Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δύο 60χρονες έκρυψαν λαθραία τσιγάρα σε δημοτικές τουαλέτες

Δύο 60χρονες έκρυψαν λαθραία τσιγάρα σε δημοτικές τουαλέτες

0

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν 569 πακέτα. Το δικαστήριο συμφώνησε να πληρώσουν τους φόρους και να συνεδριάσει ξανά στα μέσα Μαρτίου για την υπόθεσή τους

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο γυναίκες, ηλικίας 64 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί   πραγματοποίησαν έρευνα σε δημοτικές τουαλέτες της Ξάνθης και σε παρακείμενη αποθήκη αυτών, όπου εντόπισαν 475 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν αποκρύψει οι δύο γυναίκες, ενώ δεν έχουν καταβληθεί για αυτά στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν ακόμη 94 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία επίσης δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν συνολικά 569 πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ. Σημειώνεται ότι η 64χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Με την έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης συμφωνήθηκε οι κατηγορούμενες να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους και να συνεδριάσει εκ νέου το δικαστήριο στις 13 Μαρτίου για να αποφανθεί για την υπόθεσή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…