Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Παγώνει» το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας λόγω εκλογών

«Παγώνει» το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας λόγω εκλογών

0

413 θέσεις στο νομό μας! 243 στο Δ. Ξάνθης – 70 στο Δ. Αβδήρων – 73 στο Δ. Μύκης και 27 στο Δ. Τοπείρου

143 στην Π.Ε. Ξάνθης – 2.239 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αναβολή για μετά τις εκλογές πήρε και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για 52.818 θέσεις σε ΟΤΑ, υπουργεία, ΟΑΕΔ και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προέβλεπε την πεντάμηνη πρόσληψη ανέργων σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Την πρόσκληση θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ μετά τις εκλογές και την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για τις προκηρύξεις μόνιμων αλλά και εποχικών.

Οι θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στο νομό μας

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

70

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

27

ΣΥΝΟΛΟ

413

Π.Ε. Ξάνθης

141

Πρόσληψη 2 καθηγητών στο Δ.Π.Θ

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων από το Υπουργείο Παιδέιας

Στο αριθ. 1619/Γ/2.12.2014 ΦΕΚ δημοσιεύθηκε προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Καθηγητών, για τις ανάγκες του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκεκριμένα:

1)ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

-Μία (1) θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Φυσική Αποκατάσταση» ΑΔΑ: 7Δ6Ζ46ΨΖΥ1-ΗΑΧ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ» : 00000374348

2)ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

-Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής σε πολυεθνικό περιβάλλον εκπαίδευσης»

ΑΔΑ: 7ΛΛΛ46ΨΖΥ1-Ρ6Φ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ» : 00000374271

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα απαραίτητα για την κρίση δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται στο Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης, στο πληροφοριακό σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» (https://apella.minedu.gov.gr) και να τα καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή άλλο αποθηκευτικό μέσο) και σε ένα αντίτυπο έντυπης μορφής στη Γραμματεία του Τμήματος.

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ: 12 Μαρτίου 2015

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία των Τμήματος:

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστημιούπολη 69100 Κομοτηνή, τηλ. 25310 39621/39624.

Μετά τις εκλογές οι προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμων αλλά και εποχικών. Για τους φορείς στους οποίους είχε ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετά την 1η Ιανουαρίου, θα ανακοινωθεί νέα προθεσμία μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Μέσω επτά διαγωνισμών θα προσληφθούν 1.957 μόνιμοι και εποχικοί στο Δημόσιο αμέσως μετά τις εκλογές.

Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 απόφοιτους Πανεπιστημίων – ΤΕΙ

Για νέους ηλικίας έως 29 ετών

Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστήμιων/ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας. Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών

– Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του

ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.

– Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:

– Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.

– Ηλικία υποψηφίου.

– Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου

(οικονομικό έτος 2014)

– Χρόνος ανεργίας

Ημερομηνίες Υποβολής αιτήσεων

1) Για τους ωφελούμενους πτυχιούχους ανέργους: από 22.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00

2) Για τους παρόχους κατάρτισης: από 29.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και η Δημόσια Πρόσκληση έχουν αναρτηθεί στο www.oaed.gr.

 

Αναστέλλεται η διαδικασία πρόσληψης λιμενοφυλάκων λόγω εκλογών

Θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής τους μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Αναστέλλεται λόγω βουλευτικών εκλογών, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής που είχε ορισθεί το χρονικό διάστημα από 07-01-2015 έως και 30-01-2015 για τον διαγωνισμό κατάταξης σαράντα εννέα (49) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών – γυναικών) έτους 2014 (ΦΕΚ 20/23-12-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ & ΑΔΑ: ΩΙΘ8ΟΠ-69Θ ). Η διαδικασία αιτήσεων για τον διαγωνισμό εντασσόταν στο πλαίσιο σχεδιασμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πολυδιάστατου έργου των στελεχών του.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής τους μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, εντός νέας προθεσμίας που θα ορισθεί με Απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε΄ της Προκήρυξης η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα γνωστοποιηθεί επισήμως με σχετική καταχώριση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και με σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού

Προσλήψεις 57 εποχικών γεωπόνων σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ

Την διενέργεια άμεσων προσλήψεων εποχικού προσωπικού, συνολικά πενήντα επτά (57) ατόμων του κλάδου Γεωπόνων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τα υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου, ανακοινώνει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α). Οι εν λόγω προσλήψεις διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αριθ.ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.6/231/30649/29-12-2014 εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των πλημμυρών των τελευταίων μηνών, με διάρκεια απασχόλησης έως 5 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015 να υποβάλλουν την αίτησή τους στα Περιφερειακά Καταστήματα του ΕΛΓΑ και στη Κεντρική Διοίκηση/Διεύθυνση Διοικητικού/Τμήμα Προσωπικού, δηλώνοντας το Υποκατάστημα στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά (ακριβή αντίγραφα ή φωτοαντίγραφο:

-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

-Τίτλο Σπουδών

-Άδεια άσκησης επαγγέλματος

-πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου

– 3 υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986, υποδείγματα των οποίων θα προμηθευτούν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

50 εκατ. € σε ανέργους για την ίδρυση 1.250 επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα επιδοτεί ακόμη και 100% τα λειτουργικά έξοδα των νέων επιχειρηματιών

Το νέο ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί την ίδρυση 1.250 νέων μικρών επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν 2.500 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, το οποίο επιδοτεί ακόμη και 100% τα λειτουργικά έξοδα των ανέργων που θέλουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Εκτιμάται ότι μπορούν να «γεννηθούν» 1.250 μικρές επιχειρήσεις πλην των κλάδων του εμπορίου και του τουρισμού, ενώ προϋπόθεση για τη χορήγηση των ενισχύσεων είναι η δημιουργία τουλάχιστον μίας θέσης απασχόλησης.

Άρα, οι 1.250 επιχειρήσεις θα πρέπει να προσλάβουν συνολικά 1.250 ανέργους. Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς, νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.

ΟΑΕΔ Έως 12/1 η δήλωση της Διοικητικής ή μη Εμπειρίας στο voucher 29 – 64

Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι ως προς την έκδοση των αποτελεσμάτων μοριοδότησης για τους υποψήφιους ωφελούμενους, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 08/2014 για voucher κατάρτισης 16.600 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών), ανακοινώνεται ότι:

Παρατείνουμε την καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση της Διοικητικής ή μη Εμπειρίας από τους εν δυνάμει ωφελουμένους μέχρι τη Δευτέρα 12/1/2015 και ώρα 24:00.

Επισημαίνουμε ότι όσοι δε δηλώσουν το είδος της εμπειρίας για την οποία έχουν μοριοδοτηθεί, μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία, ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ στην τελική κατάταξη των ωφελουμένων.

 

Στον “Καιάδα” οι άνεργοι. Πόσοι έλαβαν το πενιχρό επίδομα των 200 ευρώ

Μόλις 36.000 άτομα, σε σύνολο 496.702 μακροχρόνια ανέργων, που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έλαβαν το 2014 το επίδομα μακροχρόνια ανέργων που έχει θεσπιστεί γι’ αυτή την πολύ ειδική κατηγορία πολιτών . Ένα επίδομα που αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα, χορηγήθηκε μόλις στο 7,24% του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 460.000 μακροχρόνια άνεργοι, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν ούτε αυτό το πενιχρό, αλλά πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους, βοήθημα, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Όλα αυτά ενώ μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εκείνοι που βρίσκονται χωρίς δουλειά πάνω από 12 μήνες είναι πια, σχεδόν το 75% του συνόλου των ανέργων της χώρας. Μάλιστα, οι μισοί εξ αυτών έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας των αλλαγών στις διατάξεις που τέθηκαν σε εφαρμογή την 1.1.2014, ενώ από το 2013 ήταν περίπου 25.000 οι μακροχρόνια άνεργοι που έλαβαν το συγκεκριμένο επίδομα, που είναι 12μηνης διάρκειας, με συνέπεια η καταβολή του να μεταφέρθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και το επόμενο έτος, το 2014 το επίδομα αυτό χορηγήθηκε σε 11.000 επιπλέον άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον έτος, εάν δεν αλλάξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης, ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι σημαντικά μειωμένος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…