Σχόλια 04/11/14

0
exarzhou thomas1
Τις ημέρες αυτές τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θυμίζουν εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα…


Διαπλάτυνση μεν, αλλά…
Ναι, να διαπλατυνθούν κάποια πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης. Αυτό κρίνεται απαραίτητο και κανείς λογικός δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Εξάλλου προέχουν οι άνθρωποι σε μια κοινωνία, στην πόλη από τα μεταφορικά μέσα κυρίως τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όμως, αποτελεί ενέργεια χωρίς περιεχόμενο και απόδοση εάν γίνονται φαρδύτερα κάποια πεζοδρόμια για να εξυπηρετούν τους πεζούς, και αντ’ αυτών παρκάρουν επάνω Ι.Χ. αυτοκίνητα!
Το φαινόμενο είναι γνωστό και κατακριτέο. Έρχεται ο Χ κάτοικος από το χωριό του κι αντί να πάει να παρκάρει σε ένα από τα πάρκινγκ, παρκάρει επάνω στο πεζοδρόμιο! Συμβαίνει καθημερινά στην οδό Σταθμού, στην Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη μέχρι Καραολή και αλλού βέβαια.
Γι’ αυτό, μια και δεν υπάρχει αστυνόμευση για τις παραβάσεις αυτές, στα πεζοδρόμια αυτά απαραίτητα θα πρέπει να μπουν κολονάκια. Διαφορετικά, πεζοδρόμια θα έχουμε όχι για τους πεζούς αλλά για πάρκινγκ!…
«Ε»


Γνωρίζει τα θέματα
Το να υποβάλει ένας βουλευτής μια ερώτηση προς κάποιον υπουργό μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται από τη βουλή των Ελλήνων είναι συνηθισμένη υπόθεση και την ακολουθούν πολλοί βουλευτές. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός του πώς και με ποια στοιχεία τεκμηριώνεις την ερώτησή σου και πώς με δεδομένα «δένεις» αυτό που ζητάς για τους κατοίκους της περιοχής σου, μιας τάξης ή κατηγορίας αυτής.
Αυτό το στοιχείο το έχει και το αξιοποιεί ο δικός μας βουλευτής Αλέκος Κοντός. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του σχετικά με θέματα του πρωτογενή τομέα που υπηρέτησε χρόνια, του δίνει το δικαίωμα να ασκεί τον απαραίτητο έλεγχο αλλά και να ζητά την επίλυση θεμάτων με τεκμηριωμένες απόψεις.
Γνωρίζουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι γνωρίζει και γι’αυτό όταν απαντούν λένε την αλήθεια και πράττουν αυτά που πρέπει.
«Ε»


Τα όνειρα του Τζόκερ
Εκατομμύρια Έλληνες εδώ και βδομάδες κάνουν όνειρα. Όνειρα τρελά και απίθανα. Ζουν και κινούνται με το μυαλό σε μια ελπίδα να γίνουν πλούσιοι. Κι αυτό θα το καταφέρουν κερδίζοντας τα εκατομμύρια ευρώ του γνωστού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Τζόκερ!
Δεν είναι κακό να ελπίζει κανείς. Απεναντίας. Όπως δεν είναι κακό να κάνει όνειρα για μια καλύτερη ζωή, χωρίς στερήσεις, με ανέσεις και ταξίδια, χωρίς χρέη, υποχρεώσεις και άγχος για το αύριο.
Μάλιστα κάποιοι κάνουν και σχέδια πώς θα ξοδέψουν, πού θα επενδύσουν τα κέρδη τους, ποιους θα βοηθήσουν και άλλα παρεμφερή. Έχουν λοιπόν όλοι δικαίωμα στο όνειρο, στην ελπίδα. Κι αυτά τους δίνει την ευκαιρία να τα κάνουν ένα τυχερό παιχνίδι, το Τζόκερ στην περίπτωσή μας. Βέβαια τα συνεχή Τζακ Ποτ έχουν φθάσει το ποσό των κερδών σε ύψη τρομερά, πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ!
Είναι να μην πάθει παροξυσμό ο κόσμος, να μην τρέχουν γνωρίζοντες και μη να καταθέσουν το δελτίο τους ελπίζοντας να είναι αυτός ο τυχερός που θα λύσει τα προβλήματά του από τη μία στιγμή στην άλλη;
«Ε»


Δύο διαπιστώσεις
Η πρώτη αφορά την αγορά της πόλης και η δεύτερη την αγορά έξω από την πόλη. Λοιπόν, όσα καταστήματα λειτούργησαν την Κυριακή, είχαν κίνηση. Αυτό είναι διαπιστωμένο. Όπως διαπιστωμένο είναι ότι στο Flamingo, όλος ο χώρος του πάρκινγκ ήταν γεμάτος αυτοκίνητα!
Τι σημαίνουν αυτές οι διαπιστώσεις; Ότι αγορές έγιναν, η αγορά κινήθηκε και αποζημίωσε αυτούς που άνοιξαν τα καταστήματά τους. Όχι ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε συμπολίτες μας. Απεναντίας. Όμως η ζωή έχει τις δικές της απαιτήσεις και ανάγκες και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Οι αγορές λειτουργούσαν και σε περιόδους πολέμων, κατοχής και άλλων δυσμενών καταστάσεων, δεν θα λειτουργήσουν τώρα;
Γι’ αυτό δεν χρειάζεται μιζέρια. Αισιοδοξία, νέες ιδέες, διάθεση για εργασία, κυνήγι της δουλειάς, όρεξη και οι πελάτες θα βρεθούν.
«Ε»


Γέμισε η πλατεία τουρίστες!
Συνηθισμένο θέαμα στην πόλη έχει γίνει πλέον η άφιξη γκρουπ ξένων τουριστών που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια που πιάνουν λιμάνι στην Καβάλα. Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν και μια βόλτα στην πόλη μας, και να επισκεφθούν κυρίως την παλιά μας πόλη και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.
Το Σάββατο ήρθαν πέντε λεωφορεία με ηλικιωμένους -κυρίως – Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι ντυμένοι με σορτσάκια και κοντομάνικα οι περισσότεροι, έδειχναν να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα, περπατώντας με τάξη προς την παλιά πόλη.
Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι επισκέπτες για φέτος, καθώς η τουριστική περίοδος για τις κρουαζιέρες ολοκληρώθηκε, με το εντυπωσιακό νούμερο των 30 κρουαζιερόπλοιων να έχουν επιλέξει και το λιμάνι της Καβάλας ως προορισμό.
Του χρόνου πια την άνοιξη οι επόμενοι επισκέπτες, και μακάρι οι αρμόδιοι να οργανωθούν μέχρι τότε για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στον τόπο.


Ένας σημαντικός Ξανθιώτης έφυγε
Η Ξάνθη, οι Ξανθιώτες, από χθες θρηνούν την απώλεια ενός άξιου και σημαντικού τέκνου της. Ο θρήνος αφορά τον γνωστό σε όλους Θωμά Εξάρχου. Ο οποίος έζησε από νεαρότατη ηλικία στην Ξάνθη και μέχρι χθες, η Ξάνθη και οι Ξανθιώτες ήταν η ίδια η ζωή του. Κι αυτό το απέδειξε με το έργο του, με τη στάση ζωής του, με την συνολική προσφορά του στα κοινά του τόπου που επέλεξε να ζήσει, να δημιουργήσει οικογένεια και χθες να μας αποχαιρετήσει όλους με την ικανοποίηση ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των δυσκολιών του τόπου. Ταυτίστηκε με την Ξάνθη και τους ανθρώπους της και αυτό το απέδειξε με το ποικίλο έργο του.
Ο Θωμάς Εξάρχου ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Και πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωπος σωστός, δημιουργικός, δίκαιος και ηθικός, με αγάπη προς την Ξάνθη η οποία του την ανταπέδωσε απλόχερα.
Είχαμε τη χαρά να μας τιμήσει με τη φιλία του. Τον γνωρίσαμε στα πέτρινα χρόνια στη ΦΕΞ, στο δημοτικό συμβούλιο, στο ΚΑΠΗ, στο Νοσοκομείο και βέβαια στο ΙΚΑ.
Ο Θωμάς Εξάρχου που μας άφησε χθες σε ηλικία 93 χρόνων, υπήρξε ένας τίμιος και ακούραστος εργάτης πάντα για την Ξάνθη. Κι αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Η φιλόξενη γη της Ξάνθης θα τον δεχτεί για πάντα. Με αγάπη και σεβασμό…
«Ε»


Πυκνώνουν οι τάξεις των Μεταρρυθμιστών
Δύο πρώην, ένας υπουργός και ένας δήμαρχος συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, το οποίο μάλιστα, με βάση τις πρώτες μετρήσεις πάει καλά, φτάνοντας στο 2,2%! Πρόκειται για τους «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη», το νέο κόμμα το οποίο εξήγγειλε ο Σπύρος Λυκούδης. Σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» του Βασίλη Οικονόμου, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης. Ανοιχτή επικοινωνία υπάρχει με τον πρώην ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες», ενώ συζητήσεις γίνονται με την ανεξάρτητη (πρώην ΔΗΜΑΡ) βουλευτή Κατερίνα Μάρκου αλλά και με την Νίκη Φουντά που παραμένει ακόμη στην Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.


Συνελεύσεις εν ώρα υπηρεσίας
Την γνωστή τους πρακτική συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, να πραγματοποιούν τις συνδικαλιστικές τους συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους, κλείνοντας σχολεία και εφορία αντίστοιχα. Αδιαφορώντας εντελώς για την αναστάτωση που δημιουργούν στους γονείς με μία έξτρα μέρα σχολικής «αργίας», που συνήθως συνδυάζεται με μία επίσημη αργία για να συμπληρωθεί το τετραήμερο ή πενταήμερο ξεκούρασης. Ούτε φυσικά ενδιαφέρονται οι εργαζόμενοι στις εφορίες εάν είναι η τελευταία ημέρα του μήνα και υπάρχουν πολίτες που θέλουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.
Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Δεν αφορούν τους πολίτες οι συνδικαλιστικές υποθέσεις των εργαζομένων του δημοσίου και είναι απαράδεκτο να γίνονται συνελεύσεις εν ώρα υπηρεσίας. Είναι προκλητικό, είναι εξοργιστικό!
Αλλά ουδόλως ιδρώνει το αυτί τους και συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο…


Ο Στέλιος είχε κέφια…
Σε μεγάλα κέφια ο Στέλιος Μωραϊτης την Παρασκευή στην συνεδρίαση του ΕΒΕ. Μέχρι και τον υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο τον αποκάλεσε «τζάμπα μάγκα» για αυτό που τους είπε στην Έκθεση : «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αλλά εκείνος που πάντα του «τη δίνει» είναι ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Η κόντρα τους ξεκινά από παλιά από τότε που ήταν αντινομάρχης και αντικαταστάθηκε για λόγους …πολιτειακούς! Έτσι λοιπόν δεν έχασε ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα με το βουλγάρικο ψωμί και να του απαντήσει στις συστάσεις που του έκανε ο κ. Παυλίδης: «Όσοι κάνουν καταγγελίες να είναι πιο προσεκτικοί» . Ακριβώς το ίδιο του είπε: «Προειδοποιώ αυτούς που κάνουν πολιτική να είναι πιο προσεκτικοί». Είπε δε ότι σκόπιμα ανακοίνωσε το πόρισμα των ελέγχων μια μέρα πριν έρθει ο Γιακουμάτος για να τον μαλώσει…
Μ.Ξ.


Η κυρία…Θυμωμένη
Παρότι στη συνεδρίαση επέλεξε να καθίσει στην πτέρυγα της αντιπολίτευσης και δίπλα στον κ. Τσιακίρογλου η ανεξάρτητη κα Γρηγορίου ωστόσο δεν άργησε να του «δείξει τα δόντια της»! Έτσι τον διέψευσε τρεις φορές και συγκεκριμένα την πρώτη λέγοντας ότι είδε έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ όπου προτρέπει τα μέλη να προσφύγουν σε ομαδικές αγωγές εναντίον του ΟΑΕΕ αντίθετα απ’ ότι υποστήριζε ο κ. Τσιακίρογλου και τον διέψευσε επίσης όταν ανέφερε όλο χαρά ότι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Δράμας της είπε ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν έχει κάνει πιλοτική δίκη όπως επίσης υποστήριζε ο κ. Τσιακίρογλου. Και τρίτη διάψευση ότι είναι αναπληρωματικό και όχι τακτικό μέλος του ΟΑΕΕ, ενώ και ο κ. Μωραΐτης την σιγοντάρισε κάνοντας αναφορά σε «μαϊμού διαδικασίες εκλογής στην ΟΕΒΕ»! Μόνο που ο κ. Τσιακίρογλου δεν ήταν εκεί για να την ακούσει. Επέλεξε να αποχωρήσει και όχι να την αντικρούσει…
Μ.Ξ.


  • Αφιέρωμα στο Θωμά Εξάρχου

    Αναφορά στη ζωή και το έργο του από τον εγγονό του, ιστορικό, Αλέξιο Ντετοράκη-Εξάρχου Τιμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…