Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» για τον ΧΥΤΑ

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» για τον ΧΥΤΑ

0
xyta xanthi

Δεν βάζουν νερό στο κρασί τους οι δήμαρχοι Ξάνθης – Τοπείρου. Έστειλε τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο στο ΥΠΕΚΑ ο δήμαρχος Ξάνθης

Υπογράφεται εντός της εβδομάδας η περιβαλλοντική άδεια του ΧΥΤΑ από τον αντιπεριφερειάρχη. Στις 14 Φεβρουαρίου ξεκινά η λειτουργία του ΚΔΑΥ

Δυο …ξένοι στον ίδιο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης συνεχίζουν να είναι οι δύο δήμαρχοι Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος και Τοπείρου κ. Μίχογλου– πρόεδρος και μέλος του ΣΔΑΝ Ξάνθης αντίστοιχα. Ουδεμία πρόοδος ή έστω εξέλιξη σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΔΑΝ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου καθώς το συμβούλιο ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα ενώ για το συγκεκριμένο θέμα που είναι και κατεπείγον …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ανυποχώρητος ο Μίχογλου για τα αντισταθμιστικά

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά εμμένουμε στις απόψεις μας που είναι αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου», τονίζει ρητά και κατηγορητικά στο «Ε» ο κ. Μίχολγου. Μάλιστα επισημαίνει ότι το ποσό των 450.000 ευρώ (10 ανά τόνο σκουπιδιών) που ζητάνε αντισταθμιστικό όφελος είναι το ελάχιστο: «Και λίγα τους ζητάμε… Τέλειωσαν αυτά που ήξεραν 13 χρόνια ο δήμος Τοπείρου πρέπει να παίρνει αυτό που του αναλογεί. Κάναμε τις προτάσεις μας . Εγώ σαν δήμαρχος δεν μπορώ να παρεκκλίνω απ’ αυτές», επισημαίνει ο κ. Μίχογλου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η στάση του αυτή δεν έχει κίνητρα ρεβανσισμού εξαιτίας για το γεγονός ότι δεν έγινε πρόεδρος του ΣΔΑΝ αλλά είναι στάση συνέπειας με τις απόφασεις του θεσμικού οργάνου του δήμου του. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι κάποια ουσιαστική αντιπρόταση δεν του έχει γίνει από πλευράς του δημάρχου Ξάνθης παρά μόνο κάποια «πυροτεχνήματα» όπως ν’ αναλάβει ο δήμος Τοπείρου τη διαχείριση του ΧΥΤΑ, πράγμα όπως είπε πως: «αυτά δεν γίνονται»!

Υπογράφεται εντός της εβδομάδας η περιβαλλοντική άδεια του ΧΥΤΑ από τον αντιπεριφερειάρχη

Έτσι ως προς το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του χώρου για 7έτη ώστε να υλοποιηθεί το εγκεκριμένο έργο της επέκτασης – αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης υπάρχει εδώ και καιρό μια στασιμότητα και η μόνη πρόοδος είναι ως προς την υπογραφή της περιβαλλοντικής άδειας για τον ΧΥΤΑ που έληξε από τις 26/12/2014 και πρόκειται να υπογραφεί από τον ανιτπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη εντός της εβδομάδας.

Έστειλε τα τεύχη δημοπράτησης ο δήμαρχος Ξάνθης για το έργο του ΧΥΤΑ

Μπρος τον κίνδυνο να απενταχθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ και να μετατραπεί σε ΧΑΔΑ που επισείει πρόστιμα από την Ε.Ε. ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αποστέλλοντας τα τεύχη δημοπράτησης στο ΥΠΕΚΑ ώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος ευελπιστώντας πως μέχρι να εγκριθούν και να υπογραφούν θα επέλθει συμφωνία με τον δήμο Τοπείρου. Παρά ταύτα ο κ. Δημαρχόπουλος δεν παραλείπει μιλώντας στο «Ε» να τονίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι … «είναι πολλά τα λεφτά Θωμά»! «Ως μέλος του Συνδέσμου ο κ. Μίχογλου γνωρίζει τα οικονομικά του δεδομένα. Θεωρώ ότι είναι τεράστιο το νούμερο που ζητά. Παρόλα αυτά του προτείναμε να πάρει ο δήμος Τοπείρου το κονδύλι των 400.000 ευρώ που είχε προϋπολογίσει η προηγούμενη διοίκηση για την αποκατάσταση των υφιστάμενων λεκανών και να την κάνουν οι τεχνικές του υπηρεσίες, πρόταση που απέρριψε. Επίσης προτείναμε να μην πληρώνει η Κοινότητα Εξοχής που είναι ο ΧΥΤΑ, τέλη καθαριότητας και δεν πήραμε απάντηση. Πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει συμφωνία και να προχωρήσει το έργο γιατί ο χρόνος πιέζει», επισημαίνει ο κ. Δημαρχόπουλος.

Στις 14 Φεβρουαρίου ξεκινά η λειτουργία του ΚΔΑΥ Ξάνθης

Ανεξάρτητα απ’ αυτά ο ανάδοχος του ΚΔΑΥ πρόκειται να ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου την λειτουργία του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει και η ανακύκλωση στο δήμο Ξάνθης καθώς το ΚΔΑΥ θα δέχεται ανακυκλώσιμα υλικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…