Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ηλικιωμένος οδηγός τράκαρε με πεσμένο κορμό στην ορεινή Ξάνθη

Ηλικιωμένος οδηγός τράκαρε με πεσμένο κορμό στην ορεινή Ξάνθη

0
atixima neoxori

Πτώση μεγάλου δέντρου διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία μετά την Σταυρούπολη

Κατολισθήσεις προς Δημάριο, πτώσεις σάπιων δέντρων προς Παρανέστι

Η έντονη και διαρκής βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών έχει αφήσει τα σημάδια της, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον νομό, κυρίως όμως στα ορεινά της Ξάνθης. Στο χθεσινό φύλλο αναφερθήκαμε στην κατολίσθηση στο ορεινό οδικό δίκτυο και την εκτεταμένη ζημιά που προκλήθηκε σε προστατευτικό τοιχίο. Οι επιπτώσεις όμως της δυνατής βροχής συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Το πρωί της Πέμπτης, 26 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο 27ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Δράμας, λίγο μετά την Σταυρούπολη.

Θεώρησε τον κορμό… πρόβατο

Ηλικιωμένος οδηγός, κατερχόμενος από το Νεοχώρι προς την Σταυρούπολη στις 10:30 το πρωί, προσέκρουσε με ταχύτητα σε μεγάλο κορμό δέντρου. Παρότι δεν σημειώθηκαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, το δέντρο, που βρισκόταν παραπλεύρως του κεντρικού δρόμου, έπεσε κάθετα και απέκλεισε ολοκληρωτικά την διέλευση από το σημείο. Προφανώς, το μαλακό από τις συνεχείς βροχοπτώσεις χώμα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το μεγάλο και σαθρό δέντρο. Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι ο οδηγός, που βγήκε σώος από το ΙΧ αυτοκίνητό του παρά την σφοδρή σύγκρουση, είχε τον απαιτούμενο χρόνο και το οπτικό πεδίο για να αντιληφθεί την παρουσία του κορμού και να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημά του. Στην ερώτηση των αστυνομικών που κατέφθασαν στο σημείο, γιατί δεν φρέναρε εγκαίρως, απάντησε ότι ‘’πέρασε’’ τον κορμό για… πρόβατο. Από την σύγκρουση το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, κυρίως στο μπροστινό μέρος, και ακινητοποιήθηκε δεκάδες μέτρα μακριά, αφού έσπασε τον πεσμένο κορμό. Δεν είναι γνωστό αν προέκυψαν από την προανάκριση στοιχεία που να καταδεικνύουν μέθη, καθώς οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις του οδηγού παραξένεψαν αρκετά τους παρισταμένους.

Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής και τεχνικών υπηρεσιών

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν πρώτοι μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης, που βρισκόταν στο Νεοχώρι για την επιδιόρθωση προβλήματος φωτισμού που προκλήθηκε από τις βροχές. Άμεση ήταν και η επέμβαση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Σταυρούπολης, της Τροχαίας, του Δασαρχείου και ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά, με τους παρισταμένους να δίνουν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες που έδρασαν γρήγορα και αφού τεμάχισαν τον πελώριο κορμό, τον απομάκρυναν από τον δρόμο, καθαρίζοντας ταυτόχρονα το οδόστρωμα από μικρότερα υπολείμματα.

Συχνά φαινόμενα μετά τις βροχοπτώσεις

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για συχνά φαινόμενα σε περιόδους βροχοπτώσεων. Όπως δηλώνουν, ο δρόμος 55 προς Δημάριο εμφανίζει πολύ συχνά κατολισθήσεις, ενώ ο δρόμος 14 προς Παρανέστι έχει το πρόβλημα της πτώσης σάπιων κορμών, που βρίσκονται παραπλεύρως του οδικού δικτύου. Θα πρέπει πάντως να ληφθεί μέριμνα, προφανώς σε συνεργασία με το Δασαρχείο, για την κοπή και απομάκρυνση αυτών των ‘’νεκρών’’, ουσιαστικά, και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια δέντρων, πριν θρηνήσουμε θύματα στους δρόμους του νομού μας.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …