Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κανταϊφι γεμιστό με λουκάνικα και τυριά

Κανταϊφι γεμιστό με λουκάνικα και τυριά

0
kadaifi loukaniko

-450 γρ Κανταΐφι

-300 γρ Βούτυρο

-250 γρ Μοτσαρέλα

-150 γρ τριμμένη Κεφαλογραβιέρα

-1 πακέτο Λουκάνικα χωριάτικα

-200 γρ Τυρί κρέμα

-1 μεγάλη Ντομάτα

-1 μεγάλο Κρεμμύδι

-2 Αυγά

-1/2 ποτήρι νερού Γάλα

-Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Χωρίζουμε το κανταΐφι στα δύο σε ξεχωριστά μπολ, το ξεφτίζουμε, λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο και τα προσθέτουμε στα δύο μπολ με το κανταΐφι που ξεφτίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν από το λιωμένο βούτυρο. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ) σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα σε ροδέλες λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Στην συνέχεια  προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε, βάζουμε και τα τυριά μας,  ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά . Βουτυρώνουμε την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε πρώτα το μισό κανταΐφι, το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο, προσθέτουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι,ο πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα -αυγά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Κανταϊφι γεμιστό με λουκάνικα και τυριά

 

-450 γρ Κανταΐφι

-300 γρ Βούτυρο

-250 γρ Μοτσαρέλα

-150 γρ τριμμένη Κεφαλογραβιέρα

-1 πακέτο Λουκάνικα χωριάτικα

-200 γρ Τυρί κρέμα

-1 μεγάλη Ντομάτα

-1 μεγάλο Κρεμμύδι

-2 Αυγά

-1/2 ποτήρι νερού Γάλα

-Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χωρίζουμε το κανταΐφι στα δύο σε ξεχωριστά μπολ, το ξεφτίζουμε, λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο και τα προσθέτουμε στα δύο μπολ με το κανταΐφι που ξεφτίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν από το λιωμένο βούτυρο. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ) σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα σε ροδέλες λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Στην συνέχεια  προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε, βάζουμε και τα τυριά μας,  ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά . Βουτυρώνουμε την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε πρώτα το μισό κανταΐφι, το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο, προσθέτουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι,ο πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα -αυγά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…