Σχόλια 02/10/14

0
parkarisma plateia
Κάποτε ψήφιζαν πολιτικό για να τους διορίσουν, τώρα πια ψηφίζουν αυτόν που δε θα τους απολύσει…


Να καθαριστούν τα ρέματα
Θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν καιρό, διότι τα πρωτοβρόχια άρχισαν. Μπήκαμε ήδη στον Οκτώβριο. Ο λόγος για την ανάγκη να καθαριστούν τα διάφορα ρέματα, μικρά και μεγάλα, από τα διάφορα υλικά αλλά και τα όποια φυτά που έχουν φυτρώσει στις κοίτες τους.
Κυρίως δε στους περιφερειακούς δήμους πέφτει η ευθύνη διότι εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ρέματα. Εάν φροντίσουν οι δήμοι να είναι όλα εντάξει στην ώρα τους, δεν θα έχουν προβλήματα με ζημιές και καταστροφές.
Όσο δε για τον Μητροπολιτικό δήμο, αυτός οφείλει να έχει καθαρίσει (εάν δεν το έκανε να το ξεκινήσει τώρα) το δίκτυο ομβρίων της πόλης από τη μια και από την άλλη να μαζεύονται τα σκουπίδια από τους δρόμους.
«Ε»


Πολλά σκουπίδια
Βρώμικη η μητροπολιτική μας πόλη ή καθαρή; Το ερώτημα αυτό εάν τεθεί στους κατοίκους είναι βέβαιο θα απαντήσουν ότι είναι βρώμικη σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Κι ας μην το κρύβουμε, αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς. Τα σκουπίδια κυριαρχούν στους δρόμους κι αυτό φαίνεται αμέσως.
Οι αιτίες δε αυτού του φαινομένου είναι διάφορες. Ο δήμος θα ισχυρισθεί ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. Τη δικαιολογία αυτή την ακούμε χρόνια τώρα και βέβαια δεν ισχύει διότι χρόνια τώρα προσλαμβάνονταν άτομα για την καθαριότητα και κατέληγαν στα γραφεία.
Δεύτερον, φταίμε και οι κάτοικοι που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις προσωπικές ευθύνες μας ως προς το θέμα «σκουπίδια» και τρίτο, φταίνε και οι αυθαίρετες διανομές διαφημιστικών φυλλαδίων τα οποία τοποθετούνται στο δάπεδο των εισόδων πολυκατοικιών. Με το αεράκι, τα αδέσποτα, τη βροχή, όλα αυτά κυκλοφορούν στην πόλη και την βρωμίζουν και συμβάλλουν στην άσχημη εικόνα της πόλης με σκουπίδια κάθε μορφής και προέλευσης.
Και βέβαια, γνωστό είναι πως ένα σκουπίδι να υπάρχει σε κάποιο σημείο, σε λίγο θα αφεθούν από περαστικούς κι άλλα!
«Ε»


Η στιγμή
Στη μεγάλη σου διαδρομή ως άνθρωπος, η στιγμή της ανόδου είναι η ώρα της αγάπης και η στιγμή της καθόδου η ώρα που βλέπεις τους άλλους να περνούν.
«Ε»


Σόρος: η Γερμανία έξω από το ευρώ
Όχι ότι τον έχουμε σε υπόληψη, αλλά έχει τον τρόπο του να δημιουργεί συζητήσεις γύρω από ζητήματα οικονομίας. Μιλάμε για τον μεγαλοεπενδυτή Τζόρζ Σόρος Ούγγρο – αμερικανός χρηματιστής (και σήμερα φιλάνθρωπος) που κάποτε «γονάτισε» τη Βρετανία και μέσα οε ένα 24ωρο κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σόρος λοιπόν κατά καιρούς διατυπώνει κάποιες ρηξικέλευθες προτάσεις που πραγματικά αιφνιδιάζουν. Όπως αυτή η πρόσφατη που κατέθεσε. Είπε ότι, εάν πραγματικά θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση και μάλιστα γρήγορα και εκ του ασφαλούς, πρέπει η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ. Τότε και μόνο τότε «το ευρώ θα γίνει ένα σταθερό νόμισμα, θα σημειωνόταν υποτίμηση του νομίσματος και όλες οι χώρες θα ανακτούσαν τη ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Όσο η Γερμανία μετέχει του ευρώ και το κρατάει σε τέτοιες ισοτιμίες επειδή η ίδια είναι 100% εξαγωγική χώρα, οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν καμία ελπίδα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας».
Για να είμαστε δίκαιοι, αυτήν την άποψη δεν την έχει πει μόνο ο Σόρος. Σε αυτόν τον ασυνάρτητο και αβυσσαλέο καπιταλιστικό κόσμο, ακούει κανείς τα πάντα. Και υπομένει τα πάντα.
«Ε»


Πόσο χρειάζεται ο άνθρωπος;
Αυτός ο χαμογελαστός άνθρωπος της φωτογραφίας, είναι Γάλλος, ονομάζεται Herve Gourdel και είναι ένας καθημερινός άνθρωπος ίσως ένας από τους τουρίστες που επισκέπτονται τα καλοκαίρια την Ελλάδα. Είχε γονείς, αδέλφια, φίλους, ανθρώπους που τον αγαπούσαν και μοιράζονταν μαζί του τα συνηθισμένα όνειρα όλων των ανθρώπων όπου και να ζουν. Δεν ήταν στρατιωτικός, δεν ήταν διπλωμάτης, δεν ήταν καν δημοσιογράφος ή φωτορεπόρτερ ή όποιας μορφής δημόσιο πρόσωπο. Ήταν ένας χομπίστας, όπως τους λέμε, ένας οδηγός αναρρίχησης και ορειβάτης.
Με ένα σακίδιο στην πλάτη Βρέθηκε στα Βουνά της Αλγερίας για αναρρίχηση. Αυτόν τον ειρηνικό άνθρωπο έπιασαν τα ανθρωποειδή των φονταμενταλιστών ισλαμιστών του ISIS. Τον χαρακτήρισαν αιχμάλωτο, τον έβαλαν να μιλάει κατά των Γάλλων, Αμερικανών, Άγγλων και όλων των απίστων της Δύσης. Δεν το θεώρησαν αρκετό. Τον αποκεφάλισαν με τον πιο κτηνώδη τρόπο. Έτσι εκδικήθηκαν τους ιμπεριαλιστές! Ας έρθει τώρα κάποιος να μας πει εάν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα δακρύσουν – όπως θα έπρεπε – όταν μαθαίνουμε πως σήμερα ισοπεδώθηκαν δύο πόλεις που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ιράκ. Και ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς και πολλά παιδιά και γυναίκες. Πόσο χρειάζεται νομίζετε ο άνθρωπος για να γίνει θηρίο. Ανθρωποφάγο, ανήμερο θηρίο.
«Ε»


Σύνταξη και στα 58 για αξιωματικούς
Το ενδεχόμενο να αποστρατεύονται στα 58 τους χρόνια οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εξετάζει το ΓΕΕΘΑ και έχει δοθεί στα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ), προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους. Η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της καρατόμησης αξιωματικών και της αποχώρησής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τους έχουν ανάγκη ακόμα και σε ηλικία 48 ετών.
Βέβαια για την κοινωνία, ακόμα πιο απαράδεκτο είναι να υπάρχουν συνταξιούχοι ετών 45 και 48 στην εποχή που ζούμε…


Όχι θα κάτσει να σκάσει…
Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο πάρκινγκ… Πίσω ακριβώς από το κεντρικό ρολόι της πόλης μας το …τακτοποίησε μια χαρά το αυτοκίνητό του κάποιος οδηγός. Όχι που θα έμπαινε στη διαδικασία να ψάχνει πάρκινγκ… Τι κι αν είναι κεντρική πλατεία τι κι αν απαγορεύεται …Ωχ αδερφέ για άλλους ισχύουν αυτά όχι για μας… Έτσι προφανώς σκέφτηκε ο θρασύτητας οδηγός ο οποίος ήταν άφαντος… Τι κι αν σφύριζαν οι αστυνομικοί τι κι αν τον έψαχναν και αναστάτωσαν την πλατεία. Αυτός αμέριμνος προφανώς θα έπινε κάπου το καφεδάκι του!
Ωχ αδερφέ τι θα κάτσει να σκάσει…
– Μετά όμως που πήγε θα πήρε την κρυάδα από το μπιλιετάκι με το πρόστιμο που τον περίμενε…
Μ.Ξ.


Μα τέφρα θα πει στάχτη …

Ήξερε την τέφρα δεν ήξερε την σταχτίνη ο κ. Αμπεριάδης! Μα τέφρα σημαίνει στάχτη στην νεοελληνική και αυτή είναι – όπως είπε – ένα ανόργανο υλικό που παράγεται με την καύση του αλεύρου σε υψηλή θερμοκρασία και όταν μπει στο ψωμί το κάνει πιο αφράτο και δεν το αφήνει να μπαγιατέψει. Άρα τι ψάχνουν να βρουν τι είναι σταχτίνη; Σε λόγια να βρίσκονται… δηλαδή! Το ζητούμενο είναι αν είναι ή όχι καρκινογόνος ουσία. Αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι επιστήμονες αλλά η Ε.Ε. για να βάζει ο πλαφόν το 0,05 τέφρας στο ψωμί κάτι έχει υπ’ όψιν της… νομίζω; Λοιπόν για να μην τα πολυλέμε και γινόμαστε κουραστικοί οι καταγγελίες του Μωραϊτη έχουν κάποια βάση και κάποιοι αρτοποιοί την έκαναν την …μπαμπεσιά τους αλλά μετά τον ντόρο που έγινε και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου και έπεσαν οι τζίροι τους βγήκαν να μας πουν ότι είναι αθώοι οι φούρνοι και τώρα ψάχνουν να βρουν σταχτίνες και σκορπίζουν στάχτη στα μάτια μας… Γιατί ο καταναλωτής σκέφτεται , ε όχι και να τρώω βουλγάρικο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς μου και να το πληρώνω για ελληνικό. Αν θέλω να φάω βουλγάρικο με στάχτη και …μπούρμπερη μη σου πω να το επιλέξω εγώ!
Μ.Ξ.


Κατά των τζιχαντιστών οι μουφτήδες
Μας εξέπληξαν οι μουφτήδες της Θράκης, που σπάνια έχουν δημόσιο λόγο, με την κοινή τους διακήρυξη που έθεσαν χθες στη δημοσιότητα, λίγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή για τις βιαιοπραγίες εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Στη διακήρυξή τους καταδικάζουν τις βιαιότητες των τζιχαντιστών στο όνομα του Ισλάμ και χαιρετίζουν την στάση κάθε μουσουλμάνου που καταδικάζει υπεύθυνα τις αποτρόπαιες, όπως λένε, πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Επίσης, χαιρετίζουν τις θέσεις των χριστιανών πνευματικών ηγετών που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες και «δεν εκμεταλλεύονται την τραγωδία αυτή σε βάρος των μουσουλμάνων». Τονίζουν δε, ότι περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας.
Είναι απορίας άξιο πάντως, γιατί οι μουφτήδες επέλεξαν αυτή τη στιγμή για να εκφράσουν την καταδίκη τους, αλλά και γιατί η διακήρυξη διέρρευσε πρώτα σε πανελλαδικά ιστολόγια.
Ε.Δ.


Η νέα οικονομική επιτροπή
Λίγο η διστακτικότητα των εισηγητών υπαλλήλων, λίγο και οι νέοι όροι που διαμορφώνονται στην Επιτροπή που λειτουργεί πλέον υπό νέα σύνθεση, η Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης ήταν αρκετά διαφορετική με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Πρώτα και κύρια γιατί η συμπολίτευση δε συστρατεύτηκε με την πρόταση του δημάρχου, ακολουθώντας την απαρέγκλιτη στάση των προηγούμενων χρόνων, ένας να αποφασίζει για όλους. Βέβαια, κανείς δε μπορεί να αγνοήσει ότι με την ψηφοφορία και ο Δημαρχόπουλος φάνηκε να στηρίζει τους εμπόρους, αλλά και διατηρήθηκαν για όλους τα δημοτικά τέλη. Θετική εντύπωση επίσης προκάλεσε και η παρέμβαση των νέων συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που έθεταν ερωτήματα και είχαν άποψη. Ας ελπίζουμε να μην έχουμε πολλές «γλάστρες» στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Σημειώνουμε τέλος, ότι αντιπρόεδρος της επιτροπής εκλέχθηκε ομόφωνα ο Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος μετά την εκλογή του με το γνωστό του χιούμορ, είπε ότι δεν πιστεύει ότι έχει καμία ελπίδα να προεδρεύσει, αφού και ως αντιπρόεδρος παλιότερα στο δημοτικό συμβούλιο, ποτέ δεν έτυχε να αντικαταστήσει τον Περιστέρη Μαλάκη, που «ερχόταν ακόμη και άρρωστος!».
Ε.Δ.


Σε λίγο θα πανηγυρίσουν και για το επίτευγμα τους…
Και ο λόγος για ορισμένους συμπολίτες μας, που πριν καλά-καλά ενημερωθούν καταγγέλλουν δημοσίως το Δήμο Ξάνθης ότι σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας δεν παρέχει την εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που διατηρεί και τον προτρέπουν, μάλιστα, να οργανώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την εν λόγω δράση.
Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στην θέση τους, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, αλλά και όλους αυτούς που «υποδεικνύουν» τι πρέπει να γίνει ότι το τμήμα έχει συσταθεί και εδώ και καιρό υποβάλλονται δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και πέρυσι, αλλά δυστυχώς το τμήμα δεν είχε λειτουργήσει, καθώς, σε αντίθεση με φέτος, δεν είχε βρεθεί καθηγητής.
Άντε γιατί δεν το έχουν σε τίποτα ορισμένοι να βγουν αύριο μεθαύριο και να καυχιούνται ότι χάρη σε αυτούς έγινε το τμήμα, που ήδη υπήρχε!
Γ.Τ.


Απινιδωτές σε δημόσιους χώρους σώζουν ζωές
Η περιφέρεια Ηπείρου, σε μία προσπάθεια συμβολής στην ενίσχυση των δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους προχωρά στην τοποθέτηση φορητών απινιδωτών, σε γήπεδα, πνευματικά κέντρα και υπηρεσίες.
Πρόκειται, όπως λένε οι αρμόδιοι, για απλές συσκευές, οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση συνανθρώπων που παθαίνουν καρδιακά επεισόδια, στον κρίσιμο χρόνο που μεσολαβεί, έως ότου φτάσει οργανωμένη μονάδα του ΕΚΑΒ.
Μήπως να το σκεφτούμε και εμείς;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…