Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ψάχνοντας την τύχη στα ΕΛΤΑ

Ψάχνοντας την τύχη στα ΕΛΤΑ

0
lefta elta

“ΣΚΡΑΤΣ” και κρατικό πρωτοχρονιάτικο λαχείο θα πωλούν και τα ΕΛΤΑ από τον ερχόμενο Νοέμβριο

Εναρμονίζεται η χώρα μας στο καθεστώς που ισχύει εδώ και χρόνια στις χώρες της ΕΕ

Μια νέα εποχή ξημερώνει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς στο πλαίσιο δημιουργίας νέων υπηρεσιών, θα πωλούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο λαχνούς του «ΣΚΡΑΤΣ» (ξυστό λαχείο), ενώ τον Δεκέμβριο θα διαθέτουν και το κρατικό πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Τα παραπάνω βήματα, όμως, που γίνονται στα ΕΛΤΑ για την βελτίωση τους φαίνεται να προκαλούν πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οι οποίοι αναμφισβήτητα θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων.

Το λαχείο κληρώνει στα ΕΛΤΑ

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας των ΕΛΤΑ και της εταιρείας «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», (η οποία ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων) τα ταχυδρομεία θα αναλάβουν, μέσα από το πανελλαδικό τους δίκτυο, σε πρώτη φάση την πώληση λαχνών του «ΣΚΡΑΤΣ» και στη συνέχεια του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Σε αντίθεση με την χώρα μας, στις χώρες της ΕΕ η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων. Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δεν φαίνεται να χαροποιεί τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, οι οποίοι αναμφισβήτητα θα χάσουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα έσοδα τους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει από την πλευρά τους κάποια ένσταση.

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …