Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δημοπρατείται το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Δημοπρατείται το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Μίσθωση έως και 50 χρόνια – Ο Νίκος Χατζόπουλος, νέος Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων

Αντικατάσταση του Προέδρου και των μελών της Σχολικής επιτροπής – Νέα πρόεδρος η Ρούφου Παρακευή

Αντικαταστάσεις σε ένα νομικό πρόσωπο και σε μια Επιτροπή του δήμου Αβδήρων αλλά για διαφορετικούς λόγους ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων που συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Πρόκειται για την αντικατάσταση του προέδρου στην ΔΕΥΑΑ μετά την αποχώρηση του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη αλλά και την αντικατάσταση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αβδήρων κ. Κασέρη μετά από απαίτηση της αντιπολίτευση εξαιτίας όλων όσων προηγήθηκαν πριν το θάνατο του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Ι. Μαντουλίδη. Επίσης το συμβούλιο συζήτησε και πήρε αποφάσεις και τα δύο κάμπινγκ του δήμου, της Μάνδρας και του Μυρωδάτου.

Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων ο Νίκος Χατζόπουλος

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ορισμός στην θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων ο πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, ο 32χρονος Νίκος Χατζόπουλος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που κατάγεται από τα Άβδηρα. Η αντικατάσταση έγινε λόγω της αποχώρησης από την προεδρεία της ΔΕΥΑ του δημάρχου κ. Γιώργου Τσιτιρίδη εφόσον υλοποίησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για μείωση των τιμολογίων και έχει ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης.

Αντικατάσταση του προέδρου και των μελών της Σχολικής Επιτροπής

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την γνωστοποίηση με την επιστολή των Διευθυντών των σχολείων του δήμου Αβδήρων , του ρόλου που έπαιξε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κασέρης στην υπόθεση παραίτησης του εκλιπόντος μέλους Ι. Μαντουλίδη οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδης και ο κ. Νίκος Καλιαμπάκας ζήτησαν την παραίτηση του κ. Κασέρη για λόγους ηθικής τάξης καθώς τον θεώρησαν υπέυθυνο για παραπλάνηση του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειώσουμε ότι είχε επικαλεστεί προφορική παραίτηση του Ι. Μαντουλίδη, ώστε να προωθήσει την αντικατάστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω των διαφωνιών που είχαν για θέματα της Επιτροπής. Έτσι λοιπόν συμφωνήθηκε η απόσυρση του θέματος και η επάνοδός του σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο συνοδευμένο με τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής. Να σημειώσουμε – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ότι νέα πρόεδρος θα οριστεί η κα Ρούφου Παρασκευή

Σε δημοπρασία το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την μίσθωση του δημοτικού ακινήτου του γνωστού ως κάμπινγκ Μυρωδάτου. Η μίσθωση θα γίνει από 25 – 50 χρόνια για ξενοδοχειακή ή χρήση κάμπινγκ ενώ τους όρους, τις εγγυητικές και τις προδιαγραφές της προκήρυξης θα καθορίσει η Οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα με συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων. Το θέμα καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Στροφή» Νικος Καλιαμπάκας ο οποίος κατέθεσε μια εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης του δημοτικού ακινήτου. Συγκεκριμένα ο κ. Καλιαμπάκας πρότεινε την συνδιαχείρηση του δήμου και του ΔΠΘ ώστε να λειτουργεί ως κάμπινγκ φοιτητών και ανά περιόδους και πολιτών, στα πρότυπα του κάμπινγκ στο Ποσίδι Χαλκιδικής που διαχειρίζεται το ΑΠΘ. Μάλιστα σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί τουριστική υπεραξία στην ευρύτερη περιοχή όμως η πρότασή του δεν έτυχε αποδοχής.

«Πονοκέφαλος» από το κάμπινγκ Μάνδρας

Το θέμα του κάμπινγκ Μάνδρας εξετάστηκε επίσης και συγκεκριμένα το συγκεχυμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς του που έχει σαν αποτέλεσμα ο δήμος να χάνει τα μισθώματα αλλά και να πληρώνει τα πρόστιμα που του επιβάλλει η ΚΕΔ που το διεκδικεί ενώ ο μισθωτής που το νοικιάζει από το 2004 έπαψε να πληρώνει μισθώματα από το 2011 γιατί δεν ξέρει …που να τα πληρώσει! Αποφασίστηκε να το εξετάσει η νομική υπηρεσία και να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος έχει καταθέσει στην ΚΕΔ αίτημα παραχώρησης όμως δεν πήρε απάντηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…