Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρόταση για κοινή καταπολέμηση των κουνουπιών με τις σκνίπες στην ΑΜΘ

Πρόταση για κοινή καταπολέμηση των κουνουπιών με τις σκνίπες στην ΑΜΘ

0
papadopoulos sotiris

Σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παραβρέθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σ. Παπαδόπουλος

Υπόσχεση του Γ. Καρασμάνη για μείωση του πλαφόν της βαμβακοπαραγωγής λόγω των πλημμυρών, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση μετά από έγγραφο του Γ. Παυλίδη

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, παραβρέθηκε στην Αθήνα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, παρουσία εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία, τόσο για τις αποζημιώσεις όσο και για τις αποπληρωμές των ενισχύσεων.

Επίσης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν τα σύνορα μας με κτηνιάτρους και υποδομή, καθώς όπως φαίνεται η ευλογιά έρχεται εξ’ ανατολών. Επιπλέον, μετά το έγγραφο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεωργίου Παυλίδη, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μείωση του πλαφόν στο βαμβάκι λόγω πλημμύρας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα μειωθεί το ύψος της παραγωγής που απαιτείται προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Τέλος, ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος πρότεινε να συνδράμει οικονομικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να συνδυαστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με αυτή της καταπολέμησης της σκνίπας, που μεταφέρει κυρίως τον ιό του καταρροϊκού πυρετού, πρόταση για την οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Καρασμάνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…