Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 9 γιατροί για το ΠΕΔΥ Ξάνθης

9 γιατροί για το ΠΕΔΥ Ξάνθης

0

Συμπληρωματικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι έως τις 14 Οκτωβρίου στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια.

Στον «αέρα» είναι η προκήρυξη για 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις σε δομές του ΠΕΔΥ και τις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ
Ειδικότερα ανακοινώθηκε τη Δευτέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών που θα ενισχύσουν τις δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), με ιδιαίτερη έμφαση τις πρώην μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφούν υπουργικές αποφάσεις για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών γιατρών. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να προσληφθούν 1.000 οικογενειακοί γιατροί με συμβάσεις.
Συμπληρωματικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι έως τις 14 Οκτωβρίου στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια.
ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Ξάνθης

Ιατρική Βιοπαθολογία

1

Καρδιολογία

3

Ορθοπαιδική

1

Παθολογία ή Γενική Ιατρική

3

Παιδιατρική

1

Ένας Υπάλληλος Γραφείου στη ΔΕΗ Ξάνθης

Στην ΔΕΗ Ξάνθης και συγκεκριμένα στο ΚΠΜΘ/Κατάστημα Πωλήσεων Ξάνθης θα προσληφθεί ένας ΔΕ Υπάλληλος Γραφείου με 8μηνη σύμβαση
Πληροφορίες 25410 23156
2 ειδικοί σύμβουλοι ΠΕ στο δήμο Τοπείρου

Από το δήμο Τοπείρου βγήκε η προκήρυξη για τις δύο προσλήψεις ειδικών συμβούλων ΠΕ για το δήμο. Στην προκήρυξη αναφέροντα τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 25413 – 52606

«Άνοιξαν» τα «vouchers» για 42.000 ανέργους νέους

Τα ονόματα των ανέργων που δικαιούνται επιταγή για να βρουν εργασία έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια»

Στη «Διαύγεια» έχουν αναρτηθεί οι αποφάσεις για τις επιταγές που δικαιούνται να λάβουν συνολικά 42.000 νέοι προκειμένου να βρουν εργασία. Πρόκειται για δύο προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher» που αφορούν νέους από 25 ως 29 ετών και από 18 ως 24 αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων για τις 30.000 θέσεις του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» και για τις 12.000 θέσεις του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Τα προγράμματα προσφέρουν:
•Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ωρών, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων
•Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 380 έως 450 ωρών και με διάρκεια έως τους 6 μήνες
•Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Η μοριοδότηση των ανέργων έγινε μέσα από την αξιολόγηση: α) της διάρκειας της συνεχόμενης ανεργίας, β) του ετήσιου συνολικού εισοδήματος ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2014), γ) της συμμετοχή ωφελουμένων σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας.
Ενημερωθείτε
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα για τα οριστικά αποτελέσματα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.voucher.gov.gr και από την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ΕΚΤ www.eye-ekt.gr, χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ)

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων

Αρχίζει από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών και είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα
Η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους είναι έως 450 ευρώ ανά μήνα ανά ωφελούμενο.
Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
* Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
* Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
* Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
* Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) που είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις, καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους.
Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και άνεργοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Νέo πρόγραμμα απασχόλησης για 16.600 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Ένα νέο απασχόλησης 16.600 ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ξεκινά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποία θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ και εθνικής χρηματοδότησης και όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης «ανήκουν σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο».
Τα κυριότερα στοιχεία του νέου προγράμματος έχουν ως εξής:
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.600 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:
· Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών.
· Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών.
Σύνολο ωρών 400.
· Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης
· Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
· Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Υπ. Υγείας: Ζητά πρόσληψη 3000 υπαλλήλων σε κοινωφελή προγράμματα

Αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας
Τη συμμετοχή και του υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σκοπός του αιτήματος που απέστειλε ο κ. Γρηγοράκος, είναι να επωφεληθούν οι φορείς του υπουργείου και ιδίως τα νοσοκομεία της χώρας με την πρόσληψη υπαλλήλων σε τουλάχιστον 3.000 θέσεις. Οι προσλήψεις αυτές θα έχουν πεντάμηνη διάρκεια και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό κτλ.Όπως σημειώνει στο αίτημα του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , «η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού κρίνεται επιτακτική και δύναται να ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τον τομέα της Υγείας

Στις στρατιωτικές σχολές ακόμα και όσοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Ανοιχτές οι πόρτες στις Στρατιωτικές Σχολές, και με τη βούλα στου Συμβουλίου της Επικρατείας, στους υποψήφιους οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή αλλά μόνο ιθαγένεια. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση της ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή. Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντισυνταγματικές. Δύο σύμβουλοι Επικρατείας οι Δημήτρης Αλεξανδρής και Βασίλης Αραβαντινός, μειοψήφησαν εκφράζοντας την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».Οι Ένοπλές Δυνάμεις, σύμφωνα με την μειοψηφία των δύο συμβούλων, «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό». Επομένως, καταλήγουν οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας, «είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή». Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (15.4.2011) η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…