Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με στόχο το «διπλό» αναχωρεί σήμερα για την Κέρκυρα

Skoda Ξάνθη: Με στόχο το «διπλό» αναχωρεί σήμερα για την Κέρκυρα

0
skoda kerkyra

Το Σάββατο (17:15 – απευθείας NS1) η αναμέτρηση με τους «Φαίακες»

Επιστρέφουν οι Μπέρτος, Φλίσκας – τιμωρημένος ο Μπαξεβανίδης

Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» της Skoda Ξάνθη, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Βέροια στον αγώνα της Τετάρτης.

Η ξανθιώτικη ομάδα μπορεί μεν να έχει παράπονα από τη διαιτησία του ρέφερι Θάνου και των βοηθών του, όμως την ίδια στιγμή, καθώς έπαιζε από το 30’ παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπαξεβανίδη, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην επικίνδυνη Βέροια η οποία θα μπορούσε – βάσει ευκαιριών – να φύγει και με τη νίκη από τα Πηγάδια.

Εξάλλου και ο ίδιος ο προπονητής της Skoda Ξάνθη, Ραζβάν Λουτσέσκου, στις δηλώσεις του μετά το ματς υπογράμμισε: «Ήταν ένα παιχνίδι με δύο όψεις στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Αλλά παίζοντας 10 εναντίον 11 θα πρέπει οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους». Ο Ρουμάνος τεχνικός συμπλήρωσε πως: «Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος ή να αισθάνομαι άσχημα από αυτό το παιχνίδι. Από ένα σημείο και μετά είναι σαν μία ψυχολογική νίκη αλλά από την άλλη βλέποντας την αναμέτρηση και τους 10 παίκτες να παλεύουν με αυτή τη θέληση, θα έπρεπε να κερδίσουμε ακόμη και μ’ αυτές τις συνθήκες. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης να περάσουμε αυτήν την περίοδο ατυχίας για μας. Η τύχη κάποια στιγμή θα γυρίσει».

 

Θέλουν τη νίκη για να «ρεφάρουν» τους χαμένους βαθμούς

 

Η απώλεια βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια με Πανθρακικό και Βέροια (και τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα), έχει πεισμώσει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος με νίκες στα εκτός έδρας ματς απέναντι σε «μικρομεσαίες» ομάδες, όπως το επερχόμενο με την Κέρκυρα.

Η ξανθιώτικη ομάδα με πρωινή προπόνηση χθες, ξεκίνησε τη «μίνι – προετοιμασία» για το ματς με τους «Φαίακες», η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα με το καθιερωμένο χαλάρωμα, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για το νησί του Ιονίου, όπου θα διανυκτερεύσει ενόψει του αυριανού αγώνα.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις αποθεραπείας για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του ισόπαλου αγώνα με την Βέροια, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικούς ρυθμούς με ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων. Στα ευχάριστα της ομάδας το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπέρτου – Φλίσκα που εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής ενώ αντίθετα για το σαββατιάτικο παιχνίδι στην Κέρκυρα δεν υπολογίζεται ο Μάκης Μπαξεβανίδης. Ατομικά προγράμματα ακολούθησαν οι Αντώνης Ράνος και Λάζαρος Ορφανίδης που επίσης θα είναι απόντες από την αποστολή.

Μπάλα εν μέσω εκλογών το επόμενο Σαββατοκύριακο

Αν και ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο το ότι δεν θα υπάρξει νέα διακοπή στο πρωτάθλημα, για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Super League επιβεβαίωσε την πρόθεση της για να διεξαχθεί – σχεδόν – κανονικά η 20η αγωνιστική, η οποία θα γίνει σε δύο… δόσεις, το Σάββατο (24/01) και τη Δευτέρα (26/01).

Λόγω των πολλών αναβολών που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα για διάφορους λόγους, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος η οποία πλέον «τρέχει» τις αγωνιστικές (με αρκετές εμβόλιμες όπως συνέβη αυτή την εβδομάδα), ενώ ούτε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας αναβολής, που θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων.

Έτσι οι μισοί αγώνες της 20ης αγωνιστικής θα γίνουν το Σάββατο (24/01), πριν την ημέρα της… κάλπης και οι υπόλοιποι τη Δευτέρα (26/01). Για την 20η αγωνιστική είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί το Σάββατο (24/01) στις 15:00.

SUPER LEAGUE

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

15.00: Βέροια – Ο.Φ.Η. (NS3)

17.15: Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη (NS1)

19.30: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

15.00: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (NS2)

17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Πλατανιάς (NS2)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (NS3)

19.30: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

19.30: Εργοτέλης – ΑΕΛ Καλλονής

Ατρόμητος Αθ. – Νίκη Βόλου (ματαίωση)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 42

2. Π.Α.Ο.Κ. 40

3. Παναθηναϊκός 36

4. Αστέρας Τρίπολης 32

5. Παναιτωλικός 31

6. Βέροια 27

7. Skoda Ξάνθη 26

8. ΠΑΣ Γιάννινα 26

9. Ατρόμητος Αθ. 25*

10. ΑΕΛ Καλλονής 23

11. Πλατανιάς 21*

12. Κέρκυρα 21

13. Ο.Φ.Η. 20

14. Λεβαδειακός 18

15. Πανθρακικός 17

16. Πανιώνιος 15*

17. Εργοτέλης 11*

18. Νίκη Βόλου 7

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Πλατανιάς – Ατρόμητος Αθ. ενώ Εργοτέλης – Πανιώνιος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (το μεταξύ τους που αναβλήθηκε την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας και θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα).

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …