Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έτοιμες για το τζάμπολ οι παίκτριες της Ασπίδας

Έτοιμες για το τζάμπολ οι παίκτριες της Ασπίδας

0
aspida gynekes fasi 001-empros

Την Κυριακή η «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

«Μας περιμένει ένας ¨Γολγοθάς¨ όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας

Τρεις ημέρες απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος Α2’ γυναικών στο μπάσκετ, με τη γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης να έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται για το… τζάμπολ.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ξανθιώτικη ομάδα παίρνει μέρος στο 2ο σε δυναμικότητα πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της χώρας, όμως όπως και τις προηγούμενες φορές θα έχει απέναντι της μεγάλους αντιπάλους με εμπειρία στην κατηγορία, όπως οι Άρης, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ στον όμιλο φέτος προστέθηκαν ομάδες της περιφέρειας που ενισχύθηκαν σημαντικά όπως η Ολύμπια Λάρισας και η Λευκάδα.
Με αυτά τα δεδομένα και την Ασπίδα να μη μπορεί να ακολουθήσει – οικονομικά – σε αυτά τα «ανοίγματα», οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας κρατούν «μικρό καλάθι», θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
«Στόχος η παραμονή»
Σχετικά με την «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος και τη φετινή σεζόν μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας, Καρά Αχμέτ Νεδήμ. Οι δηλώσεις του έμπειρου κόουτς:
Νεδήμ: «Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε πολύ καλά και ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς κι έτσι είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Βέβαια ως «νεοφώτιστη» ομάδα στην Α2 Εθνική Κατηγορία δεν μπορούμε να έχουμε βλέψεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις μας κι έτσι θα προσπαθήσουμε φέτος για την παραμονή που αν καταφέρουμε να πετύχουμε θα είναι σημαντική για εμάς ώστε να αποτελέσει «βάση» επάνω στην οποία θα χτίσουμε για τις επόμενες σεζόν.
Πάντως ας μην κρυβόμαστε η κατηγορία είναι δύσκολη και οι περισσότερες ομάδες είναι πιο έμπειρες από εμάς. Όπως και να έχει θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε καλό μπάσκετ, μέσα από το οποίο θα προσπαθούμε να παίρνουμε νίκες ώστε να φτάσουμε αρχικά στο στόχο της παραμονής».
Ο Νεδήμ αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό που διακατέχει τις παίκτριες της Ασπίδας ενόψει πρεμιέρας της Α2:
Νεδήμ: «Το θετικό είναι ότι οι αθλήτριες μας, ειδικά οι νεότερες, θα αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια. Όλες οι παίκτριες μας είναι ενθουσιασμένες με τη συμμετοχή μας ξανά στην Α2’ και αποφασισμένες να καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για θετικά αποτελέσματα. Αυτό που κατ’ αρχήν εύχομαι είναι να έχουμε υγεία και να βγάλουμε τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς, από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Τέλος για τις δυσκολίες – πέρα από τις αγωνιστικές – που θα βρει μπροστά της η ξανθιώτικη ομάδα, τόνισε:
Νεδήμ.: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένας «Γολγοθάς» για την ομάδα μας με πολλές και πολυδάπανες μετακινήσεις. Έχουμε να παίξουμε σε Λευκάδα, Ιωάννινα, Λάρισα, όπου πέρα του ταξιδιού θα έχουμε διανυκτερεύσεις, ενώ άλλες έξι φορές θα ταξιδέψουμε αυθημερόν για αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την κούραση, όλες οι μετακινήσεις σημαίνουν και αρκετά έξοδα που δυστυχώς θα ζοριστούμε πολύ να καλύψουμε. Ελπίζουμε να μας στηρίξει ο κόσμος στους εντός έδρας αγώνες μας ή με όποιον τρόπο μπορεί για να ανταπεξέλθουμε».
Να σημειώσουμε ότι η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης έχει ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου» όπου θα δίνει τους αγώνες της.
Ασπίδα Ξάνθης
Το «ρόστερ» της γυναικείας ομάδας:
Αντώνογλου Λένα
Καραλίδου Σταυρούλα
Καραλίδου Βίκυ
Παπαευαγγέλου Βάσω
Παπαϊωάννου Ειρήνη
Παπαδοπούλου Μαρία
Ομέρογλου Εμινέ
Γκιρκίζα Μυρτώ
Παπαχρυσοβέργη Ανθή
Ζιώγα Μαρία
Μαμαλίγκατζη Μαρία
Ψωμαδοπούλου Ευαγγελία
Καρακατσάνη Μαρία
Προπονητής: Καρά Αχμέτ Νεδήμ
Ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων στις αποστολές θα συμπεριλαμβάνονται και κάποιες από τις αθλήτριες του τμήματος Κορασίδων όπως οι: Μεχμέτ Ουστά, Χαλκίδου Ειρήνη, Κουτρουβέλη Κωνσταντίνα, Αραμπατζή Ευαγγελία, Βουδούρη Έλενα κ.α.
Α2’ Γυναικών/2ο όμιλος – 1η αγωνιστική
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Σέρρες – Βότση: Μπακάλης-Κολοκυθάς (Αθανασίου)
Ασπίς 2001 Ξάνθης – Πυλαία: Μυσιρλής-Γιαννούλης (Γκουρτζελίδης)
Ηρακλής – Γιάννινα: Χατζηχαρίσης-Κελεπούρης (Σακελλαρίου)
Άρης Θ. – Τιτάνες Δράμας: Σαρακενίδης-Χρυσάφης (Αχταρίδης)
Ολύμπια Λάρισας – Σταυρούπολη: Κετούλας-Δολγύρας (Πατσιούρας)
Απόλλων Καλ. – Νίκη Λευκάδας: Καλέσης-Λαδάς (Πολυχρονιάδης)
* Στην παρένθεση τα ονόματα των διαιτητών των αναμετρήσεων.
** Ο αγώνας Ασπίδα – Πυλαία θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/10 στις 13:00 στο κλειστό Ευμοίρου.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…