Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συμφωνία στο Eurogroup με αμοιβαίες υποχωρήσεις ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας

Συμφωνία στο Eurogroup με αμοιβαίες υποχωρήσεις ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας

0
krokidis

Η ΕΣΕΕ ανησυχεί, αλλά ευελπιστεί σε θετική έκβαση

Στην ανάγκη να τεθούν στο έκτακτο Eurogroup και τη Συνοδό Κορυφής οι βάσεις για να «κλειδώσει» η επέκταση του 70% του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και η συμφωνία γέφυρα μέχρι το επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου 2015 αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αγωνιά αλλά και ελπίζει για την πορεία και τα αποτελέσματα του έκτακτου Eurogroup καθώς και τις κρίσιμες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το πρόγραμμα της χώρας μας.

«Εάν θεωρήσουμε ότι πολλές φορές ισχύει ότι «εάν υπάρχει κάποιος χειρότερος από τον αντίπαλό του, είναι ο κακός του εαυτός» τότε σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να συμβεί στη διαδικασία διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους μας», σημειώνει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως δύο πράγματα πρέπει να εκτιμηθούν αναλόγως.

-Πρώτον, η συνταγή του μνημονίου δεν ήταν απλά λάθος, αλλά η μεγαλύτερη καταστροφή από την άποψη των στοιχείων στην ιστορία των παρεμβάσεων του ΔΝΤ.

-Δεύτερον, ένα μεγάλο μέρος των δανείων προς την Ελλάδα πράγματι πάει για την αποπληρωμή γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, οι οποίες είναι υπέρ-εκτεθειμένες, λόγω κατοχής αρκετών δεκάδων δισεκατομμυρίων ελληνικών ομολόγων.

Η θέση της ΕΣΕΕ επί του πολύ κρίσιμου για το μέλλον της χώρας θέματος, είναι ότι απαιτείται και από τις δύο πλευρές κάποιου είδους ταπεινοφροσύνη και υπαναχώρηση, ώστε να αποφευχθεί μια μοιραία σύγκρουση, ακόμη και αν ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν μπερδέψει τον αγώνα της χώρας μας για επιβίωση, με την εντύπωσή τους ότι αντιπροσωπεύουν μια «αυτοκρατορία». «Ακόμα και εάν δεν ανακοινωθεί η πολυπόθητη συμφωνία, το επόμενο διήμερο, πρέπει οπωσδήποτε να μπουν οι βάσεις για να κλειδώσει η επέκταση του 70% του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και η συμφωνία “γέφυρα”, μέχρι το επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η ΕΣΕΕ υποστηρίζει πως ο επιχειρηματικός κόσμος σαφώς και ανησυχεί, αλλά όμως ευελπιστεί σε θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, ώστε να κλείσει άμεσα και αμοιβαία μια συμφωνία εντός ευρωζώνης, χωρίς συνέπειες για τη χώρα μας και με μεγάλη ανακούφιση για την ελληνική αγορά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…