Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στη μνήμη ενός σπουδαίου αλτρουιστή…

Στη μνήμη ενός σπουδαίου αλτρουιστή…

0
karaolanis plaketa

Σε «Αίθουσα Σπύρος Καραουλάνης» ονομάστηκε η έδρα των διαιτητών ΕΠΣ Ξάνθης

Για πάντα χαραγμένη στη μνήμη φίλων, συναδέλφων και οικείων η προσφορά του αδικοχαμένου διαιτητή για τον συνάνθρωπο

Σε μία λιτή και σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις των ενωσιακών γηπέδων, η ΕΠΣ Ξάνθης και η επιτροπή διαιτησίας προχώρησε στη μετονομασία αίθουσας των εγκαταστάσεων σε «Αίθουσα Σπύρος Καραουλάνης». Με αυτό τον τρόπο οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης Ένωσης θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου διαιτητή, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας το περασμένο καλοκαίρι, σε ηλικία 35 ετών έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Εκτός από τη 10ετή θητεία που είχε σημειώσει στην ξανθιώτικη διαιτησία, ο εκλιπών ήταν γνωστός στην πόλη της Ξάνθης για την ενασχόλησή του με την πολιτική, τον πολιτισμό και την πλούσια κοινωνική του δράση.

«Ο Σπύρος μας βοήθησε στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι»

Η αίθουσα που πήρε την παραπάνω ονομασία ήταν αυτή όπου συγκεντρώνονται οι διαιτητές της ΕΠΣ Ξάνθης για σεμινάρια και εκπαιδευτικά μαθήματα κι έτσι η αφιέρωση του ονόματος του Σπύρου Καραουλάνη είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς εκτός από τη δράση του ως διαιτητής, ο ίδιος πραγματοποιούσε επιμορφωτικά μαθήματα ψυχολογίας στους συναδέλφους του.

Στην εκδήλωση άπαντες οι Ξανθιώτες διαιτητές ήταν παρόντες και είχαν να πουν μία καλή κουβέντα για το πρόσωπο του Σπύρου Καραουλάνη, τον χαρακτήρα του, την ευγένεια και το ήθος του.

Στις σύντομες ομιλίες τους οι Γιώργος Γκιρτζίκης (πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ), Βέργος Χαλβατζής (μέλος επιτροπής διαιτησίας ΕΠΣ Ξάνθης) και Νίκος Σπυριδόπουλος (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης), επεσήμαναν την προσφορά του Σπύρου Καραουλάνη μιλώντας για τις πολυποίκιλες δραστηριότητες που είχε ενώ απευθυνόμενοι στους οικείους του εκλιπόντος που ήταν παρόντες σημείωσαν ότι όλοι τον θυμούνται για τις όμορφες και ευχάριστες στιγμές και δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σπύρο Καραουλάνη και ο νεαρός διαιτητής Γιώργος Κουναλάκης με τον οποίο υπήρξαν πολύ καλοί φίλοι τονίζοντας ότι μέσω της γνωριμίας τους ανέπτυξε ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοι τους διαιτητές έντονα τα αισθήματα αλτρουισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Κλείνοντας την σεμνή τελετή ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣ κ. Φώτης Τσατράλης δήλωσε ότι θα καθιερωθούν ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον στη μνήμη του Σ. Καραουλάνη, ενώ από την πλευρά τους οι οικείοι του εκλιπόντος αφού ευχαρίστησαν όσους παρευρέθηκαν παρέδωσαν αναμνηστικά του Σπύρου (στολές, σήματα διαιτησίας κ.α.) για να παραμείνουν στη διάθεση της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…