Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ξελαφρώνουν» οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου

«Ξελαφρώνουν» οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου

0
mathites 004-empros

Μειώνεται η ύλη στο νέο Λύκειο. Δεν συνεπάγεται μείωση των εκπαιδευτικών

Η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμη τέλη Νοεμβρίου

Με γνώμονα το σύνθημα «Λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία» ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την προώθηση της μεταρρύθμισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

«Η εισήγησή μου προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας είναι έτοιμη. Αλλά δεν θέλω να προλάβω τον διάλογο. Μέσα στον μήνα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και μετά το Συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας», ανέφερε ο υπουργός χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Α. Λοβέρδος: «Θα γίνει μια δομική αλλαγή που είναι για το καλό των παιδιών και των εκπαιδευτικών»

Ο κ. Λοβέρδος ερωτώμενος για τον εάν η μείωση της ύλης σημαίνει και μείωση των εκπαιδευτικών σημείωσε: «Αν θεωρείτε ότι ήρθαμε εδώ για να πυροβολήσουμε ανθρώπους, κάνετε λάθος. Ζούμε σε περίοδο κρίσης που πλήττει το κοινωνικό κράτος, αλλά τώρα φεύγουμε σιγά-σιγά από το μνημόνιο, ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κρίσης. Θα γίνει μια δομική αλλαγή που είναι για το καλό όλων, πάνω απ’ όλα των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών».

Όσον αφορά το κατά πόσο η εν λόγω μεταρρύθμιση ευνοεί ή πλήττει τους εκπαιδευτικούς ο υπουργός έκανε λόγο για «επαγγελματίες της σύγκρουσης» και «στημένες συγκρούσεις» υπογραμμίζοντας πως «μπορεί κάποιοι να ευχαριστηθούν και άλλοι να λυπηθούν, αλλά το κριτήριο είναι το καλό των παιδιών».

Κλείνοντας, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο μάθημα της Πληροφορικής, επιβεβαιώνοντας την εισαγωγή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν παραμερίζουμε τους χημικούς -σε καμία περίπτωση- για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε στην πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί υπουργική απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική» σημείωσε ο ίδιος.

Σ. Μελισσόπουλος: Το νέο σχολείο θα είναι ευέλικτο και ουσιαστικό

«Συζητούμε για την ελάττωση της ύλης, καθώς τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς υποστηρίζουν ότι είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να την διδαχτούν στο σύνολο της. Η πρόταση ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη το σχολείο να γίνει πιο ευέλικτο και πιο ουσιαστικό» σημείωσε στο «Ε» ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΑΜ-Θ κ. Σάββας Μελισσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τέλη Νοεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην Τράπεζα θεμάτων σημειώνοντας ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα θέματα του α’ τετραμήνου και κάποια του β’ τετραμήνου για την Τράπεζα Θεμάτων της Β’ Λυκείου, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β’ Λυκείου.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση, ο κ. Μελισσόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η διδαχή της ύλη προχωράει κανονικά. «Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην ύλη. Όπου υπάρχουν κενά θα καλυφθούν» καταλήγει ο ίδιος, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι δεν θα έχουμε φέτος τα φαινόμενα της περσινής χρονιάς.

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…