνεται λόγος για «προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού» από την κυβέρνηση, φαίνεται ότι θα αρχίσουν να τον αποσύρουν σιγά σιγά.
Πάντως με Βαρουφάκη και Κωσταντοπούλου, ο Τσίπρας είχε μεγάλη επιτυχία…
«Ε»


Ρημάζει το διώροφο πάρκινγκ στο Αμοιρίδιο
Σ’ ένα «κουφάρι» έχει μεταβληθεί το κτίριο που θα γινόταν υπόγειο διώροφο πάρκινγκ δίπλα στο Αμοιρίδιο. Το έργο είχε προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ έφτασε σ’ ένα σημείο όπου είχε ολοκληρωθεί η κτιριακή του υποδομή όμως σταμάτησε. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έψαχνε να το εντάξει σε πρόγραμμα αλλά δεν το έκανε. Η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες σε έργα αλλά όπως μας είπε ο δήμαρχος θα προσπαθήσει να βρει πρόγραμμα να το εντάξει. Ίσως κατά μία σκέψη να μην το θεωρεί απαραίτητο γιατί ένα τέτοιο έργο δίπλα στο Αμοιρίδιο μόνο αυτό μπορεί να εξυπηρετεί και εδώ που τα λέμε δεν έχει και τόση δραστηριότητα το Αμοιρίδιο. Το άσχημο όμως είναι ότι έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο υποβαθμίζοντας αισθητικά και το Αμοιρίδιο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…