Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Άρχισαν τα …εκλογικά όργανα!

Άρχισαν τα …εκλογικά όργανα!

0
ekloges psifoi-empros

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Σαμαράς αλλά ο Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του εγρήγορση για εκλογές στο 2015

Στην Ξάνθη: Απόλυτη ησυχία στην ΝΟΔΕ – Με τις «κεραίες» τεταμένες στο ΠΑΣΟΚ -Με τις …μηχανές αναμμένες ο ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια και παίρνουν «φωτιά» τα επιτελεία των κομμάτων γιατί διαφαίνονται …εκλογές στον ορίζοντα! Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ισχυροποιήσει τη θέση της ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την εκλογολογία ιδιαίτερα δε όταν αυτή τροφοδοτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει – και το έχει ζητήσει κατ’ επανάληψιν ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας – «εκλογές εδώ και τώρα», έχοντας τις δημοσκοπήσεις με το μέρος του. Αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγλος Βενιζέλος μιλωντας χθες σε στελέχη του κόμματος ζήτησε εγρήγορση. Παρότι δήλωσε ότι: «ως παράταξη στοχεύουμε στη διασφάλιση της πολιτικής και θεσμικής σταθερότητας με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» ωστόσο ζήτησε από τα στελέχη που συμμετέχουν στην συγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης να ετοιμάσουν …ψηφοδέλτια από τώρα για το 2016 αλλά «ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015» όπως είπε με νόημα! Έτσι σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα τα δύο πιθανότερα σενάρια είναι εκλογές μέσα στον Νοέμβρη ή κοντά στον Μάρτη που πρόκειται να γίνει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΝΟΔΕ Ξάνθης: Απόλυτη ησυχία…
Η εκλογική κινητικότητα της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν έχει μεταφερθεί στην ΝΟΔΕ Ξάνθης αφού όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Ιγνατιάδης δεν έχει δοθεί κανένα σύνθημα από τα κεντρικά του κόμματος, αντίθετα δε ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, γεγονός που λειτουργεί κατευναστικά. Ωστόσο στην ΝΟΔΕ «φροντίζουμε να είμαστε σ’ ένα βαθμό ετοιμότητας αλλά στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο» , σημειώνει ο κ. Ιγνατιάδης.
ΠΑΣΟΚ: Με τις «κεραίες» τεταμένες
Δεν έχουν λάβει εντολή για να ξεκινήσουν εκλογικές διαδικασίες ωστόσο οι «κεραίες» στην Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης είναι τεταμένες, όπως αναφέρει ο γραμματέας κ. Χρήστος Αμανατίδης: «δια παν ενδεχόμενο» αν και όπως εκτιμά δεν θα γίνουν εκλογές καθώς η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα λειτουργήσει ανασταλτικά. Πάντως έχουν τον νου τους και ήδη – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – παλαιά στελέχη άρχισαν να βολιδοσκοπούν και να εκφράζουν ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο εις εκ των οποίων ο τέως βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη για τον οποίο όμως υπάρχει μια δυσαρέσκεια από άλλα στελέχη και μέλη καθώς θεωρούν ότι έγινε πολιτικός «γυρολόγος», ένα παρελθόν που τον βαραίνει.
ΣΥΡΙΖΑ: Με τις …μηχανές αναμμένες
Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανάψει τις μηχανές καθώς όπως πιστεύουν «εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει …χθες»! Ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου μάλιστα χαρακτηρίζει «προεκλογική « την περίοδο που διανύουμε και μάλιστα παρατεταμένη. Δηλώνει δε ότι όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας είναι πανέτοιμα, εργάζονται μεθοδικά και συντονισμένα και ότι είναι βέβαιος για μια καθαρή και μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας όπως και πανελλαδικά. Μάλιστα στα μέσα Οκτώβρη πρόκειται να εγκαινιάσουν και τα καινούργια τους γραφεία στην Γενισέα και στο Σέλερο. Ο κ. Χατζηθεοδώρου εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητά είναι για να κερδίσει χρόνο αλλά ότι με τέτοια τερτίπια δεν θα καταφέρει τίποτε επειδή ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα έχει ανοιχτή την πόρτα του για συνεργασίες με όποιο κόμμα με δημοκρατικό πρόσημο θέλει να κυβερνήσει .  
ΚΚΕ: Σε ετοιμότητα πάντα για τον λαό
Κάθε στιγμή σε ετοιμότητα το ΚΚΕ για να παλέψει για τα αντιλαϊκά μέτρα βρίσκεται το ΚΚΕ, όπως δηλώνει ο γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης κ. Γιώργος Βογιατζής και απευθύνει κάλεσμα στο λαό να το στηρίξει, να δυναμώσει τη φωνή του γιατί είναι η δική του φωνή. Χαρακτηρίζει ως «αποπροσανατολιστικό» τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπηρετεί πλέον τα λαϊκά συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων και εκφράζει την πεποίθηση πως μόνο όταν ο εργατική τάξη αυτοργανωθεί και αντισταθεί στο κεφάλαιο και σ’ όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που της επιβάλλουν θα υπάρξει εργατική λαϊκή εξουσία.
Ποτάμι: Έφτιαξαν πλατφόρμα για τους υποψηφίους
Σε διαρκή ετοιμότητα – ως νέο κόμμα που τώρα οργανώνεται βρίσκεται το Ποτάμι όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός του κ. Άρης Σαββίδης. Μάλιστα ενημερώνει το κοινό ότι το Ποτάμι έχει ανοίξει μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του (www.potami.gr) όπου μπορεί κάθε πολίτης να προτείνει υποψηφίους που θέλει να έχει το Ποτάμι στον νομό του. Μ’ αυτό τον τρόπο θα στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού σε κάθε νομό αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…