Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Η Ξάνθη ετοιμάζεται για… γκάζια στους αγώνες «dragster»

Η Ξάνθη ετοιμάζεται για… γκάζια στους αγώνες «dragster»

0
dragster

Το διήμερο 21-22 Μαρτίου η διοργάνωση από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

Χρονομετρημένες «κόντρες» σε αυτοκίνητα και μηχανές και άλλες εκπλήξεις στην πίστα του αεροδρομίου Ν. Ζυγού

Σε «φουλ» ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα dragster που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22 Μαρτίου 2015, στην πίστα του αεροδρομίου Ν. Ζυγού.

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης που έχει αναλάβει και τη διοργάνωση του αγώνα, έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης που περιλαμβάνει χρονομετρημένες «κόντρες» στα 0-400μ. για αυτοκίνητα και 0-200μ. για μηχανές, ενώ σε αυτό υπάρχουν και διάφορες εκπλήξεις για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μεταξύ αυτών η παρουσία της γνωστής Ελληνίδας οδηγού, Ελένης Ρεβελτζή, η οποία με τη μηχανή 1000+ κυβικών κατετάγη πέρσι 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία true street, ενώ παράλληλα το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – το δυνατότερο Mitsubishi Evo 9 του κόσμου, που… μουγκρίζει με μηχανή 2145 ίππων!

«Μεγάλος ενθουσιασμός από οδηγούς – θεατές για τον αγώνα»

Ο πρόεδρος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης, κ. Γιάννης Ζερζελίδης, μίλησε στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση, τις εκπλήξεις που περιλαμβάνει αλλά και τις παράλληλες δράσεις που θα υπάρξουν. Ο κ. Ζερζελίδης τόνισε χαρακτηριστικά:

Γ.Ζ.: «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε έναν από τους καλύτερους και πιο θεαματικούς αγώνες dragster και γι’ αυτό το λόγο οι προετοιμασίες για την εκδήλωση ξεκίνησαν πριν πολύ καιρό και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Ήδη 35 οδηγοί στα αυτοκίνητα συν 30 στις μηχανές έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ αναμένονται κι άλλες εγγραφές καθώς απομένουν 10 ημέρες για να ολοκληρωθούν. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν πολλοί έμπειροι και θεαματικοί οδηγοί οι οποίοι αναμένεται να ενθουσιάσουν τους θεατές, σε έναν αγώνα που είναι από μόνος του θεαματικός λόγω και των οχημάτων που θα διαγωνιστούν».

Σχετικά με τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι διοργανωτές, ο κ. Ζερζελίδης σημείωσε:

Γ.Ζ.: «Έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει για την παρουσία στον αγώνα μας του δυνατότερου Mitsubishi Evo 9 που έχει μηχανή 2145 ίππων. Ο κατασκευαστής του είναι Έλληνας από την Αθήνα και αναμένεται να είναι μαζί μας, με μία μικρή επιφύλαξη όμως καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε φάση «σεταρίσματος», μία δουλειά που απαιτεί χρόνο. Στις τελευταίες μας επαφές που είχαμε με τον βελτιωτή μας είπε ότι πιθανότατα θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα είναι στον αγώνα της Ξάνθης, έτσι ώστε να το δουν από κοντά και να το θαυμάσουν οι θεατές. Όπως αντιλαμβάνεστε το αυτοκίνητο δεν θα διαγωνιστεί σε κόντρα με άλλον οδηγό καθώς είναι – μακράν – εκτός συναγωνισμού, όμως θα κάνει ένα «πέρασμα» για να δουν οι θεατές τις δυνατότητες του. Επίσης μαζί μας θα είναι για 3η φορά η οδηγός Ελένη Ρεβελτζή που ήταν πέρσι 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μηχανών true street. Τέλος χθες πήραμε τις σχετικές άδειες από το Δήμο Ξάνθης για μία έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων που θα πραγματοποιήσουμε το διήμερο 19-20 (απογευματινές ώρες) στην πλατεία Ελευθερίας».

Ήδη το ενδιαφέρον οδηγών αλλά και θεατών για το «event αδρεναλίνης» όπως χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές τον αγώνα είναι μεγάλο. Ο πρόεδρος της ΑΛΕΞ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Γ.Ζ.: «Έχουμε περισσότερες από 60 εγγραφές (για αυτοκίνητα – μηχανές) και αναμένεται να αγγίξουμε τις 80, ίσως και παραπάνω. Τα σημαντικά μέτρα που έχουμε λάβει στο διοργανωτικό κομμάτι προτρέπουν πολλούς οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα να διαγωνιστούν μαζί μας, ενώ αναμένουμε και μεγάλη παρουσία θεατών απ’ όλη τη Β. Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το ότι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των dragster από τη Θεσσαλονίκη οργανώνουν εκδρομή με λεωφορείο για να βρεθούν στην πόλη μας την ημέρα του αγώνα. Να σημειώσω ότι σύμφωνα με τα δελτία πρόγνωσης, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (21-22 Μαρτίου) που είναι οι αγώνες dragster, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλές και ευνοϊκές για τη διεξαγωγή του».

* Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6937479319.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…