Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 2 θέσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Δ. Ξάνθης

2 θέσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Δ. Ξάνθης

0

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας του Δ. Ξάνθης θα προσλάβει ένα ΠΕ Φυσικής Αγωγής και 1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών. Αναμένεται ο καθορισμός της προθεσμίας.

Πληροφορίες στο 25410 72888

10 θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης (ΣΔΑΝ) θα προσλάβει 10 άτομα με 8μηνες συμβάσεις για κάλυψη των αναγκών καθαριότητας. Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν: ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων 4 θέσεις και ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 6 θέσεις. Αναμένεται ο καθορισμός της προθεσμίας

Πληροφορίες: 25410 77526.

Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς

Σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς θα γίνουν 15.000 προσλήψεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. «Οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχουν ανάγκες», τόνισε. Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο. «Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση» υπογράμμισε. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μια αντιμεταρρύθμιση. «Η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση» είπε. Για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα πρέπει και εδώ να υπάρξει Δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

1 διοικητική θέση στην ΔΕΗ Ξάνθης

6 προσλήψεις στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης – 28 συνολικά προσλήψεις στην Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι οκτώ (28) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης, αριθμό ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Τα άτομα που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν σε αντικείμενα που αφορούν σε γραμματειακή υποστήριξη και σε εμπορική εξυπηρέτηση των πελατών ΔΕΗ (π.χ. εξυπηρέτηση πελατών, ταμεία, κέντρο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης κ.λ.π.).

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ, Κλάδος Πωλήσεων Μακεδονίας Θράκης, Αδριανουπόλεως 24, Τ.Κ 55 133 – Θεσσαλονίκη υπόψη κου Πετρόπουλου Αντώνιου (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310¬482277 & 2310-454054 ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήματα της υπηρεσίας μας, που προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στους χώρους ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων, όπου αυτά εδρεύουν, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων : α) στα καταστήματα της υπηρεσίας στις ανωτέρω διευθύνσεις ή στο δικτυακό τόπο της ΔΕΗ http://www.dei.gr, β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: ‘Εντυπα αιτήσεων — Διαγωνισμών Φορέων — Εποχικού (ΣΟΧ), γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι — Ανεξάρτητες και άλλες αρχές — ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων — Διαγωνισμών Φορέων — Εποχικού (ΣΟΧ).

Προσλήψεις 918 ατόμων σε υπουργεία, ΕΚΑΒ και Ειρηνοδικεία

Μέχρι τις 3 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων

Ανοίγουν και πάλι οι θέσεις για τις προσλήψεις 918 ατόμων σε υπουργεία, ΕΚΑΒ και ειρηνοδικεία, οι οποίες είχαν παγώσει προσωρινά λόγω εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, έμμεση ΑμεΑ, τέκνα αναπήρων πολέμου, τρίτεκνοι) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που περιέχεται μέσα στο παραπάνω αναγραφόμενο ΦΕΚ Β’ 3408/18-12-2014, στο οποίο δηλώνουν απαραίτητα όλα τα στοιχεία που ζητούνται. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, διότι από αυτήν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προκύπτουν τα μόρια όλων των προστατευομένων. Επίσης συμπληρώνουν και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, να μην έχουν κώλυμα διορισμού. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Έντυπα αιτήσεων

Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, στο οποίο δηλώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την εφαρμογή του άρθρου 4 και για τη με βάση αυτά μοριοδότηση, ως και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.

Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 2643/98. Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλει ο προστατευόμενος. Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr.

Διαγωνισμός για 54 ειρηνοδίκες

To υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 54 δόκιμων ειρηνοδικών Δ’ Τάξεως. Δεκτοί στο διαγωνισμό αυτό γίνονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 25ο και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση στα εξής μαθήματα: α) Αστικό Δίκαιο, β) Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία, δ) Ποινικό Δίκαιο, ε) Ποινική Δικονομία και στ) Στοιχεία Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου. Όποιος/α επιθυμεί να διαγωνιστεί οφείλει: να υποβάλει στη Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, αίτηση απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Επιτροπής του Διαγωνισμού, στην οποία να αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας και να σημειώνονται η διεύθυνση της κατοικίας και ο αριθμός του τηλεφώνου του/της

52.553 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας περιμένουν …προθεσμία

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης αν θα υλοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ

Πρώτα κίνητρα στις επιχειρήσεις και μετά αύξηση του κατώτατου μισθού

«Τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να οδηγούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας είτε σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με πεντάμηνες συμβάσεις και μετά οι άνεργοι να είναι ξεκρέμαστοι» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης για τα πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όμως δεν διευκρίνισε εάν οι αλλαγές ισχύσουν από το φετινό πρόγραμμα που ήδη έχει δημοσιευτεί η απόφαση και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Πρώτα κίνητρα στις επιχειρήσεις και μετά αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο νέος υπουργός Εργασίας επίσης προανήγγειλε ότι πρώτα θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και μετά θα υπάρξει η σταδιακή αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αντικατασταθεί. Ειδικότερα κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα θα υπάρξει ένα σοκ στην επιχειρηματικότητα με αποτέλεσμα να υπάρξουν σωρεία απολύσεων. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας θα περιμένει την ρύθμιση θεμάτων για τις επιχειρήσεις όπως η οριστικοποίηση των κινήτρων για την ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων που οφείλουν σε ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο ώστε η αύξηση αυτή να μην τις οδηγήσει σε λουκέτο. Συμπλήρωσε επίσης ότι άμεσα θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τις ομαδικές απολύσεις ενώ θα επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων και η λειτουργία του ΟΜΕΔ. Παράλληλα δεν θα ισχύσει διαφορετικός κατώτατος μισθός στους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα για εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα εξετάσει τον μηχανισμό «Μπορεί αυτός ο μηχανισμός να είναι κατάλληλος για να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα που θα εκπονήσουμε και θα εφαρμόσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα για 300.000 οικονομικά αδύναμους πολίτες. «Εάν διαπιστώσουμε ότι ο μηχανισμός εντοπισμού από τους δήμους των παραπάνω πολιτών θα τον χρησιμοποιήσουμε αλλά για την υλοποίηση του δικούς μας προγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης χωρίς να αναφερθεί για το τι θα προβλέπει. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε γνωστό ότι επιχειρήσεις ήδη προσπαθούν να πιέσουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις όπου ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπογραφούν « δεν υπάρχει κανένας λόγος σε κερδοφόρες επιχειρήσεις να υπογράφονται ατομικές συμβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…