Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεγάλα τα «φέσια» στην ΔΕΗ Ξάνθης

Μεγάλα τα «φέσια» στην ΔΕΗ Ξάνθης

0
dei

Αύξηση παρουσιάζουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί. Ξεπερνούν το 1.7 δις πανελλαδικά

Δεν κινδυνεύουν με διακοπές όσοι είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Της έχουν αλλάξει τα φώτα της ΔΕΗ από τα φέσια που της έχουν φορέσει οι πελάτες της καταναλωτές νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το 1,7 δισ. ευρώ ξεπερνούν πλέον οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ΔΕΗ, από τα 300 εκατ. ευρώ που βρίσκονταν πριν την επιβολή του χαρατσιού τον χειμώνα του 2012! Συγκεκριμένα, σχεδόν 1 δισ. ευρώ οφειλές προέρχεται από τη χαμηλή τάση, τα 400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση, τα 200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση και τα 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση.
Το αλαλούμ μe το χαράτσι…
Ήταν που ήταν η κρίση τα υψηλά τιμολόγια (νέα αύξηση στους μικροκαταναλωτές από τις 28 Ιουλίου) ήρθε και το χαράτσι με τους λογαριασμούς της και απέγινε το κακό… Κι αν ακόμη αυτό έχει αποσυρθεί από την 1η Αυγούστου του 2014 και πληρώνεται πλέον στην Εφορία το αλαλούμ αλλά και το πρόβλημα με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς παραμένει και αποτελεί «βρόχο» για την επιχείρηση. Το γεγονός δείχνει ότι οι καταναλωτές έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους για πληρωμές, όπως εκτιμούν στελέχη της ΔΕΗ, και ότι η εικόνα μπορεί μελλοντικά να επιδεινωθεί.
Αύξηση στα «φέσια» και στην ΔΕΗ Ξάνθης
Αυξημένος είναι κατ’ αντιστοιχία και ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος και στην Ξάνθη όμως από την ΔΕΗ Ξάνθης αρνούνται να δημοσιοποιήσουν στοιχεία ή έστω τον συνολικό αριθμό των οφειλών επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο ο κ. Καρανάσιος, Προϊστάμενο Τμήματος Εκμετάλλευσης της ΔΕΗ Ξάνθης, αρκέστηκε να πει ότι δεν κινδυνεύουν με διακοπές όσοι είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλοί πελάτες – ιδιώτες και επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα που κάνουν διακανονισμούς για την εξόφληση των οφειλών τους. Ωστόσο επισημαίνεται ότι στον δεύτερο ανεξόφλητο λογαριασμό η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…